rozliseni 1024x768

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
1.april
Nováček
Nováček

rozliseni 1024x768

Příspěvek od 1.april »

staci na 15" notasi 1024x768? nemam priplatit za 1440x1050. je pravda, ze nemam extra dobry zrak a slepit sa nechcem. ide o to, ze nemozem zohnat 1440x1050 na dlhsiu dobu, aby som si overil ako sa zachovaju moje oci...
co vy nato?
Fr33dom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fr33dom »

Mám notebook s 15" LCD s rozlišením 1400x1050 a už bych nikdy neměnil, je to prostě paráda :razz:
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Také záleží na tom, jak budeš notebook využívat. V případě práce s okny nebo grafikou určitě vol displej s vyšším rozlišením. U notebooku se sedí blízko u displeje, takže bych nějaké větší problémy způsobené zrakem spíše vyloučil. Na jemnější obraz si zvykneš velmi rychle.
Mimochodem pracovní brýle by vše měly vyřešit. Je zcela běžné, že lidé pracujcí s PC dlouhé hodiny využívají brýle s ochranným filtrem, aby si oči odpočinuly.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no bacha na to, pokud blbě vidíš, je lepší 1024x768, mám jednoho kamoša co si bez rozmyslu koupil noťas s 1440x1050 a stejně to mám přepnutý na 1024x768, tj. vypadá to na ***, ale jinak by na to prostě neviděl
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Ono je to dost subjektivní, každý vidí jinak. Nejlepší bude, když si obraz vyzkoušíš někde v obchodě a pak se rozhodneš, ale podle mě je určitě je lepší volba pracovní brýle (normálně se nenosí) a větší rozlišení, než hrubší displej bez brýlí.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“