"Blbý" dotaz = taktuju 9600XT
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- PCMark
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak pomohl by si:
snížil by hluk a teplotu, ale na OC mu to asi moc nepomůže, ale to nevím, když nam neřek kolik ma na grafice teplotu.
Samozřejmě že když si dá na grafiku starý chladič z CPU + nějaky 80mm tichy ventilátor, tak bude mit teploty a hluk jako s tim zalmanem, akorat že zadarmo. Ale je s tim zase trochu prace a někdo z toho může mít trochu obavu.
snížil by hluk a teplotu, ale na OC mu to asi moc nepomůže, ale to nevím, když nam neřek kolik ma na grafice teplotu.
Samozřejmě že když si dá na grafiku starý chladič z CPU + nějaky 80mm tichy ventilátor, tak bude mit teploty a hluk jako s tim zalmanem, akorat že zadarmo. Ale je s tim zase trochu prace a někdo z toho může mít trochu obavu.
- Adisis
- Černá karta

-
- Adisis
- Černá karta

-
- MAN
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepsi je vzit teplomer a nechat ho na pasivu a rict nam teplotu. K tomu se pricte cca 5-10°C a mas vyslednou teplotu. Lehky test je vzit ruku a kdyz ji udrzis na pasivu, ma min jak 50°C, tzn. chladic dostacuje.
I kdyz jsem mirnym zastancem homemade, tak u tebe bych ho nedoporucoval, alespon co jsem vycetl z tvych reakci, tak jsi trochu BFU. Kdyby jsi to ale chtel zkusit, tak jsme ti tu uz popsali, jak se to da udelat. Chce to pilu, pilnik, vrtacku, dilnu a uz to vali
, ja jsem si s vyrobou uzil docela hodne zabavy, kdyz se z toho zacalo kourit, pak kdyz se zacalo kourit z vrtacky
).
Kazdopadne Adisis stale rika, ze to chce na OC a my mu stale rikame, ze to na OC moc nepomuze, tak uz nevim kde bude chyba :-/
I kdyz jsem mirnym zastancem homemade, tak u tebe bych ho nedoporucoval, alespon co jsem vycetl z tvych reakci, tak jsi trochu BFU. Kdyby jsi to ale chtel zkusit, tak jsme ti tu uz popsali, jak se to da udelat. Chce to pilu, pilnik, vrtacku, dilnu a uz to vali
Kazdopadne Adisis stale rika, ze to chce na OC a my mu stale rikame, ze to na OC moc nepomuze, tak uz nevim kde bude chyba :-/
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
- Adisis
- Černá karta

-
- MAN
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Adisis
- Černá karta

-
- Adisis
- Černá karta

-
- MAN
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Adisis
- Černá karta

-
- MAN
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja nevim, jestli se mam teto diskuse ucastnit, nechci byt moc hruby, ale toto je BFU nejvetsi urovne
.
Jak to napsat jednoduse:
To jak urcity cip nataktujes zavisi na 2 faktorech: Teplote a cipu. Kdyz teplota neni vysoka (tj. tvuj pripad) a presto grafika zobrazuje artefakty, tak uz tomu lepsi chladic nepomuze. Jsi na maximu taktovani cipu a vejs uz to proste nejde. Nakonec to dopadne tak, ze si koupit nejaky chladic za 1500Kc a pak tu budes brecet, ze ti to nejde nataktovat...
Jak to napsat jednoduse:
To jak urcity cip nataktujes zavisi na 2 faktorech: Teplote a cipu. Kdyz teplota neni vysoka (tj. tvuj pripad) a presto grafika zobrazuje artefakty, tak uz tomu lepsi chladic nepomuze. Jsi na maximu taktovani cipu a vejs uz to proste nejde. Nakonec to dopadne tak, ze si koupit nejaky chladic za 1500Kc a pak tu budes brecet, ze ti to nejde nataktovat...
- Adisis
- Černá karta

-
- Adisis
- Černá karta

-
no na procak bych bral asi tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33865 ale nevim jak se tam jako ma přidělat?
- MAN
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Adisis
- Černá karta

-
- -martin--
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Vždyť 9600Xt se dělá jen RV360?!
ATY ADISIS:
Pokud nemáš v bedně větráky zadní+přední, tak na taktování ani nepomýšlej, jelikož od procesoru ten teplý vzduch nebude mět kam jít. A v bedně budeš mít vedro jak svině. to znamená, že ti nepomůže ani větrný tunel::: Když ty větráky tam namontuješ, tak se ti teplota sníží v case o 10°C a u CPU o 8°C, pak uvažuj o Wind Tunel.
ATY ADISIS:
Pokud nemáš v bedně větráky zadní+přední, tak na taktování ani nepomýšlej, jelikož od procesoru ten teplý vzduch nebude mět kam jít. A v bedně budeš mít vedro jak svině. to znamená, že ti nepomůže ani větrný tunel::: Když ty větráky tam namontuješ, tak se ti teplota sníží v case o 10°C a u CPU o 8°C, pak uvažuj o Wind Tunel.
- Pavel33
- Nováček

-
Nevím to teda určitě, ale 9600XT se mám pocit dělá jen s rv360. A teplotní čidlo nemají všechny - sám mám bohužel takovou: Sapphire, jádro rv360 a bez teplotního čipu!-martin-- píše:u 9600XT se delaj ve dvou verzich jadra rv 360 a rv 350 ta 360 má telotní čidlo, vetšina 9600xt by ho měla mít, aspoň ta moje ho má
Athlon 64 3200+@2500MHz + AC Freezer 64 Pro, MSI K8T NEO2-FIR, 2*1 GB Geil (2,5-3-3-6), Sapphire ATI X1950GT (600/1500), SB Audigy 4, SATA Barracuda 160GB, Fortron FSP400-60THN-P, Samsung SM 226BW, .....