Notebok a PC pripojeni do internetu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Nitram
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Notebok a PC pripojeni do internetu

Příspěvek od Nitram »

Zdarec mam takovy dotaz koupil jsem si notebok ktera ma WiFi kartu a mam take pocitac ktery je pripojeny do internetu dal by se tato zarizeni propojit abych mohl jit na noteboku na internet???myslim jako je bezdratove spojit(jestli to nejde nekamenujte mne vubec newim co je k tomu potreba ) Vsem vam Dekuji za odpovedi...
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

a) existuji routery

b) existuje sdileni internetu ve win XP
Nitram
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nitram »

To je sice pekny ale ja newim jak to udelat proto jsem se vas na to ptal...
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Zdar borci :roll:
Mam rovnaky problem, potreboval by som poradit ohladom pripojenia NB na net.
Moja situacia je asi takato, moje PC je pripojene na net pomocou ADSL modemu(USB), dalej mam s kamosmi v dedine sietove spojenie pomocou WiFi, mam AP Ovislink z dvoma RJ45 zdierkami, v jednej je moj PC v druhej bratove PC2,bratove PC je s mojim spojene cez to AP 100Mbit, z ostatnymi PC vo Wifi sieti to uz ide 2-3 Mbit v zvislosti na pocasi atd.
No, to bolo take mensie priblizenei mojej situacie co sa sieti a Internetu tyka :wink:
Poradit potrebujem z pripojenim noveho notebooku na internet, bezdrotovo v ramci domu ,asi 10m2
Rozmyslal som nad Bluetooth, ale ak mam spravne informacie tam je rychlost prenosu dost obmedzene samotnou technologiou, takze neviem :?
WiFi neprichadza do uvahy, kedze v NB WiFi kartu zatial nemam a okrem toho by trebalo aj ine AP, resp. take ktore by malo dva vystupy na antenu, teda napr. jednu do exterieru a jednu do interieru, a aj tak pochybujem ze by ta mala antenka pokryla celu plochu domu, prizemie+poschodie :?
No to je asi tak vsetko, poradte prosim ako by to bolo najjednoduchsie(samozrejme bezdrotovo)
Dik, Street :(
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Nikto mi nenavrhnete nejake rozumne riesenie???
:sad: :sad: :sad:

No tak, fakt neviem co by bolo najlepsie, este som podobny problem neriesil, je to moj prvy NB :(
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

prosim poradte mi :(
Don_N
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don_N »

Streethawk píše:prosim poradte mi :(
Docela složité. Bluetooth bych ti určitě nedoporučoval, protože přenosová rychlost je jen kolem 1Mbps. Možná by pomohl ad-hoc mezi PC1 a NB, ale to by mohlo bejt rušený tou síti (s AP).
Podpis nenalezen.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“