v hd tachu, na discích pouze systém, disky novéhasman píše:a jak si to testoval ?
hlučnost starého WD1200JB a nového WD3200KS - máte někdo?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Bomba
- Začátečník

- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
vždy dva kusy od každéhohasman píše:a jak si to testoval ?
testoval jsem vícero disků ... WD JS,KS, Seagate 7800.8 i 9, Maxtor (bohužel s potížemi na NF4U
testoval jsem jen s OS a nainstalovanými utilitami:
HD Tach , H2benchw a PCMark 2005 ... všechno tak by se to dalo porovnávat s ostatními servery a weby ...
konkrétně seagate 7800.9 vs western JS
přístupovky: seagate 13.2 westernJS 13.2
krátký seek: seagate 6.16 westernJS 6.18
sekvenční čtení průměr: seagate 58,9MB/s western JS 54,1MB/s
rychlost komunikace se řadičem: seagate: 142,7MB/s WD JS 167,2MB/s
testy: H2bench .... seagate 7200.9 24,2 WD JS 25.2
v konkrétních testech v PCmarku05 skončil seagate před WD jen v jediném případě jinak opanoval střední pozice a WDJS vždy na předních pozicích v konkurenci ostatních disků ...
změřil jsem i teploty senzorem od přídavného displaye vždy na stejném místě na disků při plném chod za stejnou dlku trvání testu:
WD JS: 43-44°C
SEAGATE 7200.9 : 46-47°C
celkově tedy mohu říci že pokud jde o porovnání tak WD JS a Seagate 7200.9 jsou srovnatelné disky kdy teoretické testy většinou mírně pro Seagate ale komunikaci se řadičem výrazněji prohrál s WD ... praktické (praktičtější) testy vyznívají lépe pro WD JS který podává stabilně dobré výkony ve všem ....
a vzhledem k ceně je i WD lepší volba proto si stojím za tím že SEAGATE 7200.9 je průměrný disk který zrovna nepřesvědčil s WD JS je srovnatelný ale lze říci že WD je lepší koupě .... na WDKS nemůže seagate vůbec pomýšlet ...
stačí to nad tím ???Peterer píše:Digitaldoom napsal:"mno tak JS dokonce vlastním a rozhodně 10-15% rozdílu mezi nimy a segate není ...dokonce rozdíl není žádný ty disky jsou výkonově uplně totožné ... 7200.9 s JS je to samé, ale na KS seagate nemá "
Tak nevím, když píšeš, že jsou ty disky stejný, tak v čem je WD lepší?
Taková odpověď mi připadá spíš jako podrážděná reakce.
Je fakt, že dnes bych volil asi WD-je o 100,- levnější než Seagate a asi i výkonější. Názory na hlučnost jsou, ale rozporuplné, viz. fórum.
tímhle chci dokázat že jsem se tomu opravdu věnoval neskočím na med kde jakému výrobci a nedám na keci uživatelů co si vyzkoušeli jeden disk a hned doporučují ... v současné době připravuji svůj vlastní web a článek i měření s HDD tam také uvedu ...
důrazně bych tady chtěl věnovat lidi aby nevěřily kecům o tom že je seagate výkonější o 10-15% jsou to lži keci nepodložené informace dotyčný vůbec neví co a jak testovat pokud to vůbec testoval ...
- Bomba
- Začátečník

ROFLDigitaldoom píše:v současné době připravuji svůj vlastní web a článek i měření s HDD tam také uvedu ...
vidím že tvoje testy jsou zaručeně nejlepší a určitě důvěryhodnější
edit:dobře se bavím
konkrétně: průměrná rychlost čtení: WD: 53MB/s Seagate: 60MB/s..přístupové doby jak jsem psal měli stejné..
Naposledy upravil(a) Bomba dne ned 26. úno 2006, 22:54, celkem upraveno 2 x.
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to nikdo netvrdí jen dávám další testy k posouzení BTW: narozdíl od víme koho se moje testy budou zaměřovat na nejzajímavější a běžné zboží a zatím se mi nestalo že by se moje výsledky nějak více lišily od výsledků na jiných webech jen chci přispět svou troškou do mlýna aby se výsledky potvrdili či nepotvrdili z více zdrojůBomba píše:ROFLDigitaldoom píše:v současné době připravuji svůj vlastní web a článek i měření s HDD tam také uvedu ...tak to bude hulan pokořen
vidím že tvoje testy jsou zaručeně nejlepší a určitě důvěryhodnější
- hasman
- Začátečník

