Silent Hunter III

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak jsem to včera přines,je to paráda.Zatím se prokousávám akademií,ale je to moc pěkný hned od začátku.Měl bych ještě prosbu.Kam a jak se dají nahrát ty vlastní skladby do gramofonu?
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Slezman píše:to, cos popsal je přece sonar.
http://www.uboat.net/allies/technical/asdic.htm
jj, vsak se ptal na 3 veci. na vetsi vzdalenosti lode ponorku nedetekuji sonarem ani v realu a ve hre ani radarem (respektive zadnou lod jsem ve hre neridil, proto bych to radarem nenazval. samozrejme je to otazka fantazie ;))

hra stereotypni neni, ale samozrejme nesmis cekat nejake akcni orgie. plavba atlantik je dlouha a umorna. komprese casu ti to hezky ukrati. pak uz je to o taktice priblizeni.

Obtiznost si muzes prizpusobit, hardcore kapitani si zakresluji rucne i polohu vsech lodi :-), coz ovsem ja nejsem. jedu na realisticnost mezi 76-81%. Na vic bych nervy nemel ;).

Ovladani je jednoduchy, ale hodne jsem si ho prizpusobil, protoze moznosti je mnohem vice nez uvadi referecni karta. skoro bych rekl, ze dost veci chybi a musis to delat pres menu (neco ani tak defaultne nejde), zaroven jsem si musel doplnit napovedu, protoze bych si to nemel sanci vsechno zapamatovat. Pokud budes chtit tak ti s tim poradim, ale asi ne pres forum. je to preci jen hodne slozita uprava, takze zalezi na tobe. hrat se to da samozrejme i tak jak to je ;).
---
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak už to pařim a je to B O M B A!!! :o Povedlo se mi proniknout až k Doveru,kde jsem přímo v přístavu potopil tu velkou nákladní loď (C2 Cargo)a pak se tiše vytratil.Chci se zeptat,stalo se vám někdy,že vás 3x za sebou poslali hlídkovat na stejný místo?Já musel první tři mise v kampani do AN81 a až teď ve čtvrtý mě posílají do AN 34.Stalo se vám to?
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak námořníci,co je s váma?Copak už nikdo nepaří tuhle pecku?Snad jste nepropadli trapnýmu NFSMW.....? :crazy:
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

prave se do toho postupne dostavam, vcera jsem dal v ramci vzdelavani skvely Das Boot a dneska vyplovam do Atlanticu...
rad by se zeptal zkusenejsich morskych vlku na "must have" add-ony... na subsim.com je toho mrak a nejsem si jisty co vsechno stoji za pozornost
EPoX 9NPA+ Ultra, X2 4200+, AC Freezer64 Pro, 2x512 DDR400 A-Data, Palit1950GT, Hitachi T7K250 160GB, NEC 4550, LC Power 420W, Samsung 959NF
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

_Geralt píše:prave se do toho postupne dostavam, vcera jsem dal v ramci vzdelavani skvely Das Boot a dneska vyplovam do Atlanticu...
rad by se zeptal zkusenejsich morskych vlku na "must have" add-ony... na subsim.com je toho mrak a nejsem si jisty co vsechno stoji za pozornost
prave ze toho co stoji za pozornost je hafo. moje instalace SH3 s modama cini z puvodnich cca 4GB nejakych 15 GB :-). Pravda, mam tam hodne originalni dobove hudby a radia (v ramci hitu z jednotlivych let), ale i tak.

presto ti doporucim Improved UBOAT (IUB), ktery je pomerne komplexni a kompletni. stejne tam ale spousta navigacnich a dalsich pomucek chybi .... a hlavne, nezapomen si stahnou Gramophone_randomizer_JXP :-))), take jsem prispel svou troskou do mlyna. I do jinych modu, ale to jen okrajove ;).

