Klasika... srovnání notebooků do 35k~
Moderátor: Don
- Snip3r)-(ell
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Klasika... srovnání notebooků do 35k~
Do oka mi padly konkrétně tyto dva modely...
ACER Aspire 5024WLMi/ Turion ML34/ 15.4" WXGA CB/ 1GB/ 100GB/ DVD±RW+DL/ WiFi/ XP Ho
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18844630
a
FUJITSU-SIEMENS Amilo A1667G/ Turion MT32/ 15.4" WXGA CV/ 1GB/ 100GB/ DVD±RW+DL/ WiFi/ XP Ho
Hardwarově skoro žádnej rozdíl (akorát Acer píše že má 1MB cache a Siemens píše 512kB + Siemens udává max 2hod provozu, Acer 3 + Siemens je asi větší a neznatelně těžší), spíš mě zajímal rozdíl v provedení šasi a tak. Kamarád ten Acer má, tak vim co ho trápí (hlavně teplota, odírání barvy, cvakání tlačítek touchpadu apod.), ale se Siemensema žádnou zkušenost nemam...
případně můžete navrhnout nějakej jinej do 35k~ s daní
ACER Aspire 5024WLMi/ Turion ML34/ 15.4" WXGA CB/ 1GB/ 100GB/ DVD±RW+DL/ WiFi/ XP Ho
a
FUJITSU-SIEMENS Amilo A1667G/ Turion MT32/ 15.4" WXGA CV/ 1GB/ 100GB/ DVD±RW+DL/ WiFi/ XP Ho
Hardwarově skoro žádnej rozdíl (akorát Acer píše že má 1MB cache a Siemens píše 512kB + Siemens udává max 2hod provozu, Acer 3 + Siemens je asi větší a neznatelně těžší), spíš mě zajímal rozdíl v provedení šasi a tak. Kamarád ten Acer má, tak vim co ho trápí (hlavně teplota, odírání barvy, cvakání tlačítek touchpadu apod.), ale se Siemensema žádnou zkušenost nemam...
případně můžete navrhnout nějakej jinej do 35k~ s daní
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No tyhle notebooky jsou za tu cenu pořádně nadupaný, oba jsou ale pojatý jako náhrada desktopu - takže na žádný velký přenášení nebudou. Ale abych pravdu řekl nevím jakej vzít - VIA čipset se mi nějak moc nezdá - ATi XPress 200 se mi zdá prověřenější ale řada Aspire zase imho není nic moc, co se týče provedení - takže babo raď.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- Baneshee
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Acer bych vypustil, hroznej smejd, jestli to budes prenaset, tak se ti rozpadne... ja se rozmyslim mezi tim FSC 1667G a timhle Asusem: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34716
Kdyz dorovnas tu pamet u Asusu tam bude cena cca stejna jako u toho Amila, ale gtafika je slabsi, jen GF7300 oproti X700. Zase ten Asus je jakasi zaruka kvality, ma vychytavky jako web camera a 5400ot disk, vetsi vydrz atp.
Takze fakt nevim, nastesti to chcu kupovat az tam za 2 mesice
Kdyz dorovnas tu pamet u Asusu tam bude cena cca stejna jako u toho Amila, ale gtafika je slabsi, jen GF7300 oproti X700. Zase ten Asus je jakasi zaruka kvality, ma vychytavky jako web camera a 5400ot disk, vetsi vydrz atp.
Takze fakt nevim, nastesti to chcu kupovat az tam za 2 mesice
Ryzen 5800X @ 100W | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3466MHz | Zotac RTX3070 8GB | Asus Prime X470-Pro | Micron 2TB NVMe & Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Focus Plus 650W | Dell G3223Q
- Snip3r)-(ell
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No chci to jako DTR... tahat, docela jo... každej den do školy a zpátky (všude do zásuvky, na baterky tak maximálně pár hoďin tejdně). Na grafice mi hodně záleží, takže 7300 nepřipadá v úvahu, navíc má ten Asus menší disk, na čemž mi taky hodně záleží...
