Asus A7V333 (VIA KT333) - tipy, triky a zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Taskr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Tak už jsem možná přišel na kámen urazu. V BIOSU když dám víc jak 150 Mhz FSB tak mi PCI spadne na 130 Mhz, při 166 Mhz je tam normálních 33 Mhz PCI. Ale když se kouknu do Sandry tak ta mi píše už při 150 Mhz FSB rychlost PCI 38 Mhz. Podtím je kolonka Multiplier a ta ukazuje jen 1/4. Tahle deska by ale měla umět děličku 1/5 že? Myslíte že by mohlo pomoci nasvičovat přímo na základní desce 166 Mhz FSB? Dík za pomoc.
ASUS A7V333, Athlon 2400+ Mhz, 512 MB DDR, 3dfx Voodoo5 5500 64MB AGP.
ASUS P4T533-C, Pentium 4 3066@3450 Mhz HT, 2048 MB Rimm, ATi Radeon X1950 Pro 512 MB, SB Live 1024.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Taskr píše:Tak už jsem možná přišel na kámen urazu. V BIOSU když dám víc jak 150 Mhz FSB tak mi PCI spadne na 130 Mhz, při 166 Mhz je tam normálních 33 Mhz PCI. Ale když se kouknu do Sandry tak ta mi píše už při 150 Mhz FSB rychlost PCI 38 Mhz. Podtím je kolonka Multiplier a ta ukazuje jen 1/4. Tahle deska by ale měla umět děličku 1/5 že? Myslíte že by mohlo pomoci nasvičovat přímo na základní desce 166 Mhz FSB? Dík za pomoc.
myslim, že ano :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Asus A7V333 Problém se SAMOVOLNÝM restartem PC

Příspěvek od SS_Rambo »

Občas se mi samovolně restartuje počítač a nevím proč, potřeboval bych poradit, jak to vyřešit...
Mám MB: Asus A7V333
CPU: AMD Athlon XP1700+
RAM: DDR 128MB Samsung 266MHz a DDR 512MB Buffalo 400MHz
Grafická karta: MSI GeForce 2 MX400 64MB SDRAM 128 bit.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Napiš jaký máš zdroj. Dělá to když komp nějak zatěžuješ, nebo i normálně ? Začalo to po přidání nějakeho HW ? Zkontroluj teploty, zkus memtest, Prime95 ...
Goldnoob team proud member!
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Taky zkus mrknout na vsechny kabely jestli jsou spravne zasunuty a nejsou nikde poskozeny a taky jestli se ti neco neprehriva..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Procesor má při zátěží 50°C a vlivn jestli to je při zátěží, nebo ne, jsem nespozoroval, protože to dělá i při zátěží a ikdyž počítač nezatěžuji.... A dělá to odzačátku, co tenhle komp mám.... Ramky jsou v Memtestu v pořádku a dělalo to i s Duronem 1,3GHz..... Tak opravdu nemám zdání, čím to může být...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jaký máš zdroj ?
Goldnoob team proud member!
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

a zdorj mám: PREMIER model: LC-B300ATX.
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Zkus použít jiný zdroj.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Je mozne ze bude vadna zakladni deska, s mou starou deskou jsem mel podobny problem a vyresila to az reklamace..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Ale spozoroval jsem, že to dělá asi 15 - 20 minut po zapnutí PC a pak už ne..
d.p.
Nováček
Nováček

to znam

Příspěvek od d.p. »

to znam, me pomohl prehrat BIOS, ale sam to mozna radsi nezkousej...
Matias
Začátečník
Začátečník

Jak se dostat vejs? zmnenit multiplikator?

Příspěvek od Matias »

Ahoj, je to dneska uz trochu pohled do historie a nevim zdali se se mnou nebo s moji deskou bude nekdo zabejvat ale zkusim to , mam dostal jsem asus a7v333 + procesor 1800+ BO vyroben v 22.tydnu 2003 ke kterymu nemuzu mnenit mutliplikator tzn. jenom v biosu otevru moznost rucniho nastaveni multiplikatoru a komp v po restartu uz nenabehne, zkousel jsem i nizzsi frekvence (snizil jsem multiplier) a jakoby se to prcesoru nelibilo jako kdyby pozadoval svoje pevne nastaveni 11.5x, tak nevim jestli neni zamcenej, jedu na 11,5x166=1917mhz=2600+ 1,65v teplota bez zatizeni kolem 51 stupnu a koukam jini uzivatele jedou az na 2200mhz se stejnym procakem a pisou ze maji teploty kolem 45 C , tak bud je strop procaku danej deskou nebo procakem samotnym, napeti se zda stabilni a v biosu pendluje mezi 1,64 a 1,66 coz povazuju za stabilni, pameti jsou kingmaxy 333 s nizzi latenci s ńastavenim optimal, deska je revize 1,4 takze uz by mnela myt nektery mouchy od prvnich revizi vychytany ale stale se sni seznamuju, zajimalo by mne jestli nejde stoho procaku dostat vic a jestli se da mnenit multiplikator, podle vseho by to mnelo jit kdyz je vyroben 22.tyden 2003, ale ptam se jestli to neni deskou ze nejde mnenit multiplier? nemam zmnenit na desce z "Jumper free" na "Jumper mmode" ? a nastavit tak vsechno rucne? taky se mne zda ze procak dost topi a ze by klidne mohl mit o 5 stupnu min, nebo je spatne teplotni cidlo? chladic mam kvalitni s mnedenou zakladnou a vetrak ma docela dost otacek, skrin je vetrana, Tak mam s espokojit s 2600+ nebo se da stoho procaku na tyhle desce dostat vic?
//ted sem zjistil ze mam dost starej bios podporujici jen do procesoru 2600+ dam tam novejsi a podam info :)
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Tuto desku jsem kdysi měl, žádné velké nadšení z ní se nekonalo.
K teplotě CPU - deska patří dle mých zkušeností k těm pesimistickým, pozor, jsou i horší. Asi nejrozumnější je sáhnout si rukou na spodek chladiče, pokud je na procíku 50°C, tak bude dost teplý, je to ale dost relativní.
V zájmu objektivity - desku má můj kamarád, nic na ní není taktováno a počítač běží super stabilně.
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

diky za info, ackoliv flashovaci utilitka se zatvarila uspesne, nazev novyho biosu (1018) zustal na 1012 tak nevim ale multiplier sel svednout na 12,5x166=2083mhz=2800+ = :) zatim to jede a na 1,65v uvidim casem jaka bude stabilita takze se ten biios ASI flashnul :roll:
Jouza
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jouza »

na téhle desce je zajímavé měři teplotu v Everestu. Ukazuje dvě hodnoty-
zhruba jádro a obal a jak se ty dvě teploty mění při zatížení a potom po odlehčení. Ta teplota jádra odpovídá teplotě v biosu. Jinak tyhle CPU dost topí a tak i při zvýšené FSB snižuji napětí CPU
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

upgrade biosu se podaril, procak jsme vyzkousel na 2080mhz 1,65v 166*12,5, vic sem nezkousel protoze nejde uz vic zvednout nasobic a fsb svedat nechci protoze pak maj pci moc mhz a nemuseliyb tosnist jinak jsem z deskou spokojenej, chodi ted procak na 2000mhz 1,55v sel i na 1,5 ale nezdalo se my t ostabilni jinak desku chvalim podle mne je dobra a zadny problemy sni nemam.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“