-
Je pravda, ze vetsina lidi doporucuje to co ma doma, aniz by to nejak mohl objektivne otestoval s konkurenci . Promin Bomba, ale rozdil 10 az 15 % to je opravdu moc, tomu proste nemuzu verit. Digitaldoom az bude nejaka stranka, rad se mrknu. Az zapojim WD3200KS tak se ho pokusim nejak otestovat a dam vedet.
- Bomba
- Začátečník

doma nemám ani jedenhasman píše:Je pravda, ze vetsina lidi doporucuje to co ma doma, aniz by to nejak mohl objektivne otestoval s konkurenci . Promin Bomba, ale rozdil 10 az 15 % to je opravdu moc, tomu proste nemuzu verit. Digitaldoom az bude nejaka stranka, rad se mrknu. Az zapojim WD3200KS tak se ho pokusim nejak otestovat a dam vedet.
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a heleme se test jako na objednávku
http://www.svethardware.cz/art_doc-4D68 ... D5FF3.html
a jak to dopadlo nic než potvrzení mojích slov .... seagate7200.9 za WDJS mírně zaostává dokonce tak že jako disk nesojí vzhledem k vlastnostem za uvahu
to je vizitka ... kde je oních 10-15% výkonu navrh co se nás tu snažil Mr la Bomba přesvědčit netuším ... ale čtenáři nechť si udělají obázek kdo dano disky otestoval lépe a došel k pravdivějším výsledkům zda já nebo Bomba 
a jak to dopadlo nic než potvrzení mojích slov .... seagate7200.9 za WDJS mírně zaostává dokonce tak že jako disk nesojí vzhledem k vlastnostem za uvahu
- Bomba
- Začátečník

heh tak test opravdu jak na objednávku
jinak jak jsem psal testoval jsem to v hd tachu tzn. že naměřené hodnoty nejsou tak daleko od mnou naměřených na SH: rychlost čtení 7200.9: 57,7 MB/s a WD: 53MB/s viz obr.
mé naměřené hodnoty viz výše tj 60MB/s proti 53MB/s
seek jsem měřil také jak jsem psal vyšly nastejno což dokazuje i graf na SH:
a la bomba nezní špatně
moji chybu bych viděl že jsem neotestoval disky ve více benchmarcích..každopádně v tachu je ten rozdíl ve čtení chtě nechtě minimálně 10%
Jako větší problém bych viděl "kompatibilitu" nových 7200.9 na nf4 ap. kde se opravdu někdy rozesypou windowsy atp. pokud disk není najumprovaný na sata1...zřejmě problém určitých ovladačů nvidia
jinak jak jsem psal testoval jsem to v hd tachu tzn. že naměřené hodnoty nejsou tak daleko od mnou naměřených na SH: rychlost čtení 7200.9: 57,7 MB/s a WD: 53MB/s viz obr.
Kód: Vybrat vše
http://www.svethardware.cz/sh/media.nsf/0c97cd6cabb1398ec1256cc50082f4bf/29129a4f4de126dac125712100613d4a/Body/4.1BE?OpenElement&FieldElemFormat=gifseek jsem měřil také jak jsem psal vyšly nastejno což dokazuje i graf na SH:
Kód: Vybrat vše
http://www.svethardware.cz/sh/media.nsf/0c97cd6cabb1398ec1256cc50082f4bf/29129a4f4de126dac125712100613d4a/Body/0.3372?OpenElement&FieldElemFormat=gifJako větší problém bych viděl "kompatibilitu" nových 7200.9 na nf4 ap. kde se opravdu někdy rozesypou windowsy atp. pokud disk není najumprovaný na sata1...zřejmě problém určitých ovladačů nvidia
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Na SHW ve včerejším testu byla opet vyzdvižena "tichost" 2500KS .. Nedokážu to pochopit. Ten disk proste je hlučnej (i když má výkon, kterym to vyvažuje).
Já snad budu odchytávat zákazníky a ptát se jich jestli "to" slyší nebo ne. Manželka mi to taky potvrdila, takze "slyšiny" mít opravdu nemůžu. To pískání proste rve uši při beznym provozu.
Já snad budu odchytávat zákazníky a ptát se jich jestli "to" slyší nebo ne. Manželka mi to taky potvrdila, takze "slyšiny" mít opravdu nemůžu. To pískání proste rve uši při beznym provozu.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- LookAS
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
muj je taky tichej, aspon teda zadny piskani neslysim. nemas proste nejakej postizenej kus? zkousel si jich vic?
Core i9-7920X + be quiet! dark rock pro 4 .:. ASRock Taichi .:. 96GB Corsair 3200MHz .:. HP Quadro RTX A4000 16GB .:. Samsung S27A850D 27" 1440p .:. Samsung P990, EVO 850, ... .:. Fractal Design Define R3 w/ PC Silencer MK II 950W
Ryzen 5 3600, 16GB RAM, Asus Prime B550-Plus, 3x Radeon VII, Gigabyte Aorus 850W Plat.
Ryzen 5 3600, 16GB RAM, Asus Prime B550-Plus, 3x Radeon VII, Gigabyte Aorus 850W Plat.
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no já stím musim souhlůasiot schválně sem se optal lidí co ho mají a kterým jsem ho osadil a 15 z 18 mi řeklo že je naprosto tichý pro ty tři totiž není nic dostatečně tichéSentenced píše:Na SHW ve včerejším testu byla opet vyzdvižena "tichost" 2500KS .. Nedokážu to pochopit. Ten disk proste je hlučnej (i když má výkon, kterym to vyvažuje).
takže bych to svedl na kusovou záležitost ... měl si prostě smůlu ale všobecně je WD momentálně nejtišší disk na trhu za čímž si stojím slyšl jsem všechny .... BTW: samsung píská
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Kusovou záležitost ?? Myslim, ze ani já nemam takovou smůlu abych trefil 5x za sebou disk, kterej vydává zvuk cvrčka v dálce
Asi máš moc hlučný PC, nevim..
EDIT: jeste dodávám, neni to klasickej pískot jak zname treba ze starych BB nebo JB serií, tohle je opravdu neco mezi šumem a pískotem, je to zvuk, kterej jsem u jinyho disku neslyšel. Mam tu ted 200GB JB a vydává zvuk hodne podobnej jako to KS, taky ne pořád, kdyz chvilku nic nedelá, tak občas ztichne, stejne jako to moje KS.
EDIT2 OT: V druhym PC tu mam ted 20GB starej BB a to je neco s čim se tyhle dva fakt nedaj srovnat, to je zvuk, ze 3m od toho PC nemůžu vydržet a tesim se až si to zakaznik zas odnese, neskutečná cirkulárka. Oproti tyhle hrůze je to KS opravdu "tichý"
EDIT: jeste dodávám, neni to klasickej pískot jak zname treba ze starych BB nebo JB serií, tohle je opravdu neco mezi šumem a pískotem, je to zvuk, kterej jsem u jinyho disku neslyšel. Mam tu ted 200GB JB a vydává zvuk hodne podobnej jako to KS, taky ne pořád, kdyz chvilku nic nedelá, tak občas ztichne, stejne jako to moje KS.
EDIT2 OT: V druhym PC tu mam ted 20GB starej BB a to je neco s čim se tyhle dva fakt nedaj srovnat, to je zvuk, ze 3m od toho PC nemůžu vydržet a tesim se až si to zakaznik zas odnese, neskutečná cirkulárka. Oproti tyhle hrůze je to KS opravdu "tichý"
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mno to je fakt divný já teda osobně mám 2x250GB JS a neslyším je vůbhec mám velice tichý PC (bydlím na koleji
) zkoušel jsem i KS musím říci že je hlučnější než JS ale rozhodně nepíská ! jen šustí ale fakt neřve rozhodně je to nejtišší disk a jelikož to netvrdím jen já a viditelně více lidí je o tichosti WD přesvědčeno tak nevím jak si to vysvětlit ....
- Thimy
- Začátečník

