Radeon X800 GTO, GTO2 a GTO16

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

lukas85 píše:Ted uz maji jadro r430 skoro vsechny GTO2 pokud nemaji garantovano jadro R480...Ale tu slo o to jestli uz se potom co prestali do GTO2 davat R480 nejsou dokonce nektere ktere by uz nesli ani odemkout 8-)
červené pcb=jádro 480 odemčených všech 16 pipelines (nebylo tomu tak vždy)
modré pcb=430 standartně 12 s možností odemknutí na 16
...je to pořád dokola...
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Kalfa píše:kua.... tak koupim toho fire blade nebo Sapphire Atlantis ATI Radeon X800 GTO

ona k tomu club 3d neni ani nejlepší diskuze :(
Jestli chceš kupovat hned, tak nezapomeň na 6800GS. Podpora PS3.0, výkon podobný GTO2 a navíc žádná loterka okolo jader, pipeline...
Navíc možný brutální OC po Vmodu jádra a pamětí.
Jen se povídá, že nVidia nemá tak hezký obraz, ale to můžou být jen báchorky.
Když se zeptáš budeš vypadat jako blbec jen 5 minut, když se zeptáš na Google nikdo nepozná, že seš blbec
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Jestli chceš kupovat hned, tak nezapomeň na 6800GS. Podpora PS3.0, výkon podobný GTO2 a navíc žádná loterka okolo jader, pipeline...
Navíc možný brutální OC po Vmodu jádra a pamětí.
Jen se povídá, že nVidia nemá tak hezký obraz, ale to můžou být jen báchorky.
To je pravda ale ma to dve vady na krase...cena a Vmod...bezny uzivatel asi moc nebude chtit neco upravovat na karte a pak cena...u GTO2 budes mit teda 16 piplines vzdy(nekdy uz budou odemcene nekdy si je budes muset odemknou) a kdyz k tomu chytnes R480 tak je to bomba :)
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
Kalfa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalfa »

ach jo....já sem z toho pako :( vůbec ted nevim co koupit :(((
Když si uvědomím, že dnes počítač dokáže 80.000.000x přesunout čísla v registrech, současně 35x překreslit všech 995.328 bodů na monitoru a 130.000x si ověřit, jestli jsem nehnul myší, tak se prostě musím zeptat: Co ten Word dop*dele už minutu dělá?
Micis89
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Micis89 »

Kalfa píše:ach jo....já sem z toho pako :( vůbec ted nevim co koupit :(((
vem GTo FB a dobre ho taktni a masto vyhrano!!ty S3.0 jsou hodne narocne takze taky zalezi jestli to treba procak utahne nebo spis Ramky :wink:
CPU:AMD64 2800+ MB:Gigabyte K8NE (nF4-4X) RAM:Samsung 512Mb DDR 400,VGA:Sapphir X800 GTO FB,HDD:Baracuda 320Gb 7200,OS: XP SP2
Kalfa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalfa »

ok díky ;)
Když si uvědomím, že dnes počítač dokáže 80.000.000x přesunout čísla v registrech, současně 35x překreslit všech 995.328 bodů na monitoru a 130.000x si ověřit, jestli jsem nehnul myší, tak se prostě musím zeptat: Co ten Word dop*dele už minutu dělá?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

2Kalfa..Hele asi takhle..zadnej FB si nekupuj..ted vymetaj sklady a do vsech GTO/GTO2 davaj R430..na to se vybodni...tyve vem plnokrevnou X850XT ..na cc ji maj za 6,5..nebud blazen..o gto dnes vubec neuvazuj..Pokud ti nekdo radi GS tak tu radeji vynech. 6800GS trpi zajimavym bugem.To si NV zase zadelala na peknej pruser..karta po urcitym obdobi zacne(zrejme) throtlovat a silene ji pada vykon v 3D..V 2D zase dela to to ze nepochopitelne vytezuje CPU..na 40-60%.fakt tragedie..ber jistotu a to X850XT..za stejnou cenu jako GTO2..
Mac...
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

