Seka se to !! PLS

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

LeeBa píše:fiha to sou veci ... a je teda lepsi to mit asi vypli co ..
je to jedno, ale zkus to vypnout.
0118 999 881 999 119 7253
LeeBa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeeBa »

takze jen s vyplim CnQ (nic sem neinstaloval bo sem to na athlona64ku na XPcka nenasel) se 3dmark zlepsil na 3772 bodiku :o)

nemate nekdo tu utilitku pro XPcka? na amd.com je jen na ME a 2K
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Divim se, ze to jeste nejakej moderator neprejmenoval.
Je logicky, ze mas vyssi skore, protoze kdyz vypnes funkci CnQ tak se tvuj procesor nataktuje na vyssi frekvenci (tj. cca 2,4Ghz, nechce se mi to hledat) a tim padem je cely tvuj pocitac rychlejsi.
Jakou utilitku hledas?
Jinak udelej to co radi Recon, to zastini mnohe problemy
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

MAN píše:Je logicky, ze mas vyssi skore, protoze kdyz vypnes funkci CnQ tak se tvuj procesor nataktuje na vyssi frekvenci (tj. cca 2,4Ghz, nechce se mi to hledat) a tim padem je cely tvuj pocitac rychlejsi.
co to placas za hovadiny proboha?
Kdyz vypne CnQ tak cpu bude mit stejnou frekvenci jak s CnQ pri vytizeni, nikdy ne frekvenci vyssi (pokud ho nepretaktujes ty sam) :wink:
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

cool.user píše:
MAN píše:Je logicky, ze mas vyssi skore, protoze kdyz vypnes funkci CnQ tak se tvuj procesor nataktuje na vyssi frekvenci (tj. cca 2,4Ghz, nechce se mi to hledat) a tim padem je cely tvuj pocitac rychlejsi.
co to placas za hovadiny proboha?
Kdyz vypne CnQ tak cpu bude mit stejnou frekvenci jak s CnQ pri vytizeni, nikdy ne frekvenci vyssi (pokud ho nepretaktujes ty sam) :wink:
taky se mi zdá... CnQ by ti mělo podtaktovávat CPU, ale jen v situacích kdy stejně plnou kapacitu nevyužiješ!!! při zátěži se nataktuje na svou výchozí hodnotu, takže si vysvětluju ten 3Dmark tak, že mu chvíli trvalo než všechno nataktoval opět zpátky na výchozí...

btw. tady vidíš, že jakási FX je lepší než jakási ATI :wink: neber ATI neber... :-D

sorry sem se nechal unést :oops:
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

A tu kartu tam máš jak dlouho? Měl jsi před ní něco jinýho, třeba od nVidie? Pak by bylo i záhodno odinstalovat veškerý utility od předchozí karty. Neškodilo by taky přeinstalovat systém, pokuds to delší dobu nedělal. nebo aspoň defragmentovat disk(y). taky vyzkoušej víc ovladačů. a jinak si myslím, že s atinou přechod z 2d do 3d bez poblikávání a trhání stejně nezvládneš
a co se týče ovladačů, to že sou nejnovější, ještě nutně neznamená, že sou nejlepší. navíc si myslím, že ovladače 6.x už sou spíš víc optimalizovaný pro řadu x1xxx, než o 2 generace starší čipy. i když už tady máme 6.2., mě pro oc vyhovují nejvíc 5.11 a pro běžný hraní 5.3
a co ten 1ghz takt? nemáš ňákou fórovou desku? co to je za typ? kolik FSB? zkus to taktnout
jinak, jak už zmínil easy target, jestli chceš stabilitu a dokonalost, pořiď si kartu od nVidie

edit: catalist (byly tam naky ati 9600famyli) tak to jelo vse OK.
Proč tam cpeš jiný ovladače, když ti to na původních jelo stable?
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Radkoff píše: a co ten 1ghz takt? nemáš ňákou fórovou desku? co to je za typ? kolik FSB?
1ghz ma pac ma /mel zapnute CnQ :wink: a spatne FSB u k8 nejde nastavit.
LeeBa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeeBa »

asi sem to tu zapomel napsat .. uz je fse v poradku ... 3dmark ukazuje uz 1,8ghz jak ma ..byl zapnuty ten CnQ a na diagnostiku taktu nejspis 3dmark nezatizil procesor tak aby se ukazal vc cele sve krase . :o)

wokna sou 2dny stare, jina karta tam pred tim nebyla .. a ted uz to bezi tisickrat lip nez ta FXkka.. :o))) asi IGI nak moc ten kompl nezatizil a proto to jelo "napomalo"

jinac sem zkousel tu samou kartu 9600xt na intelu 3ghz a slabota.. skore po 3500..nevim jestli na to ma CPU taky vliv ale prijde mi ze 1,8AMD (3000+) je lepsi nez 3GHz intel. ten intel byl v aušusu (asus) de luxe. 512 ram.
LeeBa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeeBa »

jinac moje spesl dik uzivateli cool.user.
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

LeeBa píše:jinac sem zkousel tu samou kartu 9600xt na intelu 3ghz a slabota.. skore po 3500..nevim jestli na to ma CPU taky vliv ale prijde mi ze 1,8AMD (3000+) je lepsi nez 3GHz intel. ten intel byl v aušusu (asus) de luxe. 512 ram.
Stejně je těch 3772 nějak málo, já dám se svou sestavou(viz podpis) průměrně 4100bodů. Teď jsem to projížděl a mám 4095 a to mám celkem zaneřáděný Winy. Takže můžu říct, že Intel je lepší jak AMD jenom na základě 3D Marku? Asi ne, že :wink:

Jinak, ohledně těch ovladačů, že kašlou na předminulou generaci, tak to není zas až tak pravda. Pozoruju to třeba v ATi Tool, kde se mi ta jejich 3D kostka s předchozími ovladači tak nějak sekala i při FPS 75 a teď jede krásně plynule(Catalyst 6.1, Win XP pro)
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Fak-Ju
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fak-Ju »

Jen takový dotaz.. máš vůbec nastavenou obn. frekvenci ve hrách?:P Tím by mohlo být způsobeno to sekání. Ale je pravda, že ty body v 3dmarku neodpovídají moc té sestavě.. takže to bude asi něčím jiným =)
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

Mr.Nigga píše:
LeeBa píše:jinac sem zkousel tu samou kartu 9600xt na intelu 3ghz a slabota.. skore po 3500..nevim jestli na to ma CPU taky vliv ale prijde mi ze 1,8AMD (3000+) je lepsi nez 3GHz intel. ten intel byl v aušusu (asus) de luxe. 512 ram.
Stejně je těch 3772 nějak málo, já dám se svou sestavou(viz podpis) průměrně 4100bodů. Teď jsem to projížděl a mám 4095 a to mám celkem zaneřáděný Winy. Takže můžu říct, že Intel je lepší jak AMD jenom na základě 3D Marku? Asi ne, že :wink:
tak sleduju, že vůbec nemáte ujasněný co používáte za 3D Marky...??? já udělám v 3D Mark 05 cca. 3500 bez přetaktu a s přetaktem se dostanu až na 4000 a mašinu mám v podpisu... 3D Mark 03 má výrazně vyšší bodování, protože byl stavěnej na něco jinýho... ten jsem ani nezkoušel, ale měl bych v něm cca 7000 bodů

LeeBa :arrow: CPU v 3D marku skoro neotestuješ... nataktoval sem procák z 3GHz na 3,4GHz a v marku mi to udělalo možná 50 bodů... když sem taktl grafiku z 500 a 1100 na 560 a 1200 tak to udělalo o 500 bodů víc, takže co testuje 3D Mark? celou sestavu, ale hlavně GRAFIKU
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

*EasY_TarGeT* píše:...
Tak R9600XT dá 4000 bodů v 3D Marku 2003, v 2005 těžko. No a mimo to jsem napsal: " Intel je lepší jak AMD jenom na základě 3D Marku? Asi ne, že" takže je jasný že CPU hraje malou roli
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“