Cca 2-3 týdny zpět jsem si všiml změny zvuku mého disku - WD 160GB/7200RPM/8MB. Začal jako by pískat... Vysokofrekvenční stálý nepříjemný tón. Proto se ptám, je to normální? Podotýkám, že SMART v pohodě a žádné špatné sektory... Ale při práci na PC je to celkem na hlavu Mám ještě druhý disk Seagate 40GB v šuplíku a ten je jak myš. Když toho Westerna odpojím, nádherné ticho (kromě větráku tedy)...
Někdo s podobnou zkušeností? Dá se to vyreklamovat?
Díky Pt
Barton 2500@3200+, Soltek 75FRN3-L, 512MB Ram, Ati Radeon 9600 Pro EZ (PowerColor), 160Gb WD (7200,8Mb)
ano je to možné ... musíš brát v potaz že disk je komponenta z hodně náchylných mechanických systémů a tak se prostě může stát že sem tam některá část začne drhnout což se projeví například změnou zvuku ....¨
to jestli to lze reklamovat ... mno já myslim že by se to dalo ale blbě se to prokazuje hlavně dost záleží na vůly (zlovůly) obchodníka zda ti to uzná ...
Digitaldoom píše:ano je to možné ... musíš brát v potaz že disk je komponenta z hodně náchylných mechanických systémů a tak se prostě může stát že sem tam některá část začne drhnout což se projeví například změnou zvuku ....¨
to jestli to lze reklamovat ... mno já myslim že by se to dalo ale blbě se to prokazuje hlavně dost záleží na vůly (zlovůly) obchodníka zda ti to uzná ...
Dík za odpověď...
Snad se ozve ještě někdo s konkrétní zkušeností... A ad ta reklamace. Kupováno u Proca, jež zkrachovala. Nicméně disk je ještě rok v záruce a kontaktoval jsem tedy přímo podporu WD na jejich stránkách... Napsali mi, ať disk pošlu přímo jim, že pošlou rovnou nový. Nicméně netuším, zdali se pak dále zabývají jeho reklamací? Případně s uznáváním, zda-li je reklamace oprávněná atp.?
Pt
Barton 2500@3200+, Soltek 75FRN3-L, 512MB Ram, Ati Radeon 9600 Pro EZ (PowerColor), 160Gb WD (7200,8Mb)
Mel jsem tento problem s novym Seagate 7200.9 SATA2 160GB.
To piskani opravdu velmi neprijemne, jen sem tam se to prerusovalo.
Akorat to dalo praci zjistit co to vlastne piska, protoze kdyz jsem dal ucho k disku tak jsem uz slysel jak se toci plotny.
Zdravim, mam pomerne novy HDD Seagate ATA 120 GB a mam takovy zvlastni
problem... Obcas (velice nepravidelne) se ozvaji v pravidelnych
intervalech zvuky. V dobe kdy se toto deje, reaguje pocitac velice pomalu,
seka se (pokud se tak deje pri startovani systemu tak se sekne). Disk byl jiz jednou na reklamaci (Alfa Computer v Brne),
kde mi na nem nic nenasli. Na protokolu o reklamaci bylo napsano te SW Seatools nenasel zadnou zavadu. Disk jsem dostal
nazpet s tim ze muzu byt rad ze niz nazaplatim za neopravnenou reklamaci, ze kdyztak az priste... Jde mi o to, jak dal
postupovat, protoze bych nerad prisle o data az se disku zase jednou nebude chtit pracovat. Jsou schopni zjistit nejakou
zavadu jinak nez ze to projedou pres Seatools? To si totiz muzu udelat sam doma... Jsou schopni najit napr. mechanickou
zavadu, ktera se projevuje jen obcas?
Nevite treba o necem co dokaze HDD zatizit na maximum aby pripadne vyhorel kdyz nebude uplne OK?
Cca 2-3 týdny zpět jsem si všiml změny zvuku mého disku - WD 160GB/7200RPM/8MB. Začal jako by pískat... Vysokofrekvenční stálý nepříjemný tón. Proto se ptám, je to normální? Podotýkám, že SMART v pohodě a žádné špatné sektory... Ale při práci na PC je to celkem na hlavu Mám ještě druhý disk Seagate 40GB v šuplíku a ten je jak myš. Když toho Westerna odpojím, nádherné ticho (kromě větráku tedy)...
Někdo s podobnou zkušeností? Dá se to vyreklamovat?
Díky Pt
U WD je tohle bohužel celkem "normální", ale s postupem času to nebylo tak hrozny jako dřív. Disky z řad BB, to byla vyslovene katastrofa a časem to drnčelo snad všechno...
Jen se zeptam - nemenil si v poslední dobe zdroj ?? Občas se stane, že na vině neni přimo disk, ale kombinace zdroj + disk. Pískot je pak opravdu vysokofrekvenční a trochu jinej, než kdyz to způsobujou ložiska v disku.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään