Bittorent Azureus nastavenie TCP Portu

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Bittorent Azureus nastavenie TCP Portu

Příspěvek od Cpk »

Zdravim mam problem s nastavenim u Azureusu portu neviem jaky tam mam nastavit na vychozim porte co je 6881 mi to vyhazuje chybu "chyba NAT" poradte mi prosim nejaky port co mi bude ficat, alebo aspon ako ho mam zistit,,

dikes
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

A co máš za připojení k internetu? ADSL ? CDMA ?

Nějak ti nefunguje překládání síťovách adres (port forwarding portu, kterého Azureus využívá)

podívej se na následující linky a přečti si je a zkus se podle toho nějak zařídit:

http://azureus.aelitis.com/wiki/index.p ... Forwarding
http://azureus.aelitis.com/wiki/index.php/WhatIsNat
http://azureus.aelitis.com/wiki/index.php/Firewalling
http://azureus.aelitis.com/wiki/index.p ... figuration
http://www.portforward.com/cportsnotes/ ... reus22.htm
http://www.portforward.com/help/portforwarding.htm

Můžeš zkusit i jiný port...

http://azureus.aelitis.com/wiki/index.p ... lacklisted
show must go on..
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

som Pirpojeny cez Mikrovlnku Download 192KBps...
ked stahujem stale mi skace rychlost niekedy ide aj 2B

mam problem s NAT ale neviem co to je...pri stahovanom torente mi stale svite zlty smajlik...
a stale nemôzem naist nejaky port co by mi sedel...
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

porty pro BT jsou 6881-6889.Pokud máš ve FW vše povoleno pak je chyba u providera
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

JAAJ nefici mi ani jeden tu 6886 mi vypisalo ze nemôze otestovat..

kukni tento link >> http://www.iana.org/assignments/port-numbers

aa skus mi prosim neco poradit co mam robit aby mi to normalne stahovalo co najrychlejsie...dikes mooc..
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

Cpk píše:JAAJ nefici mi ani jeden tu 6886 mi vypisalo ze nemôze otestovat..

kukni tento link >> http://www.iana.org/assignments/port-numbers

aa skus mi prosim neco poradit co mam robit aby mi to normalne stahovalo co najrychlejsie...dikes mooc..
no bylo by lepší informovat providera, jestli nemá tyto porty locknuté na ustředně. Pak máš hold smulu, v podstatě tady není moc co nastavoat, já o BT moc nevím. Spíš používám soulseek a ed2k. Jen ze zkušeností vím že sem tam se najde nekdo kdo ti brzdí Downstream, možná je to chyba sitě, ale sem tam mi to kvuli nekterým blblo, stačí je kicknout. Taky je zbytečné odesílat zbytečně moc dat, stačí povolit 5-10, víc není třeba, mě vetšinou BT jel velmi rychle.
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

ahaa,,,tak teda dikes moc...asi to aj spravim...majsa..
l0k1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

.

Příspěvek od l0k1 »

zdravim, preinstaloval som teraz windows, mam DSL pripojenie, program BiTcomet 0,6 a ked dam stahovat cez neho tak asi do 10 min prestane stahovat, nejdu ani stranky, proste net vobec nejde, len svietia tie monitory dole ale ziadne data sa neprenasaju...Nasledne treba odpojit usb modem a pripojit naspat...to iste robi aj azureus...cim to moze byt?
Naposledy upravil(a) l0k1 dne čtv 17. lis 2005, 09:55, celkem upraveno 1 x.
MiKe[sk]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiKe[sk] »

Ja som ten problem s NAT vyriesil tak, ze som vypol Firewall alebo aspon povolil Azuerus vo firewally. Potom to vsetko funguje ako ma.
CPU: Intel P4 2,6@3,0GHz Northwood Socket 478 Vcore-1,585V; MB: MSI 865PE Neo2-LS; RAM: 2×Apacer 256MB PC3200 CL2.5 + 2×Apacer 512MB PC3200 CL2.5; GPU: Leadtek A6600GT 128MB TDH 550/1150 MHz; TV Tuner: Leadtek WinFast PVR2000; HDD: 2x Hitachi Deskstar 120GB 7200rpm ATA; DVD: Sony DVD-ROM DDU1621;DVDRW: LG SuperMulti GSA-M4163B; Case: MIDI ATX MJC FF11 (Uplny Shit) + 2×TT Smart Fan II A2178; PSU: Fortron 400W PFC ATX-400PNF; Repro: CreativeLabs Inspire T2900; Monitor: Philips Brilliance 109P4; OS:Windows XP Profesional SP2; Net: Orange FiberNet Klasik 30/2 mbit/s
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

MiKe[sk] píše:Ja som ten problem s NAT vyriesil tak, ze som vypol Firewall
to je špatný řešení :oops:
MiKe[sk] píše:alebo aspon povolil Azuerus vo firewally. Potom to vsetko funguje ako ma.
tohle je správný řešení :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

ja som vypol Firewall a stale mi to nefunguje...neviete co stym,??

