Teplota disku 58*C ???

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

obywan
Začátečník
Začátečník

Teplota disku 58*C ???

Příspěvek od obywan »

Zdar. Mam novy disk WD2500KS. Po nejake dobe mi ve speedfanu ukazoval hodnotu 58C, zkousel jsem vice programu a vsude jsou stejne teploty. Kdyz zapnu pocitac, tak na disku je hned 42C, pritom na druhem disku je jen 21C (40GB seagate). Pritom mam disku venku z bednu, tudiz ze nemuze ohrivat ostatnimi komponenty. Muze mit disk vadne teplotni cidlo? Nepripada mi mozne aby dosahoval tak vysokych teplot.
bzzz
sStanda
Nováček
Nováček

Příspěvek od sStanda »

jsem natom podobně..ale mám JS a teplotu 51°C...taky se mi to zdá hodně....chystám se proto koupitjeden Fan...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Pánové, stačí si vyhledat slovo teplota v téhle sekci a vyjede vám to milion threadů k tomuhle ...
Goldnoob team proud member!
obywan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obywan »

No neco jsem nasel, treba ze k nemu mam dat vetrak atd...
Ale mi se to porad nezda! Disk je uplne mimo case, takze na neho nemuze zadne teplo z pocitace! A pritom uz ma 60*C! To nemuze byt normalni! :( :sad:

//tak uz 62C :((((((((((
bzzz
misko903
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misko903 »

co mam ja skusenost, tak ked je disk novy, viac sa hreje. mozno sa casom zabeha a je to lepsie. inac skus si preden hodit vetrak, akykolvek vanok mu rapidme znizi teplotu. ja mam bezne 33 (maval som aj max 47)
Antoine[KNet]

CPU: AMD Athlon64 3000+, Doska: ASUS A8N-E, RAM: KINGSTON 512 DDR PC3200, Grafika: ASUS EN6200 GE, Disk: Seagate 200GB SATA, DVDRW: LG GSA-4167, Skrinka: Kobian KM-84, Ventilatory: AC 3 TC, AC Pro TC, Glacialtech 120, pasiv Zalman
LCD: Mag Innovision PS776DK, Repro: Genius 5.1 HT,
3D okuliare: Anaglyph stereo Home made
;)
obywan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obywan »

To jako myslis ze se z toho nejak vyhreje a pak bude chladnejsi? :)
Ja jsem z toho uplne v p*deli :(. Nejsou na nem wokna, ale jenom data, tak by nemel byt tak vyuzivany aby se tolik hral. Kdyby meli mit disky tak vyskokou teplotu, tak by na ne davali vetracky uz od vyroby. :wink:
bzzz
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Maj vadný čidla, je blbost aby všechny WD disky topili xkrát víc než ostatní (a to i přes to, že sou na dotek stejně studený).

Prostě "vlastnost produktu" :( , ale můžeš to zkusit reklamovat...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
LGA
Začátečník
Začátečník

Re: Teplota disku 58*C ???

Příspěvek od LGA »

obywan píše:Zdar. Mam novy disk WD2500KS. Po nejake dobe mi ve speedfanu ukazoval hodnotu 58C, zkousel jsem vice programu a vsude jsou stejne teploty. Kdyz zapnu pocitac, tak na disku je hned 42C, pritom na druhem disku je jen 21C (40GB seagate). Pritom mam disku venku z bednu, tudiz ze nemuze ohrivat ostatnimi komponenty. Muze mit disk vadne teplotni cidlo? Nepripada mi mozne aby dosahoval tak vysokych teplot.
Prvni co jsi mel udelat je to, ze si vyzkousis teplotu disku rukou! Pri 58°C by to uz docela palilo.
Ve speedfanu si nastav offset pro ten disk a pak ti to bude ukazovat spravne.
Offset by mel byt 21°C, pokud ti ten seagate ukazuje spravne.
obywan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obywan »

Zkousel jsem to rukou, ale zas tak horky se mi to prave nezdalo.
A mohl bys mi vysvetlit ten ofset?
bzzz
misko903
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misko903 »

s tou nizsou teplotou po case som to myslel tak, ze to je podobne ako v aute. ked je nove, je vacsia spotreba, pretoze jednotlive suciastky nie su zabehane - maju vacsie trenie. ked sa zabehaju, znizi sa aj spotreba aj teplota...

ale asi to bude pravda viac s tym offsetom - offset je nieco ako posunutie udajov. trebars offset o 21 je to iste ako tyx tvojix 56 - 21. nastav si to v speedfane.
Antoine[KNet]

