překlepy v článcích

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

překlepy v článcích

Příspěvek od shadow »

Poslední dobou nějak sleduju, že v článcích se objevuje hodně překlepů, chtělo by to dle mého názoru větší kontrolu textu před vydáním. Vypadá to takto celkem neprofesionálně.

např. http://www.pctuning.cz/index.php?option ... itstart=10

v jednom odstavci hned 2 překlepy:
mají vtší surový výkon, ale neobsahují vylepšení pixel shaderů (Multiply Add), což bude v budoucnu znamenat ješt větší výkonový propad.
show must go on..
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

překlepy

Příspěvek od liquidfunk »

Tak ad1: je pochopitelné, že se mnohdy v článcích objeví nějaký ten překlep (ano i v článcích mých), většinou je to však dáno tím, že se autor snaží napsat článek v co nejkratším čase, jako to bylo u aktuálního článku na který odkazuješ. Samozřejmě se budeme snažit toto vymítit, ve většině případů je na články dostatek času a lze jej poměrně bez problémů korektnout.
Ad2: Když už máš s chybama takový problém, zkus sám napsat něco podobného a uvidíme jestli ti náhodou také něco neunikne. Navíc když tak nad tím přemýšlím, možná by se nám někdo takový jako jsi ti hodil na korekturu. :wink:
Ad3. Jak už jsem zmínil snažíme se, aby naše práce byla co nejlepší, vzhledem k tomu, že je psaní docela náročné na češtinu, občas nám prostě něco ujede. Vás prosím o jediné, o rozumné upozornění a trochu trpělivosti. THANXXX
8)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Překlepy se dají dobře vychytat Wordem, pokud používáte. Popř. by snad pomohl program Grammatikon od Lingea.

http://www.lingea.cz/cz/pt_gram.htm

cdr.cz jeho služeb zřejmě úspěšně využívá.

Já bych na to neupozorňoval, kdyby to nebylo opakovaně. Jora jsem v tomto směru jednou i upozorňoval, a to dokonce na situaci, kdy věta nedávala vůbec smysl. Mezitím jsem si v článcích všiml dalších překlepů, proto tento post.

Trpělivost: PCT je profesionální server, toto by si měla redakce (šéfredaktror) pohlídat. Případně i po vydání článku, pokud se to nestíhá. Nemělo by to v článcích zůstat věčně. Máte i čtenáře, jako jsem já, kteří si potrpí i na kvalitní češtinu.

//edit: překlepy by rozhodně neměly být pochopitelné (nebo jejich výskyt), jak píšeš. Ty jsou maximálně jen omluvitelné. Ale PCT má své renomé, a tak by si ho neměl takto zbytečně kazit.

//edit: ad má osoba: já mám v současnosti práce více než dost.
show must go on..
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Záleží na tom, kolik překlepů tam je, ale i kdyby jich tam bylo 100 na recenzi, a ta recenze by za něco stála, tak bych to maximálně ocenil
T_xy
Nováček
Nováček

Příspěvek od T_xy »

Fakt by stačilo články prohnat nějakým softwarem. Chyby typu "...někdo
takový jako jsi ti..." to sice neobjeví, ale hodně překlepů a
hrubek ("vymítit") by to vychytalo.
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Toto není ani tak překlep, spíše nevhodně formulovaná věta. Konkrétně
David Lexa píše: "Podplacené město" na testování tarifů je opravdu rulez.
Když člověk pak všude vidí RULEZZZ a SUXXXX tak mu to začně po delší době líst na mozek :oops: Tady na f梜oru se to dá tolerovat, ale jestli si chce PCTuning.cz udržet nějakou úroveň, tak by bylo vhodné, aby se podobné formulace neopakovaly.
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

software

Příspěvek od liquidfunk »

Chystáme koupi podobného SW, který nám snad pomůže vymítit podobné myšky.
fantomas.69
Nováček
Nováček

Kam PCtuning směřuje?

Příspěvek od fantomas.69 »

Ale zhruba před rokem to taková krize nebyla. Proč tedy až poslední dobou? Sleduji různé IT magazíny již delší dobu a v současnosti nevím, kam si mám PCtuning zařadit. Vydal se zase na svou původní cestu nadšeneckého webu ve stylu "nadšenci pro nadšence"? Protože profesionálním webem rozhodně není, už několikrát jsem se zde v poslední době opakovaně setkal v článcích s takovými nesmysly a triviálními do očí bijícími gramatickými chybami, že je to vážně k pláči.
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

T_xy píše:...hodně překlepů a
hrubek ("vymítit") by to vychytalo.
Sice nevím o jaký jde kontext, ale slovo "vymítit" přece v češtině existuje :oops:

//edit Wilik - ano, ma tam byt "vymytit", ale to snad vsichni pochopili a netreba to po 1/2 roce vytahovat...
Mám doma Suzku :-)
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“