Kvůli řadiči USB se nespustí systém

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Patrice
Začátečník
Začátečník

Kvůli řadiči USB se nespustí systém

Příspěvek od Patrice »

Nedávno sem si zakoupil řadič USB od firmy KOUWELL 2580E4 s čipem VIA
Když sem ale řadič zapojil do PC tak se systém zasekne při LOGON obrazovce. Pokud sem přehodil karty v PCI tak někdy i systém najede do Windows ale k čemu mi to je když se systém znovu při instalaci ovladačů zasekne, tak, že ani nejde hýbat s myší.

Tohle vše se děje pouze na WIN XP SP2, na SP1 funguje normálně a na starších OS od Microsoftu také.... :jaw:

Podle mě jsou příčiny dvě: :sarcasm:
1.) chyba v ovladačích od Microsoftu v SP2
2.) řadič si přidělí mnoho IRQ, takže když vypojím zvukovku, síťovku a vypnu ještě COM1 a 2 tak systém jede i na SP2, ale PC bez zvuku a internetu je mi na nic...

totéž dělalo technikovi v T.S. Bohemii při uplatňění reklamace a nechal výrobek vyměnit, teď mám doma nový jiný kus a dělá to znovu, takže momentálně nevím jak to dále řešit... :old6: , protože nemůžu ani nic zkoušet když se systém nenačte...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Můžu ti poradit jediné - zkus ten řadič vyměnit za jiný typ, nejlépe s jiným čipsetem. Pravděpodobně se ti tam někde mlátí hardware a to se řeší blbě. Například já mám tady na stole vedle sebe v krabici kvalitní TV tuner Leadtek WinFast DV2000, kterej ale nemůžu používat, protože v mém PC prostě nefunguje. Nejdřív se tloukl s grafikou, která po instalaci karty nabíhala jen v 640x480x4, po dlouhém šachování v BIOSu se podařilo nakonec grafiku rozchodit, ale TV karta stejně nechodila. V druhým kompu vedle, což je úplně jiná konfigurace (AMD+nForce2 vs. Intel+i865PE) a tam běhá bez jedinýho problému.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“