Vzít Internet Expres Ideal nebo počkat na Karnerval Turbo3M?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
smile4me
Začátečník
Začátečník

Vzít Internet Expres Ideal nebo počkat na Karnerval Turbo3M?

Příspěvek od smile4me »

Zdravím, chystám se zrušit data nonstop od eurotelu a přejít buď teď na ADSL Internet Expres Ideal od Telecomu nebo počkat do července, kdy by se měl v našem bronxu zapojovat net přes Karnerval. To bych měl vyhlídnutý tarif Turbo3M.
Myslíte, že má cenu čekat na kabelovku?

Net chci hlavně na download velkých souborů, net rádio a občas hra CS apod.

Pokud byste měli lepší alternativu, tak šup sem s ní.

Jinak je tu možná možnost netu přes wifi, ale nemám wifinu ani anténu, abych zjistil, jak jsem na tom s AP, tak pokud by byl někdo z Ostravy ochotný dojet s potřebným vybavením do Hrabůvky a proměřit okolí, abych zjistil, nějakou lepší a levnější alternativu, tak bych se mu i nějakou tou kačkou revanžoval.

Děkuji všem za rady případně za nabídky. :)
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

ano, má smysl čekat na kabelovku
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Asi takhle - ADSL i Kabelovka mají přibližně stejně velký technologický potenciál do budoucna - bude se zavádět ADSL2, kabelovka zrychluje až na 25Mbit.

Ovšem situaci trochu mění přístup vlády a dominantního operátora, na kterého nikdo nemá a on si může pískat - z toho plyne pomalejší technologický rozvoj na poli ADSL - kdežto kabelová společnost je konkurence všem ostatním a většinou právě tyto společnosti donutí velkého operátora s ADSL torchu zmírnit (už tak předražené) ceny a navýšit rychlost.

Pokud máš možnost kabelovky, tak neváhej a jdi do ní - čtyři měsíce čekání se rozhodně vyplatí - a WiFi? To je řešení poslední záchrany, takže pokud máš možnost jakéhokoliv kabelu (adsl, kabelovka, optika) vždy jdi do kabelu, protože vzduch (zatím) není dostatečně rychlý a spolehlivý.
Francie ... sladká Francie
smile4me
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od smile4me »

Takže děkuji moc za komentáře. Holt teda počkám. Ptal jsem se jen proto, že když jsem srovnával připojení od Karnevalu a Telecomu, tak mi v tom až tak zásadní rozdíl nepřišel, kromě pingu, ale je fakt, že v tomto se moc nevyznám.

Ještě bych měl jednu otázku. Slyšel jsem, že pokud půjdu do karnevalu, tak budu muset vzít net i s rozšířenou programovou nabídkou. Je to pravda?
Protože platit zbytečně za programy, na které se stejně skoro nebudu dívat je celkem na nic.
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

není to pravda, můžeš mít net i bez rozšířené nabídky stejně jako můžeš mít jen net a žádnou TV nabídku
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“