Chtel jsem udelat nejakou svoji kompilaci, ale tech zmen (hlavne cfg a ini souborech), ze uz nedokazu identifikovat co presne k jakemu modu patri. Ale vsak uvidis, treba postupne ti s tim rad pomuzu. tipu mam nepocitane ;).
---
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

prave jsem skoncil kratkou hlidku... potopeno asi 7 obchodnich lodi z toho jedna neutralni :oops: , 2x jsem se musel schovavat pred letadly...
diky JXP za castecne uvedeni do problemu, uz sosam IUB, coz pri mem zoufalem pripojeni chvilku potrva, z vlastni iniciativy jsem zatim stahnul jen nejake mensi zalezitosti, dohromady asi 120MB - ruzna graficka vylepseni, nofatiguemod, atd.
zitra nahodim nejake dotazy, ted uz nemam sil, musim to trochu promyslet
EPoX 9NPA+ Ultra, X2 4200+, AC Freezer64 Pro, 2x512 DDR400 A-Data, Palit1950GT, Hitachi T7K250 160GB, NEC 4550, LC Power 420W, Samsung 959NF
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

- v knihovne pujceno asi 10 knih o nemeckych ponorkach
- nastudovan manual http://www.communitymanuals.com/shiii/i ... =Main_Page
- nainstalovan a lehce otestovan mod IUB 1.02

dotazy:
1) kde se edituje reload time pro deck gun? mam totiz takovy zvuk, kde je slyset i nabijeni a vykrik Los!, ale je pro puvodni dobu nabijeni... nebo jeste lepsi by byl nejaky programek na editaci *.wav, abych mohl dodrzet dobu stanovenou v IUB
2) hrajete nekdo na manulani ziskavani informaci o cili a zadavani parametru torpedum? ja asi zatim zustanu u dustojniku... realism mam tusim 73%
3) jake dalsi mody jsou "must have" ? aspon zhruba netouzim po instalacim ktera bude mit 10GB, ale nechci neco prosvihnout
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Já mám zatím realismus na 49%(nesmějte se všichni),nechal jsem si možnost kamer a všech těch volných pohledů,to mě baví típat screenshoty a dělat si tak wallpapery.Zaměření torpéda automaticky,ale mám třeba realistickou dobu nabíjení apod.Zatím mi to vyhovuje,tuhle hru v mém žebříčku řadím na No.1,sesadila u mě z trůnu HD2,u těch jsem se taky dost bavil.Zatím mi to ani nepřijde tak stereotypní,jak by se ponor.služba mohla zdát,stále se něco děje,plánují se trasy,navigátor mi počítá dosah abych věděl,kam se můžu pustit no a na subsim.com je toho fakt hodně,včera jsem stahoval a testoval různý věci do čtyř ráno.Chci se zeptat,četl jsem v manuálu postup zaměření torpéda,musí se přes tu příručku,identifikovat loď atd,vždycky dole odfajfkovat a jít na další krok,dal jsem na zkoušku manuální zaměřování,ale nefunguje mi to.Identifikuju loď a dál mě to nepustí.Nevíte někdo,čím to?
Oblak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oblak »

hrajete to někdo online po netu?...
Jaký je tu bez papamobila klídek....
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

nechi se tu vytahovat kdo ma vetsi realismus, je jasny ze si taky rad zapnu externi vyhled a kocham se zapadem slunce... o tom to neni, dulezite polozky jako urcovani parametru cile a nastaveni torped sveruji zatim dustojnikum...
dotazy pro JXP:
1) zeditoval jsem si wav pro strelbu z palubniho kanonu, aby odpovidal delce nabijeni 15s a mrcha mi ten soubor prehrava jen po dobu 10s, takze pokyn "los" uz neni slyset... potrebuju tedy zmenit delku nabijeni, vim ze to je subor gun_sub.sim, ale ani pomoci SH3 commandru ani minitweakeru se mi nezdarilo, hra bere bud 15 nebo 4 vteriny, nic mezi tim... co delam sptane?
2) je mozne nekde nastavit dobu nabijeni torped? treba aby trvala 10min (5 min se supr posadkou) misto 15 a 7?

