Poraďte prosím 250-300GB disk na ATA

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Poraďte prosím 250-300GB disk na ATA

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Která značka je skutečně dobrá?Po přečtení příspěvků jsem lehce zmatený.Jeden říká to a druhý ono.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

taky aby si nemel bios limitovany 137gb diskem... mohl by si byt neprijemne prekvapeny :)

jinak volil bych ty nove WD
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

mám sice KT400a,ale bios z 31.8. 2004,takže by to mělo šlapat.Nad tím WD jsem taky uvažoval,ale má jen ATA 100,trochu mě to hlodá.Maxtory jsou prý nespolehlivé....co samsung,hitachi?Neumím se rozhodnout.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

NobodyLovesMe píše:mám sice KT400a,ale bios z 31.8. 2004,takže by to mělo šlapat.Nad tím WD jsem taky uvažoval,ale má jen ATA 100,trochu mě to hlodá.Maxtory jsou prý nespolehlivé....co samsung,hitachi?Neumím se rozhodnout.
heh ver mi dnesni disky zdaleka nevyuziji 100mb/s ,teda pokud to neni cache-hits. Projdi si tady testy HDtach ,prumerny disk umi tech 50 mb/s

vybirej teda podle penezenky ze znacek samsung,WD,seagate,hitachi :roll:
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

asi máš pravdu,nejspíš koupím tohle-kvůli kapacitě:
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=22221
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

precti si
KLIK I
KLIK II
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Dík,ale 250 GB je pro mě málo,takže se mi to ani nechce číst.Chci ten WD s 320 GB,jsem pro něj už rozhodnutý,ale musím počkat,momentálně na něj nemám.Ale jak říkám,jsem už rozhodnutý,dík za snahu.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

pokud koupis disk stejne serie jen vetsi velikosti budes mit temer totozne vysledky jako v tom textu :wink:
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

jj jenže to SE16 se dělá jen SATA ne?
-martin--
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -martin-- »

co samsung ? tichej, a vubec netopi narozdil od seagatu nebo WD, ja s nim mam dobré zkušenosti..
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

martin:no jo,ale já tady četl,že s tou jeho tichostí to není tak horké.A ten výkon,co se týče testů mě taky nepřesvědčil.Chci vyrovnaný disk,relativně tichý,dostatečně výkonný,ale hlavně spolehlivý,protože na něm chci ukládat data,která jinak nechci zálohovat.Doufám,že ten WD je spolehlivý.
-martin--
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -martin-- »

NobodyLovesMe píše:martin:no jo,ale já tady četl,že s tou jeho tichostí to není tak horké.A ten výkon,co se týče testů mě taky nepřesvědčil.Chci vyrovnaný disk,relativně tichý,dostatečně výkonný,ale hlavně spolehlivý,protože na něm chci ukládat data,která jinak nechci zálohovat.Doufám,že ten WD je spolehlivý.
Sata disky sou hlasitejší než Pata aspom u samsungu, spolehlivost je taky velka, mam ho tak sem se podelil no :) ja sem ho kupoval prave kvuli tichosti mam vodnika, a samozrejme aby netopil jinak bych ho neuchladil... všechno splnuje, slyšet je trochu při seeku jinak vubec
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

martin:dík za snahu
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“