FAQ:Jaký chladič chipsetu - DISKUZE

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Micis89 píše:cus jaka muze byt maximalni teplota chipsetu?mam desku MSI s754 a teplota se i pohybuje okolo 40°neni to moc???jak jsem cetl tak nekteri maji i 75°!
Teplota je OK. Jako krajni limit osobne beru 70st a teplotu se snazim drzet pod 50st. BTW: Tvoje telo ma 37st. Neni to moc? :)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

jo je to moc, normalni clovek 37 stupnu nema(pokud je zdravy) :D
HaNdA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HaNdA »

Osobne jsem resil problem s hlucnym vetrakem na DFI LP nf4 a dumal cim to vyresit. Chtel jsem to pasivne a ucinne az jsem spachal tohle:
Obrázek
dystak nahodim lepsi foto kdyby nekdo chtel.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ja chci...co je to za pasiv? :)
HaNdA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HaNdA »

Jedná se o pasiv z tohoto chladiče:
http://www.levi.cz/clanek.php?kod=AKA2004
Ten byl následně poněkud hrubou metodou přepůlen a "otevřen" do tohoto stavu:
Obrázek
Při FSB 323 a napětí chipsetu 1,6V teplota nepřesáhne 43°C
Akorát se obávám, že se asi již nedá sehant. :cry: Ja ho koupil tušim celej za 200Kč
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Nevim jak je ted dostupnej ale prodavali se celkem dost. Meli ale problemy s kvalitou. Zalezelo co potkal clovek za kousek Jeden mi tu ted chladi K6 400MHZ.
Kdyz jsem si s nim hral prislo mi ze zebra jsou na heat pipe pouze natlacena a slo s nimy posouvat. Lepil jsi je nebo jsi mel kousek na kterem drzeli perfefektne?
Vypada to ze s touto upravou o nej mozna bude zajem jako o Nortpoly.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
HaNdA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HaNdA »

No ne že by žebra drželi nějak sqěle, ale pro chlazení chipsetu stačí bohatě, šlo o využití heatpipe, aby se teplo odsunulo někam, kde bude možný lépe ho vysálat. Pač pod tou GK to moc vhodný neni.
CPU:Intel Core i5 4590S, MB: Gigabyte H87 D3H, RAM: 2xGB Corsair Hyper X DDR3 1600 HDD 256GB intel SSD + Samsung 1,5TB, DVD-RW: SH-S223Q, SND: Creative Soundblaster X-Fi Xtreme music, KEYBOARD: Logitech G15 (blue) MOUSE: ROCCAT KONE
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: FAQ:Jaký chladič chipsetu

Příspěvek od Albi »

Woyta píše:
Revoltec Chipset Freezer
Obrázek
Rozměry: 42 x 37 x 25 mm
Materiál: eloxovaný hliník
Cena: 150kč
Vzhledově velmi zajímavý ale jak je na tom s chlazením?
Ted jsem byl nucen jej nainstalovat na DFI LanParty UT NF4Ultra-D misto toho stavajiciho rvouna... Kdyz uz se roztocil tak to bylo nesnesitelny. Jediny problem je ze jsem neprisel na to jak sundat hacky, takze tam zustaly. Dalsi problem byl ze neni nikde vyobrazeno jak patri spravne pridelat ty pacicky, jsou tam 2. Jedny oznaceny A a druhy B. Musel jsem s tim chvili laborovat nez jsem zjistil jak to idealne pridelat. A pak samotny pridelani nebyla taky zadna sranda. Ale vypada to dobre a taky to celkem slusne chladi i nForce4 :D
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
dallas96
Nováček
Nováček

Příspěvek od dallas96 »

Albi: Ake mas teploty na chipsete?
OXI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXI »

Takže mam DFI infinity Nf4, zkoušel jsem tam dát toho pasivního primecoolera, teplota je nic moc teploty na čidlech desky do 42°C, ale když pořídil jsem si Akasa fan control a jedno z čidel jsem dal k čipsetu a teplota stoupla na 53°C.

Pasiv od Revoltecu na tom bude podle mě ještě hůř, protože má mnohem menší plochu než Primecooler.

Jinak ze předu skříně mam 120mm ventilátor, kterej na to fouká a prakticky to nemá vliv.

Pasiv na Nf4 bych nedoporučoval a na přetaktlou Nf4 už vůbec ne

Teď chladim timhle Coolermastrem, Při 5400 otáčkách mam podle desky 41°C a podle senzoru 48°C, minimální rozdíl v teplotách proti původnímu, ale při lepší hlučnosti.
Obrázek

Podle mě by mohle tenhle Gembird chladit dobře, jestli jej někdo má, tak bych byl vděčen za nějaký teploty
Obrázek
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Black píše:Zkousel nekdo nejaky pasivni chladic chipsetu na desku DFI LanParty UT nF4 Ultra-D. Ten original chladic je fakt des a neda se to poslouchat! :sad:

Pripadne pokud ma nekdo zkusenosti s hlucnosti tohoto chladice http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 84&kat=251

Obrázek
Tak jsem si koupil tenhle chladič. Dokonce je i tichý, ale má to jednu vadu. Vůbec to není chladič na chipset. Má blbou rozteč děr a hlavně má 2 pinový konektor, jako je na grafice. :x Nechápu, co tím Arctic sledoval. Chjo. Teď už fakt nevim, čím tu mojí sv*ni hlučnou uchladím...
Ricooo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ricooo »

mam taky jeden problem potrebuju se zbavit te same potvory na dfi lp rdx200 ale opravdu nevim jak to mam udelat je tam x1900xtx a ze by tam bylo nejak moc mista se rict neda libi se mi ten napad od HaNdy neni nejaka alternativa za stejnou cenu kdyz se uz nedaji sehnat?
zatim ibm tp r30 provizorka ale casem i neco co bude pouzitelnejsi
HaNdA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HaNdA »

Záleží kolik máš kde místa. Moje řešení je celkem variabilní a nechá se to otočit i jinak, případně podobně upravit jinej heatpipe chladič.
CPU:Intel Core i5 4590S, MB: Gigabyte H87 D3H, RAM: 2xGB Corsair Hyper X DDR3 1600 HDD 256GB intel SSD + Samsung 1,5TB, DVD-RW: SH-S223Q, SND: Creative Soundblaster X-Fi Xtreme music, KEYBOARD: Logitech G15 (blue) MOUSE: ROCCAT KONE
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ricooo píše:mam taky jeden problem potrebuju se zbavit te same potvory na dfi lp rdx200 ale opravdu nevim jak to mam udelat je tam x1900xtx a ze by tam bylo nejak moc mista se rict neda libi se mi ten napad od HaNdy neni nejaka alternativa za stejnou cenu kdyz se uz nedaji sehnat?
Sehnat se daji ale podrazili.

Crazy Horse
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crazy Horse »

Honny píše:Trochu inspirace na homemade řešení:
Obrázek
:roll:
+ cena
+ výkon
+ pocit z dobře odvedené práce :-D
+/- velikost
- práce
presne nad niecim takymto rozmyslam, mam zbytocny pasiv zo soketu A a stale rozmyslam kam ho dat :)
otazka : ako to tam drzi ?
kym to lezi tak to je v pohode ale ked sa rozhodnem dosku zavesit tak bude problem. predsa len, ked sa to zacne pomaly a nenapadne zosuvat dole . . . :twisted: aj ked viem ze samotna strieborna pasta drzi vyborne ked sa poriadne pritlaci. 8)
a druha vec, ten moj pasiv ma medene jadro a hlinikove rebra, klasika, ked ho budem orezavat aby pasoval nehrozi riziko ze to jadro vypadne ? nema s tym niekto skusenosti ? toto je konkretne termaltake, volcano nieco, asi 9. hucalo to ako vysavac.
Abit KT7 133 Raid rev. 1.0 | T-bred 1700+@2106MHz | 512MB RAM | Hercules R8500LE@R9100 | Fortissimo III 7.1 | MX 510
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

ja mam nF3 desku (MSI) a koupil si tento chladic: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=16133 podle prodejce tam mel jit pridelat, ale je to jina roztec-chybi me tam tak 2mm, takze mam smulu a jelikoz mam dlouhou grafiku a na ni jeste kondiky docela vysoky, tak nevim jak to vyresim:-(
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

jaky chladic mam dat na MSI K8N Neo4 Platinum? tenhle gembird se mi liby http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=16134 , nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33658 , ale ten nevim jestli by se vesel.. nebo mozna jeste tohle http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... ts_id=2051 ... kterej z tehle tri? hlavne to nechci koupit a zjistit ze to ma blbou roztec der :x
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Obrázek

zkousel jste nekdo tohodle gembirda na MSI K8N Neo3 s754? ..jak se tu psalo o ty rozteci...
Ricooo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ricooo »

HaNdA píše:Jedná se o pasiv z tohoto chladiče:
Obrázek
Akorát se obávám, že se asi již nedá sehant. :cry: Ja ho koupil tušim celej za 200Kč

Ja to zkusil :oops: s pasivem z A64 toledo a jde to, A nedre to. :-D
zatim ibm tp r30 provizorka ale casem i neco co bude pouzitelnejsi
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Ricooo píše:
HaNdA píše:Jedná se o pasiv z tohoto chladiče:
Obrázek

Ja to zkusil :oops: s pasivem z A64 toledo a jde to, A nedre to. :-D
tak tohle je ale perfektni :-D skoda ze se neda sehnat :-( ale v nabidce obchodu je :-D
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“