to all:
co rikate na narocnost particle efektu (hlavne kour)? kdyz rozstrilim v treninku small tanker, krasne hori a kouri, ale kdyz prijedu s kamerou bliz a mam koure plny monitor, klesa FPS nekam k 15 (jo moje sestava je sotva prumer, ale stejne), na AA nezalezi, stejne tak AF... no nic, asi budu muset snizit tu polozku v optionech ze 100 nekam na 50, ale zase nechci prijit o pekne "plne" vlny... nebo nejezdit tak blizko k horicim tankerum:)

po netu zatim nehraju, s mym pripojenim, by to asi nebyl zadny med (128kbps) :oops:
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

delka nabijeni u dela se opravdu meni tam jak rikas. napis mi jakou dobu by jsi potreboval a ja se podivam, jestli ji mam (tech casovych dob mam docela dost, pouzivam prave cca 15s nabijeni, mozna delsi).

Co se tyce doby nabijeni torpeda tak to asi taky nekde pujde, ale to jsem nikdy neresil ,takze v tom ti nepomuzu.

% Realismus neni v teto hre dulezity. spis jde o to, aby te to bavilo. Ja osobne vim, ze nikdy nebudu hrat bez map update, pravdepodobne vzdy s dustojnikem, rucne vypocitavat drahu torpeda sice umim, ale nevim jestli bych dokazal intuitivne zamerit na 4 torpeda 2 lode na zasah. I takto je to nekdy honka, protoze torpedoborce jezdi s konvoji v cim dal vetsim poctu.

Ano, take jsem si nechal zapnutou externi kameru, ale vypl tu udalostni kameru, protoze ta mne casem zacla docela prudit.

Ja mam paritcle nastaveny na 100 a mimo jine i na particle details existuje mod, ktery ti kour meni a upravuje (napr. je i mod, ktery upravuje stopy po zasahu delovym granatem na trupu lodi, vypada to opravdu bajecne, coz takze modifikovat bublinky vychazejisi z ponorky pod vodou, nebo pripadne hodit do hiresu testuru cele morske hladiny, kde uz je naznak urciteho zivota, kaminku, hvezdic ... proste nemrtveho more. pro nazornost, originalni textura podmorske hladiny ma velikost cca do 500kB a modifikovana v hiresu ma neco kolem 12MB, pricemz mam i verzi pro hi karty ktera ma asi 50 MB.)

Co se tyce poklesu FPS tak s tim mela problem hlavne nVidia, ale v ovladacich verze 81.98 je jiz tento problem vyreseny. Zaroven je tu ale jeste jeden bug (u nVidie) a to, ze nesmis zapnout AA, jinak prijdes prave o zarici slunce a dalsi svetelne efekty. Proto doporucuji nezapinat, zapad a vychod slunce, pripadne stiny ponorky na vode (na dalsi mod jsem si vzpomel, v defaultu se ti pri plavbe na hladine ve vode neodrazi vsechny objekty ktere na ponorce mas, napr. oba vysunute periskopy, i toto se da aktualizovat modem).

je toho vazne hrozne moc a ani sam uz ti nereknu kde jsem to stahnul. na mody mam nejradeji http://u-boot.realsimulation.com/ a zvlast doporucuju fandama natocene filmecky, to je vazne nadherny mix hernich zaberu s hudbou a mnohdy i naznakem pribehu ;).

Online jsem to nezkousel, protoze neznam zadneho poradneho nadsence a ono preci jen, ponorky jsou spis pro samotare nez pro nejakou velkou tymovou hru. presto vytvoreni poradne vlci smecky by mohlo byt hodne zajimave ;). Plne mi ale vyhovuje i singleplayer.

Takze chlapi, cinte se a popovidat muzeme treba i pres ICQ, zalezi na chuti a casu, ktereho je ale bohuzel tak malo :-(.

Mozna bych mohl udelat sadu screenu, kde budou zajimave mody zachyceny a ty by jsi mohl rict co se ti libi a co by si pripadne chtel u sebe implementovat. Presto Packy typu IUB jsou jiz pomerne komplexni i kdyz malokdy resi napr. ruzne navigacni pomucky a dalsi funkcni vychytavky spravneho kapitana. Casto tyhle velke mody preparuju, ale ne vzdy je mozne urcitou zajimavou cast vyrypat bez problemu s funkcnosti ;).
---
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Včera jsem v LaManchi narazil na první konvoj.Pařim to už přes týden až konečně...!!!!Atmosféra je zvládnutá bravurně,člověk týden potápí samý kocábky,jásá,když potká C2 Cargo a najednou obsluha hydrofonu zahlásí asi 8 kontaktů,vysunu periskop a tam to vidím - pomalu se šinoucí konvoj snad dvaceti lodí.Problém byl,že pod vodou jsem ho nemohl dohnat,jel 7 uzlů,moje VIIB dá zatím pouze 6,nechal jsem ho poodjet,zatím padla noc,vymanévroval jsem z dohledu doprovod.lodí a hladinovou plavbou ho předjel,přičemž hlídka na můstku stále neztrácela vizuální kontakt,vše probíhalo v noci.Pak jsem zaujal pozici pro útok-vybral jsem tanker-10000brt,všechny 3 torpéda našla cíl.Dal jsem tichý chod,hloubku 25 metrů a konvoj podeplul,znovu se vzdálil,znovu vynořil,zatím se nabily torpédomety a manévr zopakoval akorát že z druhé strany.Opět úspěšně-druhý tanker zasáhla dvě torpéda ze tří vypálených,zůstal nehybný na hladině.Opět jsem počkal,až konvoj ujede,doprovod ještě asi hodinu kroužil kolem tankeru a hledal mě,pak ho to omrzelo,takže nad ránem jsem vynořil a tanker dorazil dělostřeleckou palbou.Zkrátka takhle si já představuji ideální hru.(taky tu někde je takový thread,jestli si dobře pamatuju)
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

mody

Příspěvek od _Geralt »

Timto bych chtel verejne podekovat J X P za pomoc s mody do SH3.
Je pravda, ze situace je ponekud slozitejsi... nektere z modu totiz meni obsah souboru menu_1024_768.ini a je treba dat bacha, co tam ktery z modu zapisuje, resp. co tam musite rucne pridat a nerpepsat zaznamy vztahujici se k nejakemu jinemu modu (blbe se to popisuje, uvidite sami)...tak abych to nejak shrnul...
- zdoje
informace: http://www.subsim.com/phpBB/index.php
spousta modu ke stazeni: http://u-boot.realsimulation.com/
- vrele doporucuji k vyraznemu posunu kvality hry (samozrejme to neni vsechno, tech modu je fakt hafo)
1) Generic Mod Enabler (JSGME) - bezpecna instalace a hlavne odinstalace modu, bez nutnosti cele reinstalu hry v pripade nejakych problemu
2) Improved U-boat V1.02 (brzy bude 1.03) - balik ruznych updatu, dobra dokumentace
3) NaviMapModV1.0 - prida do obrazovky navigacni mapy, periskopu a TDC uzitecne dragable pomucky... mapu tras, minovych poli, vlajky vsech zemi atd.
4) "New F1 help screen" - mnohem lepsi help se sposurstou uzitecnych udaju, je to soucast HT_small_update, dulezita cast data\menu\... vice na foru Subsim
5) Precision periscope mod (pripadne NeuUZO_peri) - jine textury pro utocny, pozorovaci periskop i UZO, zoomovani, redmask pro UZO

- ted testuji Marhk's Ocean MADNESS v2 a Atmosphere Mod 16km version 2.0 LIGHT, v noci neni takova tma (i kdyz se v IUB pise ze tma ma byt tmave modra, ja ji mam porad cernou)

- kdo mate hodne hudby do gramce, tak nezapomenta na gramaphone_randomizer_JXP

Gute Jagd!
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Marhk's Ocean Madness jsem nainstaloval a jsem spokojený,vypadá to víc realisticky hlavně pod vodou je větší tma,dobrý je taky Marhk's supersmoke.Testoval jsem několik kouřů,ale ten supersmoke vypadá podle mě nejlíp,už to nejsou takový ty skupinky jednotlivých obláčku,navíc je nejmíň náročnej na grafiku,je černější a vypadá fakt dobře.Pak jsem dal jiný stopy před/za lodí i za ponorkou (fakt rozdíl,když v defaultu je za ponorkou jen bílá stopa,po instalaci módu je rozdělená na dvě,jak každý šroub tvoří jednu.Dal jsem lepší oblohu,"papírovější"mapu,tmavší periskopy jsou fakt nutností,vypadá to mnohem líp,když jsou okolní textury tmavší.Je toho dost,můžu potvrdit,že to hodně pozvedne už tak skvělou grafiku hry.

To Gerald:už jsi prosím tě zjistil o čem je ten Athmosphere mod?
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

jsou i nějaké nové "mapy"(mise) do multiplayeru? všechny máme projeté :(
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Atmosphere mod vylepsuje nasleduji:

1. Realnejsi odlesk slunce ve vode
2. dosah senzoru do 16 km (default 8km)

udelal jsem si specialni kompilaci vcetne odrazu dalsich veci, ktere defaultne nejsou obsazeny ve hre (napr. 2 periskopy) zaroven pak na ponorce VIIC nesedi draty s drzaky na ponorce, i toto je dobre aktualizovat. A nakonec jeden docela dobry mod, kdyz se podivas ve dne uplne nad sebe na oblohu vidis chybu textury, v atmosphere modu je toto myslim take opraveno.

Barva oblohy a more je vec vkusu. Nocni mise proste musis jezdit v noci a za tmy, jinak je videt vazne blbe, realna pruhlednost more me nevyhovovala, protoze jsem si pak nemohl moc dobre uzivat plavby ponorky pod vodou. proto jsem zvolil kompromisni variantu, dobra pruhlednost blizko u ponorky, zasadne snizena ve vetsi vzdalenosti. Barevnych variant mam asi 10, ale tohle bylo opravdu to nejlepsi. Pokud tedy nechces realisticky koukat jen na vnitrek ponorky ;).

4 Geralt: opravdu neni zac ;). rad pomuzu :-)

mapy nove nejsou, ale mise urcite najdes. tech je myslim celkem dost. ja ale hraju vylepsenou kampan a ta mi plne dostacuje ;)

//Edit: tady mate aktualizovanou mapu pro navigaci s vyznacenim konvojovyhch tras a nazvy mori a oceanu. Zaroven je tam i mnou pouzivane varianty barevnosti oblohy a more pro vsechny varianty podnebi a oceanu. Vyzkousejte, pouzivejte nebo ne ;). K instalaci pouzijte Generic Mod Enabler ;).
More, nebe a navigacni mapa
---
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Ten odlesk slunce ve vodě ale zlepšil i Marhk's Ocean Madness,no zkusím i ten Athmos.Mode a uvidím.VIIC zatím nemám,až bude,něco k ní stahnu.Jinak tý chyby textury při pohledu nad sebe jsem si všiml hned při prvním spuštění,nad sebe nekoukám,ale když už se to dá opravit,tak to vychytám.Ještě jsem neviděl hru,která by se dala takhle vyladit,to jsou stovky MB,co jsou tam ke stažení..... :o
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

2 Swat: prosim, jak se presne jmenuje mod na 2 stopy sroubu za ponorkou? nejak to neumu znajit... jj vyladit se da temer vsechno, akorat nemam cas to vsechno testovat

/edit/sorry poradne jsem si procetl dokumentaci k IUB a tam uz wake mod je :oops: , takze srouby mam OK... muj problem je, ze jsem moc dlohho nehrl puvodni verzi (vlastn skoro vubec) a tak nedokazu presne urcit co IUB vylepsil
jinak diky za rychlou reakci
Naposledy upravil(a) _Geralt dne úte 7. bře 2006, 23:37, celkem upraveno 1 x.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

To Geralt:Je to Ail Wake Mod.Ten jsem stahnul jako jeden z prvních,moc dobrý,jak říkám,pěnu za lodí to rozdělí a zase to přidá kousek na realističnosti a vypadá to mnohem líp,když vydíš,jak do toho ty dva šrouby bušej!!! :roll:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“