DFI nF4 Ultra Infinity vs Abit KN8 Ultra - nForce4 Ultra

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
ablik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

DFI nF4 Ultra Infinity vs Abit KN8 Ultra - nForce4 Ultra

Příspěvek od ablik »

Pomožte při výběru MB.CPU bude Opteron 144.Případně poraďte jaký 1024MB paměťový modul?Koupil bych spíše jden modul než 2x512 a nutno podotknout,že chci taktit...Popřípadě dejte i jiný typ na MB v podobné cenové relaci....
Bikermotyl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bikermotyl »

Išiel by som do DFI. Má lepší taktovací potenciál a ten budeš zrejme pri násobiči 9x potrebovať. A ak teda chceš taktit, bral by som skôr niečo lepšie 2x512MB (Muchy, Vitesty) než samostatný 1GB modul.
AMD + Noctua NH-U12 + NF-S12, DFI LP-nF4 Ultra-D + HR-05, A-Data Vitesta DDR-566, ATI Sapphire X1800GTO2, Samsung SP2504C 250GB SATA-II, LG GSA-4166B, Enermax Liberty 500W, SilverStone TJ05-ST
Gaskoňec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gaskoňec »

Naopak já bych šel raději do Abitu. Mám s touto značkou vynikající zkušenosti. http://www.svethardware.cz/art_doc-DBEB ... 69D31.html
Není to sice KN8,ale ta DFI také není LanParty. Já bych volil Abit
Athlon64 3000+/Winchester/, Artic Cooling Freezer 64 Pro,Abit AN8 Fatal1ty,2x512 MB DDR400 CL2-2-2-5-1T Kingston HyperX Ultra Low Latency/čipy Samsung TCCD/,Asus Extreme AX550 gamer edition / Radeon X550/,HDD Seagate 160 GB /řada 7200.9 SATA II/,DVD-ROM Plextor 130A,DVD-RW Asus 1608P,Teac 3,5 + čtečka paměťových karet,Sound Blaster Audigy 2 Value,Creative Inspire T5900 /5.1/,zdroj Enermax Liberty 500W,skřín AOpen H600A.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

ja bych zase sel do ABITu... FSB do 350 zvladaji snad obe desky uplne levou zadni. Vybavu ma lepsi ten abit a taky takovy cistsi layout

hlavne se mi libi natoceni CPU socketu u Abitu(no taky vetrak chipsetu nebude problem vymenit)
ablik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ablik »

Díky za radu také jsem si říkal,že Abit bude lepší... :) Jenže...na CC ho nemají skladem tak budu muset shánět...Mimochodem někde jsem četl,že co se týče pamětí tak při OC dělají dva moduly často neplechu tak jsem si říkal,že jeden 1G bude lepší?Tak jak to tedy je? :?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

jasny bez do abitu :) ...Abit hodne konkuruje DFI a v necem je dokonce lepsi...

Treba kdyz si vzpomenu na davnou historii Abit NF7-s 2.0 vs DFI ultra infinity ,tak podle testu na FSB dala vetsi Abitka.... :) ale to je davna historie....ale hezky se na to vzpomina :roll:
Gaskoňec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gaskoňec »

Dnes bych už také koupil 1GB modul. Sice hned nevyužijeě dual-channel,ale pořád je lepší míti v PC zaplněné pouze 2 paměťové banky místo čtyřech. Co se týče té "neplechy" dvou paměťových modulů,tak toho bych se nebál. Jestliže se zakoupí certifikovaný dual-channel a paměti jsou osazeny kvalitními čipy/nejlépe od kvalitního výrobce/,tak by měli fungovat opravdu spolehlivě /a to i při OC/.
Athlon64 3000+/Winchester/, Artic Cooling Freezer 64 Pro,Abit AN8 Fatal1ty,2x512 MB DDR400 CL2-2-2-5-1T Kingston HyperX Ultra Low Latency/čipy Samsung TCCD/,Asus Extreme AX550 gamer edition / Radeon X550/,HDD Seagate 160 GB /řada 7200.9 SATA II/,DVD-ROM Plextor 130A,DVD-RW Asus 1608P,Teac 3,5 + čtečka paměťových karet,Sound Blaster Audigy 2 Value,Creative Inspire T5900 /5.1/,zdroj Enermax Liberty 500W,skřín AOpen H600A.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

v teto cenove kategorii bych volil abit kuli layoutu,2 pameti jsou lepsi,kvuli dual channelu,jinak na OC je samo lepsi 1 pamet,ale musel by jsi mit 100% jistotu,ze ta pamet bude bezchybna a nemela by to byt 1G,nejsou pro OC doporuceny
ablik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ablik »

Jaké paměti (značku) v rozumné cenonové relaci (cca kolem2,5k) doporučujete?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

mno 2.5k za jednu 1G pamet nebo za 2 0.5G pameti
ablik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ablik »

za 2x512MB...
Odpovědět