Mam WD 2500JS a podla mna aj velmi tichy PC (najhlucnejsi je stale zdroj
) - spavam pri nom, a ten disk mi pride velmi tichy. Kedže mam moznost ho posunut dalej tak som objednal WD 2500KS a dufam, ze ozaj nieje dako tragicky hlucnejsi, lebo hlucnost je pre mna dost dvolezita
. Mal by prist zajtra tak sa potom vyjadrim aj ja.
CPU: Athlon 64 X2 3600+ EE @ 2600Mhz (Windsor) 325x8 1,5V + AC Freezer64 PRO (zoslabený prítlak), MB: DFI INFINITY nf SLI-M2, RAM: 2x1GB A-DATA VITESTA DDRII 800+ Extreme Edition @ 1040Mhz 5-5-5-18 2T 2,17V, VGA: Sapphire X800GTO² »flash« X850XT-PE (600/600) + ATI Silencer 5 rev.2, HDD: WD3200KS 16MB cache SATAII, DVD-RW: Samsung SH-S182D, ZDROJ: Seasonic 380W (SS-380HT Active PFC), MONITOR: LCD Samsung SyncMaster 913N SILVER, SOUND: SB Live! + Logitech Z-3e, BACKUP: APC 325VA, KEYBOARD: UMAX WK-711, MOUSE: A4-tech X-750BF, 3Dmark2001SE: 27 150, 3Dmark2003 (v3.6.0): 13 533, 3Dmark2005: 6 561, Super PI / mod1.4: 33.969
- Thimy
- Začátečník