CPU: AMD Athlon64 3000+, Doska: ASUS A8N-E, RAM: KINGSTON 512 DDR PC3200, Grafika: ASUS EN6200 GE, Disk: Seagate 200GB SATA, DVDRW: LG GSA-4167, Skrinka: Kobian KM-84, Ventilatory: AC 3 TC, AC Pro TC, Glacialtech 120, pasiv Zalman
;)
obywan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obywan »

No s tim offsetem teda nevim, abych to pak neupekl :?
Kde se to v tom speedfanu vubec nastavuje?
bzzz
misko903
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misko903 »

konfiguracia - pokrocile - vyber hdd... - temperature offset
Antoine[KNet]

;)
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

obywan píše:Zkousel jsem to rukou, ale zas tak horky se mi to prave nezdalo.
A mohl bys mi vysvetlit ten ofset?
Offset je rozdil mezi skutecnou a namerenou hodnotou.

Upect ho neupeces. Nastav si ten offset o 2-3 stupne min a je to.

//edit: At ti pri startu (studeneho PC) ukazuje stejne jak ten Seagate.
Naposledy upravil(a) LGA dne sob 25. úno 2006, 20:44, celkem upraveno 1 x.
obywan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obywan »

Tak to si nastavim offset -20 a muzu byt klidnej :D
Chtelo by to asi zmerit teplomerem a porovnat, jenze doma zadnej takovej na to nemam :(
bzzz
obywan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obywan »

Tady je graf teplot od startu pocitace. Vypada to asi fakt na vady cidlo, protoze oba disku se zahrivaji skoro stejne. Takze to ukazuje asi o nejakych 20C vic.

Obrázek
bzzz
sallam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sallam »

Určitě je to čidlo ja mam ten disk taky a napřed mě ukazoval 55 ale na dotek určitě takovou teplotu neměl. Tak sem dal 120 fan před něj a teť to ukazuje 44 , tady ty problémy má velká většina těch disků.
BigB
Nováček
Nováček

2500KS a teplota

Příspěvek od BigB »

Tak o teplotach techto disku (2500ks) bych mohl psat romany. Uz mam treti (2x vyreklamovanej kvuli teplote) a u vsech je to stejny ukazujou vysokou teplotu, ale na dotek jsou studene. Takze ted k mym teplotam: mam 2 disky Seagate 160GB ATA, ten ma v mym novym kejsu maximalne kolem 32 (na oba hdd fuci 12cm vetrak) a WD 2500 KS kterej mel vcera maximalni teplotu a TED SE PODRZTE 76 STUPNU !!!! :twisted: (disk byl na dotek jen vlazny) takze s tema teplotama ste zabari. Disk jel pri teto "teplote" uplne v pohode.
Jo jinak uz pri zapnuti mam podobne teploty jako ostatni - kolem 48 stupnu. Takze si myslim, ze z techto silenych teplot je jasne, ze cidla na techto discich sou uplne na nic a akorat desi uzivatele a clovek je potom nervozni a nema jistotu, ze je hdd v poradku.
Ach jo.
LookAS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LookAS »

jj, cidlo je u tohohle disku na nic. Taky jsem se zhrozil kdyz jsem videl teplotu u myho disku, casto kolem 60C. Ale na omak je disk vlaznej. Dalo by se to vyreklamovat, ale 'jen' kvuli tomu se mi to nechce podnikat.
Core i9-7920X + be quiet! dark rock pro 4 .:. ASRock Taichi .:. 96GB Corsair 3200MHz .:. HP Quadro RTX A4000 16GB .:. Samsung S27A850D 27" 1440p .:. Samsung P990, EVO 850, ... .:. Fractal Design Define R3 w/ PC Silencer MK II 950W

Ryzen 5 3600, 16GB RAM, Asus Prime B550-Plus, 3x Radeon VII, Gigabyte Aorus 850W Plat.
BigB
Nováček
Nováček

Reklamace

Příspěvek od BigB »

No s tou reklamaci je to "sranda". Jak sem psal kazdej ten disk to delal, takze sem si moc nepomohl, snad jedine kdybych chtel prachy nazpet.
Naposledy upravil(a) BigB dne úte 28. úno 2006, 10:48, celkem upraveno 1 x.
LookAS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LookAS »

nevim jaka je sance, ale obcas se dostane disk, kterej ma cidlo v poradku. no ale kdo by to porad zkousel znovu a znovu reklamovat.
Core i9-7920X + be quiet! dark rock pro 4 .:. ASRock Taichi .:. 96GB Corsair 3200MHz .:. HP Quadro RTX A4000 16GB .:. Samsung S27A850D 27" 1440p .:. Samsung P990, EVO 850, ... .:. Fractal Design Define R3 w/ PC Silencer MK II 950W

Ryzen 5 3600, 16GB RAM, Asus Prime B550-Plus, 3x Radeon VII, Gigabyte Aorus 850W Plat.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“