Problém s PC - snad grafika...

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Rudi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s PC - snad grafika...

Příspěvek od Rudi »

zdravim ve spolek!
Z ničeho nic se mi objevil problém na mým postarším PC - 1,2 Ghz. Občas se dřív stávalo, tak 1x do měsíce, že se mi na monitoru objevila "hláška" No signal. Trošku jsemsi pohrál s grafárnou(někdy vyndal x zandal nebo akorát vypojil a zapojil monitor) a už to jelo. Ale teď když zkoušim to samý, tak prostě nic. Furt ta stejná hláška. Zkoušel jsem to hodit na integrovanou grafiku - 4 MB, ale jednou se to rozjelo a pak se to ve WIN XP při otevírání Excelu hryzlo. Nevim co s tim, zkoušel jsem i jinej monitor, grafárnu, ale pořád stejnej problém - No signal. CO by jste mi doporučili? Potřebuju z toho kompu zachovat HDD, o ten mi jde. Měl jsem tendle komp spojenej síťově s jiným, ale tendle už do sítě nenaběhne, tak nevidim na druhej disk.
zkoušel jsem HDD hodit do jinýho kompu, ale vzhledem k jiný konfiguraci prostě bez nároku.
Co vás napadá, případně čím by to mohlo bejt? Díky moc za všechny rady :wink:
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s PC - snad grafika...

Příspěvek od Stepa »

Rudi píše:zdravim ve spolek!
Z ničeho nic se mi objevil problém na mým postarším PC - 1,2 Ghz. Občas se dřív stávalo, tak 1x do měsíce, že se mi na monitoru objevila "hláška" No signal. Trošku jsemsi pohrál s grafárnou(někdy vyndal x zandal nebo akorát vypojil a zapojil monitor) a už to jelo. Ale teď když zkoušim to samý, tak prostě nic. Furt ta stejná hláška. Zkoušel jsem to hodit na integrovanou grafiku - 4 MB, ale jednou se to rozjelo a pak se to ve WIN XP při otevírání Excelu hryzlo. Nevim co s tim, zkoušel jsem i jinej monitor, grafárnu, ale pořád stejnej problém - No signal. CO by jste mi doporučili? Potřebuju z toho kompu zachovat HDD, o ten mi jde. Měl jsem tendle komp spojenej síťově s jiným, ale tendle už do sítě nenaběhne, tak nevidim na druhej disk.
zkoušel jsem HDD hodit do jinýho kompu, ale vzhledem k jiný konfiguraci prostě bez nároku.
sem to nejak nepochopil s diskem....dyt v tom nemuze bejt problem vzit ho a dat do druhyho kompu na slave ne?,tam by problemy bejt nemely

btw...zkousel si clear cmos?
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
Rudi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s PC - snad grafika...

Příspěvek od Rudi »

Stepa píše:
Rudi píše:zdravim ve spolek!
sem to nejak nepochopil s diskem....dyt v tom nemuze bejt problem vzit ho a dat do druhyho kompu na slave ne?,tam by problemy bejt nemely

btw...zkousel si clear cmos?
nejdřív mi jde o to zprovoznit to PC...

ten disk sice hodim do druhýho kompu, ale tam mi windowsy nenajedou...
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

tak bud odesel monitor nebo je jen preruseny kabel... s tou integrovanou to najelo snad ze byl kabel ve "spravny" poloze :?
Rudi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

[CZ]mike píše:tak bud odesel monitor nebo je jen preruseny kabel... s tou integrovanou to najelo snad ze byl kabel ve "spravny" poloze :?
právě že jsem zkoušel k tomu monitoru i jinej komp a všechno v poho...je chyba vyloženě někde na grafárně a to jak na integrovaný tak v AGP :x
Micis89
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Micis89 »

no me to delalo taky a vse vyresilo vymena zdroje :)
CPU:AMD64 2800+ MB:Gigabyte K8NE (nF4-4X) RAM:Samsung 512Mb DDR 400,VGA:Sapphir X800 GTO FB,HDD:Baracuda 320Gb 7200,OS: XP SP2
Rudi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Micis89 píše:no me to delalo taky a vse vyresilo vymena zdroje :)
aj ta krajta...to je cca kolik peněz?
Micis89
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Micis89 »

Rudi píše:
Micis89 píše:no me to delalo taky a vse vyresilo vymena zdroje :)
aj ta krajta...to je cca kolik peněz?
tak zalezi jaky tam mas tedka zdroj ale tak pocitam tak okolo 1200,-doporucil bych Fortn :wink:
CPU:AMD64 2800+ MB:Gigabyte K8NE (nF4-4X) RAM:Samsung 512Mb DDR 400,VGA:Sapphir X800 GTO FB,HDD:Baracuda 320Gb 7200,OS: XP SP2
Rudi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Micis89 píše:
Rudi píše: aj ta krajta...to je cca kolik peněz?
tak zalezi jaky tam mas tedka zdroj ale tak pocitam tak okolo 1200,-doporucil bych Fortn :wink:
tak to už se ani nevyplatí...pokud to tím bude...ale kdyby to tím bylo, tak by se zas nerozsvítili ani kontrolky ne?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

neni to nahodou CTX monitor??
Micis89
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Micis89 »

jj konektorky mi jen tak problikovaly
Rudi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

h4__ píše:neni to nahodou CTX monitor??
monitorem to není, zkoušel jsem 2 různý - LCD a CRT, který na jinejch kompech jedou v poho...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ja myslel znacku (CTX),ale kdyz to delaj i jiny,tak to nevim
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“