Je chyba v repro nebo v kartě???

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Návštěvník

Je chyba v repro nebo v kartě???

Příspěvek od Návštěvník »

Ahoj, zkoušel jsem přehrát Eminema (zde jsou dost vysoké basy) v Media Playeru 10 při zaplém ekvalizéru, v sluchátkách byl poměrně při těch basech šum, jakmile jsem ekvalizér vypnul, tak to běželo ok.
V čem je chyba???
Suvisí to s mou Audigy SE??

V repro to samé(ale ty jsou narozdíl od sluchátek nekvalitní)
X-ecutOR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-ecutOR »

Ja ti poradim len jedno - nepouzivaj equalizer vo WMP - je to totiz divocina a maximalne sa odklana od reality...
Nainstaluj si radsej Winamp a tam experimentuj ale vo WMP - ruky prec
Jedine co drzi WMP-ko v mojom kompe je SRS WOW Effect... :wink:
IBM R52: P M 740J(1.73GHz), PC4300 512MB DDR SDRAM, 60GB 5400rpm HDD, 15in 1024x768 LCD, 64MB ATI Radeon X300, CD-RW/DVD-R/DVD-RAM Multi-Burner, Intel 802.11a/b/g wireless(MPCI), Bluetooth/Modem(CDC), 1Gb Ethernet(LOM), UltraNav, i915PM chipset, Secure Chip, IEEE 1394, 6 cell Li-Ion batt, WinXP Pro + SP2
Návštěvník

Tak jsem zkoušel ekvalizér u WinAmp 5, šlo to všude ok až ase na Eminema, je pravda, že má dost extrémní basy, takže ho hraju s vyplím ekvalizérem-to je ok.

Je to takhle normální???
Chci si koupit Genius SW-HF 5.1 5000, bude to tam též dělat se zaplým ekvalizérem. (bez něj vím, že snad ne)
Návštěvník

Ještě jedna věc, zjistil jsem, že na hudbu je nejlepší stejně jako na filmy PowerDVD 6 Deluxe (kodeky Dolby Pro-Logic, Dolby Digital, DTS, multi-channel mp3). Tady to bylo při ekvalizéru např. techno ok.

Zkuste někdo hodit do WinAmp 5 skladbu EMINEM-When I'm Gone, schválně co vám to při ekvalizéru techno udělá?????

Kdyžtak napište, jak to dopadlo.
Podle mě má WinAMP, či MP 10 dost nekvalitní kodeky a to se musí odrážet na výstupu hudby z pc ven.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

OMG... :roll:

Za prvé, už jsem ti tuším jednou říkal, abys používal editaci, když chceš něco dodat. Více příspěvků za sebou vidím dost nerad.

Za druhé, WinAmp, ani WMP nemají nekvalitní kodeky, nemají totiž žádné kodeky (WMP je výjimka, umí enkódovat WMA) mají úplně normální dekodéry MP3 a jiných formátů, které na výsledný zvuk mají vliv pramalý. Co je ten Eminem zač ? MP3 ? Nebo CD Audio ?

Jinak, k PowerDVD 6 Deluxe na přehrávání všeho se vyjadřovat nebudu, ať si každej používá, co se mu líbí. Nicméně, dekodéry (Ne kodeky! To je velký rozdíl.) DPL, DD, DTS a MPEG Multichannel jsou pěkná věc, ale jestli máš jenom Audigy SE, tak ti to může být celkem jedno. :roll:

Ale abychom se dostali k jádru pudla : když proženeš už tak přebasovanou skladbu (což je od Eminema většina) ekvalizérem, kde předpokládám ještě zvedneš basy (jen předpokládám podle popsaného chování - zapomněl jsi napsat, jak byl ekvalizér nastavenej, což je věc poměrně důležitá), tak se ti velmi snadno může stát, že přebudíš výstup a vyčaruješ si tak zkreslení (tzv. digitální clipping), které udělá zvuk neposlouchatelným.

Nejjednoduší řešení : nepoužívat ekvalizér.
Správné řešení : nepoužívat ekvalizér.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Návštěvník

Tak promiň no, jinak používám TECHNO, DANCE, POP, ROCK.
Jinak jsou to MP3, CD-Audio na pc moc neposluchám.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já nechci, aby jsi se omlouval. Já chci, abyses poučil. :)
EasyShare2 píše:jinak používám TECHNO, DANCE, POP, ROCK.
Tohle je taky drsnej údaj, vzhledem k tomu, že každej program si pod těmito pojmy představuje něco jinýho... Ach jo. :roll:

Nicméně, jedno tyhle předvolby mají společné - většinou zesilujou basy. A jak jsem řekl, když zesílíš basy u už tak přebasované písničky, tak to přebudíš. Nezáleží, jestli to pouštíš v WMP10, WinAmpu, nějakým PowerDVD, nebo v čem. To je fuk. Tohle je prostej princip fungování digitálního zvuku, kterej předpokládám nechceš, abych ti tu vysvětloval (:)), nicméně pořád to pro tebe znamená řešení viz. výše - nepoužívat ekvalizér.

Apropo - proč vůbec lidi do těch ekvalizérů tak hrabete ? Pánové ve studiu to smíchat (většinou :roll:) umějí a jsou to profíci, co tomu (většinou :roll:) rozumí. Víte vůbec, k čemu byl původně ekvalizér vynalezenej ? Původně měl sloužit (a když se umí správně používat, tak tak i slouží) k vyrovnání nedostatků nedokonalých reprodukčních aparatur a soustav. Ne k tomu, aby si každej kompletně změnil celej frekvenční průběh tak, že z reprodukované hudby není pomalu poznat, jak měla původně znít... To je jen takovej rejpanec, aby si někteří uvědomili, že fakt, že ekvalizér mají, automaticky neznamená, že ho MUSÍ použít. :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“