Ahoj, koupil jsem TENTO zdroj, výměna za maxpower 300W, myslel jsem, že si koupí značkového zdroje trochu pomůžu k "jistotě", ALE zdroj je mnohen hlučnějčí než původní maxpower.
Chctěl bych ho tedy otevřít a snížit otáčky větráku, ale když se na oba zdroje podívám tak je to taková skládačka a já dost dobře nevím jak se do něj dostat a jak mu potom snížit otáčky (i když to už by neměl být problém).
Hlavně jak ten zdroj co možná nejšetrněji otevřít
Díky za rady.
nééé, važněěě. to mě fakt nenapadlo! ale ten maxpower je taková složenina, ohýbané plechy a navíc takové pojistky proti rozebrání, tzn. když to jednou rozdělám tak už to nepůjde zpět jako z výroby. Ale i tak dík za "radu"
Měl jsis vybrat zdroj s 12cm ventilátorem. Ty jsou tišší než 8cm a nemusíš snižovat otáčky. Snížením otáček riskuješ přehřátí zdroje. Dej pozor,aby ti sebou nevzal i jiné komponenty. Na to chlazení opravdu pozor. Když to nepřeženeš,tak by to ale mělo býti v pohodě.
Gaskoňec píše:Měl jsis vybrat zdroj s 12cm ventilátorem. Ty jsou tišší než 8cm a nemusíš snižovat otáčky. Snížením otáček riskuješ přehřátí zdroje. Dej pozor,aby ti sebou nevzal i jiné komponenty. Na to chlazení opravdu pozor. Když to nepřeženeš,tak by to ale mělo býti v pohodě.
Na ten můj comp kupovat nový zdroj s 12cm fanem jsem nechtěl, koupil jsem tady v bazaru fortrona. Vyměnil jsem mu větrák kterému reguluju otáčky.
Chtěl bych se zeptat na kolik otáček bych ho měl provozovat aby to bylo bezpečné. Pokud víte na kolik otáček se běžně točí 8cm fan zdroje tak dejte vědět. Ten můj mám momentálně na 1800-1900 otáček.
//edit: celkově mi teploty v PC klesly o 1-3°C, to by mohlo znamenat že i při snížení otáček větrák zdoje saje vzduch dostatečně, nebo ne?