nemohu se rozhodnout please help

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Adisis
Černá karta
Černá karta

nemohu se rozhodnout please help

Příspěvek od Adisis »

prosim vas ktery chladič by ste brali vic na taktovanni na ati radeon 9600 256 mb? :-D
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

9600 moc nehreje takze mi tyto chladice prijdou jako zbytecne drahe reseni.
Bud bych udelal neco ze stareho chladice na CPU nebo pokud chces neco kupovat tak Silencery na takoveto karty jiz nejsou moc drahe (Silencery napajet ze zdroje ne z karty)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

no ja to chcu taktovat :-D a myslim že aby se mi to neuvařilo tak něco lepšiho
HaNdA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HaNdA »

Silencer je dobré a tiché řešení, ale mám spíš pocit, že dřív narazíš na limit frekvence járda / pamětí než samotného chladiče. :)
CPU:Intel Core i5 4590S, MB: Gigabyte H87 D3H, RAM: 2xGB Corsair Hyper X DDR3 1600 HDD 256GB intel SSD + Samsung 1,5TB, DVD-RW: SH-S223Q, SND: Creative Soundblaster X-Fi Xtreme music, KEYBOARD: Logitech G15 (blue) MOUSE: ROCCAT KONE
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Silencer na 9600ku nekupuj, nesmysl, moc drahy hlucny. Kup Hlinikovyho primecoolera a dej ho na 5V.
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

ok primer cooller
myslel asi tenhle http://www.tntrade.cz/new/index.php/det ... tpipe-dual :sad:
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

ale moc si přeji pasiv
:D
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

HaNdA:silně pochbuju ž
e mi dojde frekvence ja to mužu dat na 1600(z DDR)a 800CPU!!!! :D
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Adisis píše:HaNdA:silně pochbuju ž
e mi dojde frekvence ja to mužu dat na 1600(z DDR)a 800CPU!!!! :D
??? DDR na 1600? :lol: to je dost blabol, stejne jako 800Mhz na GPU :-D nedas ani nahodou :roll:

mal jsem Extrema od Gecube a dal jsem max 600/650 i se stock chladicem :) pak sem vul vyhodil prachy za silencera a nic se nezmenilo
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

nos V-tunerem mi to šlo nma to dat tak se nesměj
:-D
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

a ktery z těch co tu mam bys bral?
:wink:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. pokud chces mermomoci pasiv, tak nejucinejsi zatim bylo tohle..
http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... =933&kat=4
..ale pomalu zacina byt problem ho sehnat..

..podle me je ale na tuhle grafiku takovahle investice zbytecna... vzal bych levnyho primecoolera, kteryho pri nizkejch otackach stejne neuslysis..
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31660
..mozna tak maximalne AlCu verzi.. podle me je zbytecny utracet vic penez...
..jo a rozhodne nebraz Arctic.. alespon teda co se starejch Silenceru tyce.. jsou to sice vyborny chladice, nicmene ne na dlouho.. brzy zacne vibrovat a odchazet vetrak a chladic tak muzes kupovat znovu..
HaNdA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HaNdA »

Adisis píše:nos V-tunerem mi to šlo nma to dat tak se nesměj
:-D
To že ten program má v rozsahu tyhle hodnoty neznamená, že se na ně dostaneš. Zkus je nastavit a 1) buď ti vytuhne komp (v lepším případě) 2)
tu kartu odpálíš
BTW ATi tool má klidně rozsah GPU: 1000 RAM: 1000 (2000 DDR) tam to lze ručně nastavit.
CPU:Intel Core i5 4590S, MB: Gigabyte H87 D3H, RAM: 2xGB Corsair Hyper X DDR3 1600 HDD 256GB intel SSD + Samsung 1,5TB, DVD-RW: SH-S223Q, SND: Creative Soundblaster X-Fi Xtreme music, KEYBOARD: Logitech G15 (blue) MOUSE: ROCCAT KONE
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Mam doma 9550 (vlastne je ted na reklamaci) ktera obsahuje stejne jadro jako 9600. Davala asi 470mhz jadro bez V-Modu ale osazene pameti nebyli nic moc desne hrali a moc nahoru uz nesli.
Tohle je moje homemade pasivni reseni. Teplota pri zatezi asi 50st.
Obrázek
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

jj, jedine toho nejlevnejsi primecoolera, nema senu rvat do takovy shitky tezka prachy, akord kdyz to bude knicemu
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

no ja eště beru něco na procak tak z toho stareho co mam dam jako ventilator a ten hlinikovy pasiv někde dam taky :-D
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

Woyta:a čim si to tam přidelal?
:o
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Jako pasiv doporučuju taky BeQuiet!

http://casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=952&kat=4
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“