Co se týče výdrže... ve třídě máme jak Asusy, tak Acery... Acer se skutátlel ze schodů <v brašně, utrh se z ramene> a jde dodnes... Asus spadl v brašně cca z 40cm a odešla mu lampa
Co se týče výdrže... ve třídě máme jak Asusy, tak Acery... Acer se skutátlel ze schodů <v brašně, utrh se z ramene> a jde dodnes... Asus spadl v brašně cca z 40cm a odešla mu lampa
- Baneshee
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hm nahoda, myslim ze pri srovnani kvality Asus vs Acer je bez diskuze. A chtit radeji nechutne pomalej 4200ot disk kvuli tomu ze ma o 20% vyssi kapacitu, to je teda sila
Ale asi by se me taky libil vic ten Fujitsu, ma precejen skoro 2x vykonejsi grafiku, ale nevidel sem na nej jedinou recenzi, nic... a testovaci kralik byt nechcu
Ale asi by se me taky libil vic ten Fujitsu, ma precejen skoro 2x vykonejsi grafiku, ale nevidel sem na nej jedinou recenzi, nic... a testovaci kralik byt nechcu
Ryzen 5800X @ 100W | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3466MHz | Zotac RTX3070 8GB | Asus Prime X470-Pro | Micron 2TB NVMe & Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Focus Plus 650W | Dell G3223Q
- Snip3r)-(ell
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Na ten Siemens sem taky žádnou recku neviděl :/
jinak ten Acer mívá 5400ot, znam 2 lidi co ho nedávno koupili a oba maj 5.4k ot
ten Siemens by mě fakt zajímal... zpracování, kvalita komponent a tak... jinak taky v diskuzi na Cybexu maj lidi problém s tim, že místo "mobilnějšího" Turiona s 25W a 512kB L2 (MT myslim) dostali ML, kterej má sice 1MB cache, ale zase žere 35W
jo a ještě tam někdo napsal že má MXM (nebo jak se to menuje u ATi) slot, ale tomu bych moc nevěřil
jinak ten Acer mívá 5400ot, znam 2 lidi co ho nedávno koupili a oba maj 5.4k ot
ten Siemens by mě fakt zajímal... zpracování, kvalita komponent a tak... jinak taky v diskuzi na Cybexu maj lidi problém s tim, že místo "mobilnějšího" Turiona s 25W a 512kB L2 (MT myslim) dostali ML, kterej má sice 1MB cache, ale zase žere 35W
jo a ještě tam někdo napsal že má MXM (nebo jak se to menuje u ATi) slot, ale tomu bych moc nevěřil
- ka-r-los
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Ehm, no kvalita použitých plastů je opravdu někde jinde, ano mám jeden vadný pixel, ale ukaž mi nějaký jiný notebook za tuhle cenu který má stejný výkon. Jsem na tebe celkem zvědav. Když si dáváš bacha, tak je vše v pohodě, já sám ho přenáším každý den a nijak se s ním nemazlím, drží a nevypadá to, že by jen tak povolil. To s tím skutálením, to je moje příhoda a mám možná štěstí, možná je to taky tím, že nevěřím brašnám od Asusu a koupil jsem si kvalitní brašnu, možná i proto, že mám právě Acera. K těm diskům, už i Acer dává rychlé disky, kupodivu třeba Samsungy a jejich kvalita je dokonalá, v zapnutém stavu vydrží i nešetrné zacházení. Já si vůbec nestěžuju a výdrž na baterie se zapnutou wifi 3h+ je podle mě celkem vyhovující, navíc mám ML turiona a grafika je hodně ohleduplná právě na provoz na baterie, ale prostě si na baterky nezapařím....Baneshee píše:Hm nahoda, myslim ze pri srovnani kvality Asus vs Acer je bez diskuze. A chtit radeji nechutne pomalej 4200ot disk kvuli tomu ze ma o 20% vyssi kapacitu, to je teda sila
- Snip3r)-(ell
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
i kdyby mel nema to smysl.. moduly stoji silene prachy..Snip3r)-(ell píše: Graphics:
PCI Express graphics card based on MXM type 1:
Tohle je v PDFku of FS... že by ten NB přece jenom ten MXM slot (a tim pádem výměnnou grafiku) měl?!
mrkni napriklad taky na toto
ASUS M6VA 15+/PM750/1x512/80G5/M-DVD RW/X7/Wifi/BT
ASUS A6VA-Q 15.4G/PM740/512/80G5/DVD RW/X700/Wg/BT
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
- Snip3r)-(ell
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
40k nemam, navíc bych musel dokupovat ramky, což je další cashsh píše:i kdyby mel nema to smysl.. moduly stoji silene prachy..Snip3r)-(ell píše: Graphics:
PCI Express graphics card based on MXM type 1:
Tohle je v PDFku of FS... že by ten NB přece jenom ten MXM slot (a tim pádem výměnnou grafiku) měl?!
mrkni napriklad taky na toto
ASUS M6VA 15+/PM750/1x512/80G5/M-DVD RW/X7/Wifi/BT
ASUS A6VA-Q 15.4G/PM740/512/80G5/DVD RW/X700/Wg/BT
u těch modulů by mi nevadilo např za rok koupit novej modul za 10k~
edit: za 40k bych koupil tohle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35372
Naposledy upravil(a) Snip3r)-(ell dne pon 27. úno 2006, 11:16, celkem upraveno 1 x.
- ka-r-los
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Navíc MXM type I je pro graf. karty s nejnižším výkonem, takže by mě zajímalo, jak to asi funguje když tam je X700.....
PC1: Epox RDA3i, AMD Athlon 2800+, Zalman Cu-7000B, 512MB DDR-RAM 400MHz A-DATA, Seageate Baracuda 120GB, CD-RW Aopen 52x32x52x, DVD-ROM Toschiba, Geforce 2 MX 200:P
Notebook: Acer Aspire 5024_100, Logitech MX-518, Creative Soundblaster USB external 5.1
Notebook: Acer Aspire 5024_100, Logitech MX-518, Creative Soundblaster USB external 5.1