Puzle
- mozek007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Puzle
Zdravím. Mám tokový problém. Mám na PC hafo JPEG soborů o velikosti 256*256. Je to fotka ale hodně velká. Potřeboval bych ji nějakým programem spojit do jednoho souboru. Je to něco jako panorama ale to jsou fotky vedle sebe. Tady jsou na nad sebou. Nevíte o nějakém programu? Díky
Věř tomu. Píšu na osobní blog Mozek tě vidí.net. Osobní fotografické stránky: OldaSalek.cz.
- X-ecutOR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Cize mas jednu velku fotku, na ktorej su nahustene mensie pod sebou a ty ich chces zoradit vedla seba. Spravne som to pochopil??
no mna napada jedine Photoshop.
Jednotlive casti si vyrezes pomocou vyrezavatka (na Slices), z nich potom vytvoris samostatne vrstvy (Layers), no a potom ich len zoradis vedla seba (samozrejme v novom subore ktory ma sirku pozadovanej panoramy
).
Je to to co myslis?
no mna napada jedine Photoshop.
Jednotlive casti si vyrezes pomocou vyrezavatka (na Slices), z nich potom vytvoris samostatne vrstvy (Layers), no a potom ich len zoradis vedla seba (samozrejme v novom subore ktory ma sirku pozadovanej panoramy
Je to to co myslis?
IBM R52: P M 740J(1.73GHz), PC4300 512MB DDR SDRAM, 60GB 5400rpm HDD, 15in 1024x768 LCD, 64MB ATI Radeon X300, CD-RW/DVD-R/DVD-RAM Multi-Burner, Intel 802.11a/b/g wireless(MPCI), Bluetooth/Modem(CDC), 1Gb Ethernet(LOM), UltraNav, i915PM chipset, Secure Chip, IEEE 1394, 6 cell Li-Ion batt, WinXP Pro + SP2
- mozek007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jpge
Představ si 150 jpeg souborů. Každý má rozlišení 256*256.
Všechny obrázky tvoří jeden velkej z obrovským rozlišení. A já potřebuji ty malé jpeg soubory spojit aby se poskládali do jednoho. Je to jako puzle. Máš 150 čtverců a chceš jeden velkej. Nevíte o něčem?
Všechny obrázky tvoří jeden velkej z obrovským rozlišení. A já potřebuji ty malé jpeg soubory spojit aby se poskládali do jednoho. Je to jako puzle. Máš 150 čtverců a chceš jeden velkej. Nevíte o něčem?
Věř tomu. Píšu na osobní blog Mozek tě vidí.net. Osobní fotografické stránky: OldaSalek.cz.
- X-ecutOR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Taku kolaz som dakedy aj ja riesil (ale az 150 fotiek niee
) - som na to nasiel jeden sikovny program (ti prelozil cez fotku gridy a potom to "rozstrihal") ale ani za boha si neviem spomenut ako sa volal
Ale ak sa chces zabavit tak ten PS ako som ti napisal

Ale ak sa chces zabavit tak ten PS ako som ti napisal
IBM R52: P M 740J(1.73GHz), PC4300 512MB DDR SDRAM, 60GB 5400rpm HDD, 15in 1024x768 LCD, 64MB ATI Radeon X300, CD-RW/DVD-R/DVD-RAM Multi-Burner, Intel 802.11a/b/g wireless(MPCI), Bluetooth/Modem(CDC), 1Gb Ethernet(LOM), UltraNav, i915PM chipset, Secure Chip, IEEE 1394, 6 cell Li-Ion batt, WinXP Pro + SP2
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V XnView je funkce Attach images, ktera dokaze spojit vic obrazku do jednoho. Akorat, ze (aspon v te verzi, co mam) je mozne davat fotky jenom do jednoho rozmeru (tzn ne pole). Takze bys nejdriv musel vytvorit pomoci horizontalniho spojeni treba 10 samostatnych obrazku "radek" a ty pak vertikalnim spojenim spojit do celeho obrazku.
Eagle3D Engine under developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
- Modena
- Začátečník

- Dony
- Středně pokročilý

myslim, ze nejjednodussi bude postup s xnview, jak radi eagle, je to freeware a funkce na spojovani obrazku tam funguje docela jednoduse (to ze lze spojovat jen horizontalne a vertikalne neni az tak na zavadu). Ja bych si kvuli jednomu spojovani obrazku Photoshop CS nekupoval (ani neinstaloval, je to zbytecne drahy zasvineni systemu), to je jako byste na zasazeni stromku na zahradu koupili dulni rypadlo. 
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - Modena
- Začátečník

Dony
, nicméně - tazatel se musí modlit, aby mu ty jeho fajly zařezávaly 90°, jinak mu vypadne 150-ti násobnej nepoužitelnej blábol ! 
P.S. Já mám zas o zasvinění systému opačný názor - radši půlgigovej profesionální Photoshop, než freesoft plnej bugů a někdy i spywaru !
S tím rypadlem máš recht. . .to ze lze spojovat jen horizontalne a vertikalne neni az tak na zavadu . . .
P.S. Já mám zas o zasvinění systému opačný názor - radši půlgigovej profesionální Photoshop, než freesoft plnej bugů a někdy i spywaru !
- Dony
- Středně pokročilý

to zrovna pripad xnview neniModena píše:radši půlgigovej profesionální Photoshop, než freesoft plnej bugů a někdy i spywaru !
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod...