zablokování chybných clusterů

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
krtek.cz
Nováček
Nováček

zablokování chybných clusterů

Příspěvek od krtek.cz »

Mám dotaz mám WD 120 Gb a HD Tune my vyhodilo ze tam mam chybne clustery kdyz sem to poslal na reklamacku tak mi to vratily ze je to mechanicke poskozeny takze mi to nevyreklamovali....tak by se chtel zeptat jestli to jde nejak zablokovat abych tam mohl nahravat data vim ze jako system ho nepouziju spis na data ale taky bych chtel neco z toho smazat abych to nemusel formatovat existuje nejaky programek na to????
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

najlepsie by mu bolo asi skusit dat low level format, resp. zero fill.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: zablokování chybných clusterů

Příspěvek od Geeker »

krtek.cz píše:Mám dotaz mám WD 120 Gb a HD Tune my vyhodilo ze tam mam chybne clustery kdyz sem to poslal na reklamacku tak mi to vratily ze je to mechanicke poskozeny takze mi to nevyreklamovali....tak by se chtel zeptat jestli to jde nejak zablokovat abych tam mohl nahravat data vim ze jako system ho nepouziju spis na data ale taky bych chtel neco z toho smazat abych to nemusel formatovat existuje nejaky programek na to????
Jak mechanicky poskozene. Tobe ten disk spadl?
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Mechanicke poskozeni? Je ten disk nejak poskozen zvenku? Je treba nekde nejaka odlomena cast? Pokud je disk zvenku v pohode a ma chybne clustery tak mas pravo na reklamaci. Roste pocet chybnych sektoru?
krtek.cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od krtek.cz »

No nespadl my ale nasli v zadu ze je tam ulomena prepazka mezi sbernici a piny...ale neslo mi do hlavy jaky to ma vliv na chybne clustery aspon takhle mi to rekl on...Tu prepazku sem asi nechtene zlomil kdyz sem disk vytahoval
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

krtek.cz píše:No nespadl my ale nasli v zadu ze je tam ulomena prepazka mezi sbernici a piny...ale neslo mi do hlavy jaky to ma vliv na chybne clustery aspon takhle mi to rekl on...Tu prepazku sem asi nechtene zlomil kdyz sem disk vytahoval
V tom pripade. Mas porad pravo na radnou reklamaci. Je na strane prodejce aby ti dokazal ze tohle ulomeni je duvodem k zamitnuti reklamace potazmo duvodem ke vzniku vadnych sektoru
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

No tak to jo. Disk je poskozen mechanicky a tvou vinou. Takze s tim chlapce nepochodis... Pokud by byl z venku v poradku, tak za ty chybne sektory by se urcite dal reklamovat, ale takhle nemas sanci..
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Palec123 píše:No tak to jo. Disk je poskozen mechanicky a tvou vinou. Takze s tim chlapce nepochodis... Pokud by byl z venku v poradku, tak za ty chybne sektory by se urcite dal reklamovat, ale takhle nemas sanci..
Neni tak uplne pravda muselo by se prokazat ze to ulomeni je pricinou vzniku. Coz bych rekl ze neni. Pokud by ten HDD byl z boku prorazeny tak jo ale takto ne

Obrázek Obrázek
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Ale ja to nemyslim tak, ze to berou tak, ze ulomeni disku zpusobilo chybne sektory.. Vadne sektory a mechanicke poskozeni disku jsou odlisne veci. On chce reklmovat vadne sektory a ne ulomeni. Bohuzel prave kvuli ulomeni ti ten disk nemuzou vzit. Vyrobce by to vratil jako mechanicke poskozeni a ani by to netestoval, jestli to ma nebo nema vadne sektory. Tak jsem to myslel..
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Palec123 píše:Ale ja to nemyslim tak, ze to berou tak, ze ulomeni disku zpusobilo chybne sektory.. Vadne sektory a mechanicke poskozeni disku jsou odlisne veci. On chce reklmovat vadne sektory a ne ulomeni. Bohuzel prave kvuli ulomeni ti ten disk nemuzou vzit. Vyrobce by to vratil jako mechanicke poskozeni a ani by to netestoval, jestli to ma nebo nema vadne sektory. Tak jsem to myslel..
Ano ja to chapu ale to mas tak jako by ti nekdo odrel auto a vyrobce rekl ze se tim pokazil motor. Coz je blbost. Proto kazdy prodejce rad vidi mechanicke poskozeni protoze je to pro nej duvod zamitnout reklamaci. Doporucuji dotycnemu aby si nechal vystavit znalecky posudek a ten rozhodne o tom jestli je to tim nebo ne.

Obrázek Obrázek
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Geeker píše:...Doporucuji dotycnemu aby si nechal vystavit znalecky posudek .....
Který vyjde podstatně dráž než nový HDD... ;-)
krtek.cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od krtek.cz »

Palec123 píše:Ale ja to nemyslim tak, ze to berou tak, ze ulomeni disku zpusobilo chybne sektory.. Vadne sektory a mechanicke poskozeni disku jsou odlisne veci. On chce reklmovat vadne sektory a ne ulomeni. Bohuzel prave kvuli ulomeni ti ten disk nemuzou vzit. Vyrobce by to vratil jako mechanicke poskozeni a ani by to netestoval, jestli to ma nebo nema vadne sektory. Tak jsem to myslel..

Mas pravdu takhle to udelal a ja uz s tim nic nenadelam s tim sem se smiril.....a neslo by ty chybne clustery nejak zablokovat aby se mi tam nedostali zadne data?????
HaNdA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HaNdA »

Seagate seatools tohle bezne udela s disky Seagate, ze je najde a oznaci je tak aby se nepouzivali, wd ma podobnou utilitu, ale jeste jsem ji netestoval, tak to zkus a uvidis. Kazdopadne bych disk s vadnymi sektory radeji moc nevyuzival, vetsinou je to znamka toho, ze se disk hodla odporoucet.
http://support.wdc.com/download/index.asp?swid=1
CPU:Intel Core i5 4590S, MB: Gigabyte H87 D3H, RAM: 2xGB Corsair Hyper X DDR3 1600 HDD 256GB intel SSD + Samsung 1,5TB, DVD-RW: SH-S223Q, SND: Creative Soundblaster X-Fi Xtreme music, KEYBOARD: Logitech G15 (blue) MOUSE: ROCCAT KONE
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Shit píše:
Geeker píše:...Doporucuji dotycnemu aby si nechal vystavit znalecky posudek .....
Který vyjde podstatně dráž než nový HDD... ;-)
No je to mozne. Ale pokud bude ten posudek ve prospech kupujiciho tak to da prodejci poradne sezrat

Obrázek Obrázek
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Geeker píše:Ale pokud bude ten posudek ve prospech kupujiciho tak to da prodejci poradne sezrat
... A ten si nechá udělat svůj posudek (v jeho prospěch) ... a zákazník bude v prd***i .... a zaplatí oboje... ;-)

Chápu znalecký posudek u věcí nad 100k Kč, ale tady ne...

Pokud tam je cokoliv mechanicky poškozeno, tak radím sklopit "ocas"... :sad: :oops:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“