godlike píše:2Kalfa..Hele asi takhle..zadnej FB si nekupuj..ted vymetaj sklady a do vsech GTO/GTO2 davaj R430..na to se vybodni...tyve vem plnokrevnou X850XT ..na cc ji maj za 6,5..nebud blazen..o gto dnes vubec neuvazuj..Pokud ti nekdo radi GS tak tu radeji vynech. 6800GS trpi zajimavym bugem.To si NV zase zadelala na peknej pruser..karta po urcitym obdobi zacne(zrejme) throtlovat a silene ji pada vykon v 3D..V 2D zase dela to to ze nepochopitelne vytezuje CPU..na 40-60%.fakt tragedie..ber jistotu a to X850XT..za stejnou cenu jako GTO2..
hmm..až na to, že onu X850XT asi jen těžko sežene....si projdi e-shopy.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Micis89 píše:
Kalfa píše:ach jo....já sem z toho pako :( vůbec ted nevim co koupit :(((
vem GTo FB a dobre ho taktni a masto vyhrano!!ty S3.0 jsou hodne narocne takze taky zalezi jestli to treba procak utahne nebo spis Ramky :wink:
Ach jo...se nedivim ze se v tom nevyznas kazdy ma sveho favorita a za nim si stoji....GTO bez jistoty jadra 480 je na nic,Fireblade je karta urcena k taktovani a kdyz v ni budes mit jadro 430 tak asi moc taktovat nebudes....(A nesmis zapomenout na investici 600,- za novy chladic)protoze tyhle karty se zakladnim chladicem jadro 480 po OC neuchladi...a pak je tu GTO2 i s jadrem 430 odemknes piplines a si pres 6000 bodu a nemusis se stresovat....a pri trose stesti chytnes 480 a neni co resit...A pak ta varianta o ktere jsem uz mluvi a to chvili pockat pokud to jde jeste vydrzet hrat na te stare gk...Uvidis ze to bude stat za to :wink:
Kalfa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalfa »

lukas85 píše:
Micis89 píše: vem GTo FB a dobre ho taktni a masto vyhrano!!ty S3.0 jsou hodne narocne takze taky zalezi jestli to treba procak utahne nebo spis Ramky :wink:
Ach jo...se nedivim ze se v tom nevyznas kazdy ma sveho favorita a za nim si stoji....GTO bez jistoty jadra 480 je na nic,Fireblade je karta urcena k taktovani a kdyz v ni budes mit jadro 430 tak asi moc taktovat nebudes....(A nesmis zapomenout na investici 600,- za novy chladic)protoze tyhle karty se zakladnim chladicem jadro 480 po OC neuchladi...a pak je tu GTO2 i s jadrem 430 odemknes piplines a si pres 6000 bodu a nemusis se stresovat....a pri trose stesti chytnes 480 a neni co resit...A pak ta varianta o ktere jsem uz mluvi a to chvili pockat pokud to jde jeste vydrzet hrat na te stare gk...Uvidis ze to bude stat za to :wink:
a cenou na tom budou jak ty nový kousky a kdy to přijde na n áš trh???
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

a cenou na tom budou jak ty nový kousky a kdy to přijde na náš trh???
Cena X1800GTO bude nekde mezi 199-249dolary (6000-8000Kc) Architektura bude vychazet se starsiho radeonu X1800(R520)...Bude podporovat vsechny nove technolohie tedy i SMR3.0 ktere krome serie X1600 neumi zadna mainsternova karta ATI...Vyjit by mela uz brzy protoze se ocekava ze v lete ji nahradi X1700(R560/R570) ktera bude konkurenci pro 7600GT ale presne datum ti nereknu...
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

Kalfa píše:...
Myslím že nemá cenu čekat VEM TOHLE za tu cenu bezkonkurenční a nemusíš řešit problémy s takovým či makovým jádrem. Anebo pak druhá možnost: čekat čekat a furt čekat kdy bude něco lepšího :wink:
ntb lenovo i5/1660Ti
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Musím opravit nesprávný názor, který tady opakovaně zazněl, o špatném výkonu originálního chladiče u GTO Fireblade. Originální chladič u GTO Fireblade bez problému uchladí maximálně taktovanou kartu. Konstrukce je podobná Silenceru, tedy dochází k odvádění ohřátého vzduch mimo skříň. Měděná konstrukce je také solidní.
Výměna za Silencer je nutná pouze z důvodu snížení hluku!!!
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Dobby123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dobby123 »

Hledám grafiku s pasivem do 6.000,-, budu ji používat bez OC tak, jak je, ale nebudu ji nijak šetřit. Kromě X1600XT jsem našel Sapphire X800 GTO Ultimate a Gigabyte GV-RX80256D; Gigabyte je o cca 500,- dražší.

