80 Gb disk má kapacitu 32 Gb

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
lukypa
Nováček
Nováček

80 Gb disk má kapacitu 32 Gb

Příspěvek od lukypa »

Mám disk samsung SP 0802N, po zapojení a zapnutí počítače mi hlásí kapacitu pouze 32Gb, přitom i podle názvu je to 80 gb disk. Nevíte někdo co s tím?
AMD Athlon 1900+/ Grafika: ATI Radeon 9600 XT 256 Mb DDR II /Deska: ASUS A7V880/Paměť: 1024 Mb, 400Mhz/Zvuk: integrovaná/
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Je to omezení BIOSem a myslim že je na to thread ve FAQ...

//edit: jo tak sry, tam to neni. Ještě mě napadá, na tom HDD je jumper kterej omezí kapacitu na 32GB, tak jestli ho máš "zapnutej" tak ho vytáhni. No a jinak můžu doporučit jen flash BIOSu...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Edgar007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Edgar007 »

Biosem to být nemusí. spis se podivej jestli na disku nemas JUMPER kterej ti tu kapacitu zmensuje. Pouzivalo se to driv kdyz stary masiny nedokazali vzit vetsi HDD.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Jojo, tak jak psali přede mnou. Jinak pokud by to nebylo jumprovanim a nemohl jsi na svou desku najit bios, tak na tom disku jen vytvor oddily do max. 32GB na jinym PC a melo by ti to pak v pohode jet. Ale nejspis to stejne vyresis tim jumprem (pokud to bylo tak blbe nastaveny) nebo bios
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“