PLS.
mano82
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mano82 »

Toto som riesil dva mesiace. Uz viem o tom hadam vsetko, ale furt to ukazuje ze chyba NAT. Objednal som si u providera aj ostru IP, ale nepomohlo to, vyskusal som aj vypnut vsetky firewally a tiez nepomohlo. A zistil som, ze ostrou Ip-ckou sa vobec download nezlepsil, co som si dovtedy myslel. Teraz mam povodnu neverejnu ip a vsetko je v poriadku, STAHUJE a to je dolezite. Nemusim mat nejaky brutalny firewall, pretoze provider pouziva hardwarovy firewall a mne staci windowsacky. Sice vacsinou mam zlte smajliky ale niekdy sa objavia aj zelene, na pocudovanie pri tych pomalsich downloadoch. Na zeleny smajlik musis mat aj dobry tracker, distribuovanu databazu a dalsie veci. A to ze niekedy mas 2B, je u torrentov normalne. Niekdedy ide 2B niekedy 200kB.

Poradim ti poriadne nastudovat

Kód: Vybrat vše

http://azureus.aelitis.com/wiki/index.php/NAT_problem
Neviem preco si vacsina ludi mysli, ze maju pouzivat porty 6881-6999, ked na stranke je jasne napisane ze: Remember, don't use ports in the 6881-6999 range - change it now if you still do, despite Azureus' default port being 6881. Myslim, ze je to jasne. Ja osobne pouzivam port 45678.
Dalsia vec je aky mas pomer upload/download, pretoze ak len stahujes a nic nezdielas, tak ti server nepusti rychlich uploaderov.
Dalej kazdy bitorrent client uprednostnuje vlastnych, v tvojom pripade azureusov. Skus pouzit iny client - utorrent, bitspirit atd, ci tam nebude dany torrent lepsi.
Uf, to bola fuska, dufam, ze som ti nieco ozrejmil.
NB: HP nc6220 EA766UC#AAB Centrino 1,86 GHz, 1GB RAM, 60GB hatachi, Intel GPU, 1400x1050, combo Matshita Multibay II CDRW/DVD
----------------------------
AMD AthlonXP 2000+ Thoroughbred B0, MSI K7N2 Delta ILSR, 512MB dual RAM 400MHz, SATA Seagate 80GB, ATA Maxtor 160GB, Radeon 9200 128MB, combo CD-RW/DVD Toshiba R-1312B
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

mano82 píše: Uf, to bola fuska, dufam, ze som ti nieco ozrejmil.

jo joo....dikes.......mooooc......
a ty co pouzivas za programek,??ak smiem vediet,,?
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

to mano82: diky mam rovnaky problem ako Cpk s NAT takze to skusim, snad to pojde
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

350Z píše:to mano82: diky mam rovnaky problem ako Cpk s NAT takze to skusim, snad to pojde
skus si prva povypinať Firewally.....mozno ti to pomôze...
mano82
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mano82 »

Ja pouzivam taktiez Azureus, asi 99% casu, zvysok utorrent a bitspirit.
NB: HP nc6220 EA766UC#AAB Centrino 1,86 GHz, 1GB RAM, 60GB hatachi, Intel GPU, 1400x1050, combo Matshita Multibay II CDRW/DVD
----------------------------
AMD AthlonXP 2000+ Thoroughbred B0, MSI K7N2 Delta ILSR, 512MB dual RAM 400MHz, SATA Seagate 80GB, ATA Maxtor 160GB, Radeon 9200 128MB, combo CD-RW/DVD Toshiba R-1312B
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

Cpk píše:
350Z píše:to mano82: diky mam rovnaky problem ako Cpk s NAT takze to skusim, snad to pojde
skus si prva povypinať Firewally.....mozno ti to pomôze...
jj viem to je prve co som spravila mam ho povoleny a nic, mam este BitLord ten ide v pohode ale chcem radsej vyskusat Azureus.
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Používal jsem Azureus verze 2.3.0.4 a vše fungovalo normálně.... nedávno mi Azureus nabídnul možnost updatnout na verzi 2.4.0.0 a myslím si, že od té doby se mi začal objevovat následující problém:
Obrázek
Tato okénka mi občas vyskočí dole, ale Azureus jede bez problémů dál a stahuje se.... takže jen odklepu "Skrýt"... a je to (ale řešení to není).
Co tohle znamená? Proč mi to najednou hází, když to dřív nedělalo.... (a hlavně, co tím chce program říct)

Jo a ta síť 192.168.0.1 - to nechápu, proč se o ní vůbec Azureus stará, protože ta je na druhý síťovce, který sdílím připojení k internetu pro další počítače v lokální síti.... (a ty nestahujou...).
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hanz píše:Jo a ta síť 192.168.0.1 - to nechápu, proč se o ní vůbec Azureus stará, protože ta je na druhý síťovce, který sdílím připojení k internetu pro další počítače v lokální síti.... (a ty nestahujou...).
protože se využívá UPnP, ve své podstatě děravou a hodně nebezpečnou síťovou službu, kterou je lepší vypnout... otázkou je jestli pak Azureus bude fungovat stejně :? každopádně UPnP má povoleno snad jen sebevrah :oops:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombux píše:protože se využívá UPnP, ve své podstatě děravou a hodně nebezpečnou síťovou službu, kterou je lepší vypnout... otázkou je jestli pak Azureus bude fungovat stejně :? každopádně UPnP má povoleno snad jen sebevrah :oops:
Přesně tak - lepší je pouze forwardovat používaný port. U BitSpiritu to maká spolehlivě.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“