Dá už se posoudit, který z těch pasivů je výkonnější/chladivější?
Myslíte, že Gigabyte má něco (ten pasiv, výbava nebo čertvíco), co by odůvodňovalo vyšší cenu nebo co by bez ohledu na cenu bylo lepší než u Sapphire a naopak?
Jinými slovy, která z nich se vám zdá pro moje používání (pokud možno dlouhodobě bez komplikací) lepší?
Ještě jednu - ne že bych to uměl, ale ty ovladače se musí stahovat postupně jeden za druhým nebo to jde udělat skokem jednou za čas, když se změna projeví i pro obyčejné konzumenty :) ?
Díky.
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Na první pohled není mezi Sapphirem a Gigabyte žádný funkční rozdíl. Dřive byla U Sapphiru skoro jistota v použití jádra R480 a někdy se dalo potrefit na kousek s rychlými paměťmi 1,6ns. Teď začal Sapphire trochu lumpačit, takže tato jistota už tady není.
Asi bych volil podle ceny, takže Sapphire.
Ovladače samozřejmě stačí nahrát pouze ty poslední, nyní Catalysty 6.2
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

zase neco se se*e:

znicehonic, zcistajasna mi zacina tuhnout po hodine a pul hrani WoW, zatuhne obraz, zvuky jedou dal, hudba taky, jde ale hejbat kurzorem, ale do xp se nedostanu...pomuze jen reset. Problem je v tom, ze predtim jsem to hral na stejne nastaveni (grafika nemam pri WoW taktovanou), nic noveho jsem do xp neinstaloval (az na ten jejich adware, kterej prisel s aktualizaci). Proc to pisu sem? protoze si myslim, ze je to grafikou...protoze kdyz to zatuhne a dam trojklep disk zacne vice pracovat a asi by i najel TM, ale nezobrazi se to - tak si myslim, ze cpu ani ram to neni...ted testuji ram na stability a ok zatim...nikde jinde to nepada (nemam jinou hru tak narocnou na GPU/CPU), dal jsem samozrejme reinstall a problem nevyresen...proste si myslim, ze grafika jde do hajan...

EDIT: pouzivam omegy (6.2)...
CPU: AMD RYZEN 5 7600X + NH-U14S MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: MSI GeForce RTX 4070 Ti VENTUS 3X RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

goelr píše:..
No a stáhnout takty si pochopytelně zkoušel ??
ntb lenovo i5/1660Ti
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

tnema píše:No a stáhnout takty si pochopytelně zkoušel ??
samozrejme jedu na default takty a hlavne uplne na stejne konfiguraci vseho, jako kdyz jsem to hral 14 dnu predtim..
CPU: AMD RYZEN 5 7600X + NH-U14S MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: MSI GeForce RTX 4070 Ti VENTUS 3X RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

To goerl: Proklepni grafiku v ATitool na výskyt artefaktů a potom například několikrát 3Dmarku05, 06. Mělo by jí to zatížit a pokud projde, tak můžeš vyloučit chybu v grafice. Kontroluj si teploty.
miraj
Nováček
Nováček

Teplota jádra R480

Příspěvek od miraj »

Mám X800 GTO od Sapphire - standardní verzi s 256 MB RAM a jádrem R480. Kartu nemám přetaktovanou a vše provozuji na základních kmitočtech. V normálním provozu 2D (Windows) mám průměrnou teplotu 50-52 °C, ale ve 3D při zátěži (hry) stoupne teplota na průměrných 85°C s maximem blížícím se 100°C (nejvíc 99°C). Tyhle výsledky mě docela vyděsily. Budu muset zřejmě koupit výkonější chladič, což jsem při kupování karty rozhodně neměl v plánu a považuji to za podraz na zákazníky od firmy Sapphire (a tím i ztráty renomé - alespoň u mě).

P.S. po instalaci Cat.6.3. mám teploty v zátěži o cca 7 °C nižší, ale pořád je to dost :(
Naposledy upravil(a) miraj dne stř 22. bře 2006, 21:06, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“