VCORE voltage - nestabilita PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
eLeM
Nováček
Nováček

VCORE voltage - nestabilita PC

Příspěvek od eLeM »

Ahoj. Prosím všechny o pomoc, měnil jsem větráček na procesoru a po výměně a spuštění počítače mě počítač hlásí chybu. Hardware monitoring found error. Počítač spustím ale po zhruba dvou až deseti minutách mě zamrzne a nereaguje na nic. V Biosu mám červenou hodnotu Hardvare monitoring - Vcore voltage pophybuje se mi okolo 1.36. Prosím o radu a budu vděčen za jakýkoliv podnět. Myslím že problém je v napětí procesoru ale nevím jak si s tím mám poradit. Je mi 16 let a nevím nakoho bych se obrátil. Do serviszu se mi nechce. - nemám peníze. Díky eLeM

PS: základní deska - ASUS P3V4X, procesor - Intel Celeron - pentium, paměť - 384 MB, gr. karta GeForce FX5700LE, disk SEGate 40 GB

//edit mhl, přesun z Intelu, nazev
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

aku mas dosku? mas spravne nasadeny ten chladic?
eLeM
Nováček
Nováček

Příspěvek od eLeM »

Myslím, že mám všechno nasazeno zpátky tak jak bylo problém jak už sem psal je ten že po spuštění PC tento jde někdy 5 minut někdy 2hodiny a někdy vůbec :-) neustále se tam při spouštění objevuje ten problém ,, Hardware monitoring found error". Včera na noc jsem to úplně odpojil a dnes odpoledne mě to šlo asi 2,5 hodiny a v Biosu byla hodnota VCORE voltage cca 1.76 a šlapalo to. Jak to spadlo tak po rozchození už ta hodnota byla jenom 1.34 a byla červená. Víc k tomu říct nemůžu nikdy jem se s tim nesetkal. Díky za jakoukoliv odpověd eLeM
eLeM
Nováček
Nováček

Příspěvek od eLeM »

ještě jednou bych popsal můj problém a to do podrobna: Koupil jsem si nový větráček na procesor ( pentium III ), chtěl jsem ho tam přidělat ale zjistil jsem že je moc velkej a překážej mu tam paměti tak sem ty paměti dal o dva sloty dál větráček se vešel bez problému a když to šlo všechno v pohodě tak jsem oddělal větráček z grafický karty a zabudoval tam novej. Teď nastal ten zlom. Zapnul jsem počítač v domění že to půjde vše OK ale asi sem přecenil svý síly a asi po 10 minutách spuštěnýho počítače se mi to najednou seklo monitor nereagoval na nic prostě to celkově zamrzlo následoval tvrdej restart a po načítaní první obrazovky se objevil nápis Hardware monitoring found error. .... a klávesou F1 se dostanu normálně do windows akorát že to nemá cenu protože to během chvilky zas zamrzne. klávesou delete se dostanu do biosu kde sem našel dvě varovná hlášení a to Hardware monitoring - VCORE voltage 1.36 V (bylo to zvýrazněný červeně) a ten druhý bylo nějaký napětí CPU. Nejdřív jsem ještě zkusil dát vše do původního stavu jako to bylo dřív ale nic žádná změna. PAk jsem ještě zkusil zvýšit napětí CPU z cca 1.35 (myslím) na 1.55V a zatím to běží ale nevim jak dlouho. Jestli víte o co de nebo aspoň napište díky
radim2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radim2 »

vrať to do původního stavu pokud můžeš a dělej ty změny postupně a uvidíš v jakém kroce to začne blbnout, tam bude problém
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
drozi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drozi »

Zkus resetovat BIOS jumperem na desce. Nevim jesli by to fungovalo, ale resetem snad o nic neprijdes.
PC1:Intel Pentium D 2,8GhZ, ATI Radeon X800GT 256MB GDDR3, 1GB Kingston DDR 533MhZ RAM.
PC2: Celeron(tualatin) 1,1GHz@1,57GHz, nVIDIA TNT2RIVA m 64. Soltek 65EP-T
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

u tehle desky se nastavuje napeti tusim pomoci jumperu ne? Nevypadl ti nejakej :roll:
Neo2199
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neo2199 »

Pokud neni chyba viz odpovedi nahore...muzes zkusit zapnout a po tech par minutach co ti to zamrzne, treba prstem nebo opatrne nakym teplomerem zkusit za provozu teploty soucastek, jestli se ti tam neco neprehriva, ja si myslim ze muze byt vadnej nakej mosfet tranzistor u regulace napeti procesoru na desce. Zkus vazne peclive nak zjsitit teploty.
BanaNovni_oveerclock
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BanaNovni_oveerclock »

Ahoj vsichni. Mam trosku jinej problem... kdyz uz teda je tu thread se jmenem Vcore voltage, tak tio sem pisnu. Mam desku Asus P5GD1 a mam tam svyho celera 2,93 GHz. Ale kdyz ho chcu taktovat, a zvysit napeti, tak se napeti vubec nezvysuje. Odemknout to v biosu nijak nejde (asi) a kdyz spustim CPU-Z, tak mi pise, za mam na procalu 3,1 V!!!!! :evil: Co mam s tim delat? cim to je?
Intel Core 2 Duo E6400 2,13GHz@3,544GHz, chaldic CPU Arctic cooling freezer 7, MB GA-965P DS4, 2x512MB (dch) RAM GEIL PC6400 CL4 (ale ted na 5-5-5-15)
,Gigabyte GeForce 6200 odemceno na 8 pixel pipelines, takty: 300/500@545/705mhz, 3x WD320GB, 1x WD400GB, TEAC 552W, TEAC DVD-W516A, Enermax Liberty 500W, Case s 120mm fan na boku...
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

hoď screen, nevěřím :)

Nemáš tam nastaveno u napětí v biosu něco jako By SPD ? Jestli jo, mohlo by to být tím, nastav napětí ručně. Je jasné, že někde tam to nastavení u této desky být musí (btw. napětí pro tvůj procesor z podpisu je standardně 1.4V)
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
BanaNovni_oveerclock
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BanaNovni_oveerclock »

JanHavlicek píše:hoď screen, nevěřím :)

Nemáš tam nastaveno u napětí v biosu něco jako By SPD ? Jestli jo, mohlo by to být tím, nastav napětí ručně. Je jasné, že někde tam to nastavení u této desky být musí (btw. napětí pro tvůj procesor z podpisu je standardně 1.4V)
he...nevim, jak se haze screen... sry. ale mam to vyfoceny... napis jako tam mam dat a dam to tam... ale jinak se na to mrknu. Dik :wink: [/img]
Intel Core 2 Duo E6400 2,13GHz@3,544GHz, chaldic CPU Arctic cooling freezer 7, MB GA-965P DS4, 2x512MB (dch) RAM GEIL PC6400 CL4 (ale ted na 5-5-5-15)
,Gigabyte GeForce 6200 odemceno na 8 pixel pipelines, takty: 300/500@545/705mhz, 3x WD320GB, 1x WD400GB, TEAC 552W, TEAC DVD-W516A, Enermax Liberty 500W, Case s 120mm fan na boku...
Neo2199
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neo2199 »

Pri napeti 3,1 V by ten celer byl uz davno minulosti...a skus si sehnat nejnovejsi CPU Z :)
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

3.1V by byl asi jako Challenger

jinak k tomu prvnimu problemu pokus se da novej BIOS dost cast to opravuje
....ze by to byl MELOUN
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“