Montáž CPU P4 775pin??

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
bmobil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Montáž CPU P4 775pin??

Příspěvek od bmobil »

Budu ted upgradovat na P4 LGA775, mám ale zkušenosti jen s instalací AMD (Athlon, Sempron). Zvládnu zapojit P4?? Nechci nic riskovat ale nechci taky vyhazovat peníze za nejaky odborníky :) Na co bych si mel dát pozor :o
..full throttle..
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Nevim přesne co máš na mysli, ale jestli jde o montáž chladiče na lgačko, tak v tom neni zadnej problem.. (proste zacvakat a hotovo)

Pokud by přeci jen nejakej problem byl, tak na strankach Intelu je ke stažení pdfko, kde je vše opravdu pekne a přehledne nakreslený a popsaný :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
JOHNNY
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOHNNY »

Postup a taky obrázky jak správně osadit CPU a chladič najdeš v manuálu u procesoru. Z toho to pochopíš úlně v pohodě.
1. Sestava Intel E5200 2.5GHz, HDD Samsung 640GB F1, 2x 1GB DDR2, VGA 4850 512MB DDR5, Win7 64-bit
2. Notebook Toshiba Satellite A500, Intel C2D P7450 2.13GHz,2x 2GB DDR3, 500 (5400), VGA NV GT 230M 1GB DDR3, 16" 1366x768 lesk LED, Win7 64-bit
3. Notebook Acer Intel P D-C T2370 1.73GHz, 2x 1GB DDR2, 160 (5400), SMulti, 12.1" WXGA lesk, int. VGA X3100, Win7 64-bit
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Zapojení procesoru je v pohodě, ale pořádně potom zkontroluj osazení chladiče, tady co inženýři od Intelu předvedli, to se jim teda fakt moc nevydařilo
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Badis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Badis »

Tak tak. Hlavně po nasazení chladiče zacvakávat ty čudlíky do KŘÍŽE !! Vždy najednou ty protilehlé. Chladič je přichycen na procesor dost nafest a pěkně se na něj tiskne :razz: . Taky jsem měl s toho obavy ale v návodu je to podrobně vyobrazeno.
Sanchez
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sanchez »

Hlavně na to moc netlač radši více pokusů a míň síly, desku si na něco polož, protože já jsem zkoušel montovat chladič s deskou přišrubovanou ve skříni a trochu jsem ji asi ohnul :shock:
radim2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radim2 »

dej si pod desku jako podložku ten černý molitan,
napoprvé jsem s tím bojoval, napodruhé už to šlo lehce,
hlavně tam chladič nemontuj s deskou našroubovanou v CASE
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
lapak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lapak »

byl to prvni procesor kerej jsem montoval a zvladl jsem to uplne v pohode, takze se niceho neboj... navic v krabici dostanes podrobnej navod asi ve 150 jazykacha s obrazkama...
reyco
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

montovanie

Příspěvek od reyco »

nemaj z toho strach ale hlavne sa nechytaj zadnej strany procesora tak isto ani socketu tych "noziciek".
:)
1./P4 3.0 2Mb/800, 2x512 DDR2 533Mhz PQI, MB Abit
AA8XE 925Xe, Msi GF NX6600GT, 160Gb Segate SATA, 7.1 Channel
2./Celeron 400@544 , 3x128 SDRAM 133MHz, Mb Abit BH6, 20GB{7200rpm} + 40GB
{7200rpm} Segate, Voodoo 3 3000, Creative 5.1 channel, Video Highway xtreme 98
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

a stalo sa vam to co mne?

Hral som sa z jednou zostavou a niekolkokrat som dal dole chladic a naspat.
Az poikial som zase nesiel dat chladic dole a jedna z tych otocnych noziciek na BOX chladici sa tak zasekla, ze nesla otocit ani KOMBINACKAMI!
Nesla proste absolutne vobec nijako uvolnit.

Keze som nechcel poskodit ten umely shit drziak - iny som nemal, tak sa mi chladic z tej PIV nepodarilo dat dole.
Musel by som zlomit niektoru z suciastoch uchytneho mechanizmu - bud na doske, alebo na chladici.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

hlavne bacha na osazovani tenhle soket je celkem nevychytanej amuze dojit ke zniceni. prej vydrzi maximalne 12 vyndani a zasunuti CPU pak odejde :))
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

precti si prilozeny navod.
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

Stratos píše:hlavne bacha na osazovani tenhle soket je celkem nevychytanej amuze dojit ke zniceni. prej vydrzi maximalne 12 vyndani a zasunuti CPU pak odejde :))
to jsi vyčetl kde?
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

nandat je to v poho ale sundat ho je někdy horší :wink:
Calystoman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Calystoman »

hlavne pozor na jakoukoliv cast obleceni, triko s dlouhym rukavem, svetr...opravdu staci jen malo, a zachytnes o zahnuty konec pinu, a mas po desce, ohnute piny se rovnaji jen opravdu velmi tezko, ve vetsine pripadu se pri rovnani zlomi, bacha na to..
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

no ja nevym co maj nekteri za problemy s LGA775, imho je to vymysleny dobre, chladic drzi super, de lehce dolu a navic se to da nasadit behem 30s, mluvim o BOXu
washa.rednecks
Nováček
Nováček

Příspěvek od washa.rednecks »

Tohle je všechno pěkný, to je pravda, ale k čemu mi to je, když jsem byl nucen sundat BOX chladak, ztratil jsem tim orig. term. pastu, nasadil novy Freezer 7 Pro, nejspis kandidat na reklamaci a ted po vraceni puvodniho BOX chladaku jsem totalne znechucen... Teplota o 10°C nahoru a hluk 2x - 3x vetsi nez pred sundanim, co jsem udelal spatne... Pastu davam jen tenkou vrstvicku tak, aby pokryla cely stik CPU a chladice. Chladic je dobre pripevnen. V cem muze byt takovy narust teploty a popripade i zvyseny hluk chladice jen pri sundani a opetovnem nasazeni...?? :(
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“