Tak prišla tá KSka a musím povedať, že som spokojný. Oproti JSke je len o trochu hlasnejšia, avšak rozdiel počuť, len keď ich porovnávam vedla seba. V zavretej skrini je rozdiel nulový. Našťastie sa z disku nešínu ani cvrčky v dialke ako chudák Sentenced
, ani nič podobné, takže mi nenapadá nič iné, akože je to dáky neduh jednej série diskov.
Toto mám na mojom:
MDL: WD2500KS - 00MJB0
DATE: 29 JAN 2006
DCM: DSBHCT2AH
čo máte vy?
Ešte brat zajtra donesie jednu JSku tak konečne vyskúšam ako fachčí RAID, načo sa dosť teším a potom si už nechávam KS a JSky posúvam ďalej
.
Inak vcera som videl profi test GameStaru 250GB HDD v programe HDTach a WD2500KS tam dosiahol len slaby priemer, Barracuda sa drzala vdaka platniam z hustejsim zapisom (aj ked ich tento model nema) a celkovy vitaz sa stal Samsung Spinpoint
, som sa pobavil, bolo to vedla podobne fajneho testu DVD+-RW, este ze ten casak uz neodoberam 
Toto mám na mojom:
MDL: WD2500KS - 00MJB0
DATE: 29 JAN 2006
DCM: DSBHCT2AH
čo máte vy?
Ešte brat zajtra donesie jednu JSku tak konečne vyskúšam ako fachčí RAID, načo sa dosť teším a potom si už nechávam KS a JSky posúvam ďalej
Inak vcera som videl profi test GameStaru 250GB HDD v programe HDTach a WD2500KS tam dosiahol len slaby priemer, Barracuda sa drzala vdaka platniam z hustejsim zapisom (aj ked ich tento model nema) a celkovy vitaz sa stal Samsung Spinpoint
CPU: Athlon 64 X2 3600+ EE @ 2600Mhz (Windsor) 325x8 1,5V + AC Freezer64 PRO (zoslabený prítlak), MB: DFI INFINITY nf SLI-M2, RAM: 2x1GB A-DATA VITESTA DDRII 800+ Extreme Edition @ 1040Mhz 5-5-5-18 2T 2,17V, VGA: Sapphire X800GTO² »flash« X850XT-PE (600/600) + ATI Silencer 5 rev.2, HDD: WD3200KS 16MB cache SATAII, DVD-RW: Samsung SH-S182D, ZDROJ: Seasonic 380W (SS-380HT Active PFC), MONITOR: LCD Samsung SyncMaster 913N SILVER, SOUND: SB Live! + Logitech Z-3e, BACKUP: APC 325VA, KEYBOARD: UMAX WK-711, MOUSE: A4-tech X-750BF, 3Dmark2001SE: 27 150, 3Dmark2003 (v3.6.0): 13 533, 3Dmark2005: 6 561, Super PI / mod1.4: 33.969
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem bral zase par techhle disků, takže vytahuju i tohle tema.
Disky co dorazily ted uz jsou tichy a to nepříjemny chrčení/pískání už tam neni. Doufam, ze to teda byl jen problem ty varky co jsem bral předtim.
Ted se to nedá srovnat, disk je opravdu vícemene tichej a to já jsem ohledne tohodle večne nespokojenej.
Bohužel nic to nemění na tom, že šance "vyhrát" disk, kterej chrčí, drnčí píská tady u WD pořád je. Přece jen jsem to tu nereportoval sám...
EDIT: ty tichy, co dorazily ted naposled byly v rozmezí 28 - 30 january 2006, takze asi stejne jak kolega nade mnou
Ta předchozí parta hlučnych byla nekdy tušim z prosince 05, takze to neni zas tak dávno... Bohužel je to boj, u WD človek riskuje hlučnost, špatny merení teploty je ted uz temer pravidlo a ne vyjimka - zase je tu ale celkem bezproblemovost s NF4 - a ted si vyberte
Disky co dorazily ted uz jsou tichy a to nepříjemny chrčení/pískání už tam neni. Doufam, ze to teda byl jen problem ty varky co jsem bral předtim.
Ted se to nedá srovnat, disk je opravdu vícemene tichej a to já jsem ohledne tohodle večne nespokojenej.
Bohužel nic to nemění na tom, že šance "vyhrát" disk, kterej chrčí, drnčí píská tady u WD pořád je. Přece jen jsem to tu nereportoval sám...
EDIT: ty tichy, co dorazily ted naposled byly v rozmezí 28 - 30 january 2006, takze asi stejne jak kolega nade mnou
Ta předchozí parta hlučnych byla nekdy tušim z prosince 05, takze to neni zas tak dávno... Bohužel je to boj, u WD človek riskuje hlučnost, špatny merení teploty je ted uz temer pravidlo a ne vyjimka - zase je tu ale celkem bezproblemovost s NF4 - a ted si vyberte
- hasman
- Začátečník

-
- Squish
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: