sitove a lokalni ucty na windows 2003
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- jack68
- Začátečník

-
sitove a lokalni ucty na windows 2003
Mam server s win2k3 k nemu pripojene pc s winXP.na serveru jsem zakazal vsem instaloval(na sve pracovni stanice s winXp) krome admina.Jednomu clovickovi jsem musel povolit ale instalaci(takovy tester)Vyresil jsem to takhle.Na jeho stanici s winXp jsem vytvoril (v uzivatelskych uctech)novy account ktery jsem priradil do domeny(mame na serveru jen jednu domenu)
ted uz muze instalovat ale nevim jestli jsem mu nedopatrenim nepriradil i prava aby mohl pristupovat na server??(na jinych stanicich intalovat uz zase nemuze jen na te sve)Diky za ujasneni
ted uz muze instalovat ale nevim jestli jsem mu nedopatrenim nepriradil i prava aby mohl pristupovat na server??(na jinych stanicich intalovat uz zase nemuze jen na te sve)Diky za ujasneni
- Dony
- Středně pokročilý

- jack68
- Začátečník

-
aha tak to zkusit popsat lepe :) Ten ucet nema skoro zadne prava.Ale ten uzivatel potrebuje instalovat nejake aplikace na svem pc tak proto jsem mu na jeho stanici vytvoril pres nastaveni uctu-ucet ktery jsem priradil do domeny.Dony píše:vzhledem k tomu, jak si to popsal, moc nechapu, co si s tim uctem udelal za harakiri :) , tak tezko rict :? Zalezi na tom, jaky ma ten ucet kde opravneni.
BTW Lokalni ucet z pocitace nejde pridat do domeny...
Nyni muze uz nastanici instalovat a zaroven vidi i sit.
Predtim videl jen sitove disky ale nemohl instalovat.Snad jsem to podal lepsi
- Dony
- Středně pokročilý

jo tak, ale to si nevytvoril lokalni ucet, ale ucet v domene, pokud pridavas ucet do domeny, tak standardne ma v domene prirazene opravneni skupiny "domain users", koukni se na serveru, do jakych skupin patri. Pak uz zalezi jen na tom, jak mas nastavena kde opravneni, jak na lokalnim pocitaci, tak na serveru, skupina "domain users" standardne nema povoleno prihlaseni na konzoli serveru.
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - jack68
- Začátečník

-
jj spatne jsem to popsal.Ja vim ze jsem ho vytvoril ucet do domeny a priradil ho do skupiny administrators aby mohl instalovat a delat dalsi cinnosti.Me slo jen o to kdyz jsem ho priradil na jeho stanici pres nastaveni uctu do teto skupiny jestli bude moc instalovat i na jinych pc nebo ne.Me tvrdil ze to nejde.Bohuzel to nemam momentalne jak testnout protoze jsem na nemocenske .(Dony píše:jo tak, ale to si nevytvoril lokalni ucet, ale ucet v domene, pokud pridavas ucet do domeny, tak standardne ma v domene prirazene opravneni skupiny "domain users", koukni se na serveru, do jakych skupin patri. Pak uz zalezi jen na tom, jak mas nastavena kde opravneni, jak na lokalnim pocitaci, tak na serveru, skupina "domain users" standardne nema povoleno prihlaseni na konzoli serveru.
- Dony
- Středně pokročilý

pokud si ho priradil jen do lokalni skupiny Administrators daneho pocitace a neni v domenove skupine, ktera je ve skupine lokalnich adminisratoru jinych pocitacu, tak ma prava lokalniho administratora jen na danem pocitaci...
- Začátečník

-
No to prave nevim.Prihlasil jsem se pod jeho jmenem na jeho stanici.zadal jsem jeho uzivatelske jmeno heslo a nazev domeny.(predtim kdyz chtel instalovat tak misto domeny se musel prihlasovat na lokalni ucet ale zase mu nesla sit)Probehlo prihlaseni.V uctech jsem vytvoril stejny nazev accountu jaky ma na serveru(jeho jmeno)a do domeny jsem zadal (nazev nasi domeny)a dal ok.nic se me to neptalo na zadne prava.Jen jsem pak zjisitl ze ho to priradilo do skupiny administrator.Jsem z toho nervozni :(Dony píše:pokud si ho priradil jen do lokalni skupiny Administrators daneho pocitace a neni v domenove skupine, ktera je ve skupine lokalnich adminisratoru jinych pocitacu, tak ma prava lokalniho administratora jen na danem pocitaci...
- Dony
- Středně pokročilý

jedina moznost overit to na serveru...
mozna by bylo nejjednodussi se zamyslet nad urcitou standardizaci pridelovani opravneni, nez takhle improvizovat a zkouset jestli to nahodou jde, nebo ne a co to pak kde vsude provedlo
mozna by bylo nejjednodussi se zamyslet nad urcitou standardizaci pridelovani opravneni, nez takhle improvizovat a zkouset jestli to nahodou jde, nebo ne a co to pak kde vsude provedlo
- Začátečník

-
jak si myslel overit na serveru?Dony píše:jedina moznost overit to na serveru...
mozna by bylo nejjednodussi se zamyslet nad urcitou standardizaci pridelovani opravneni, nez takhle improvizovat a zkouset jestli to nahodou jde, nebo ne a co to pak kde vsude provedlo 8-)
No me jiny zpusob nenapadal jak vyresit aby mohl instalovat jen na svem pc a zaroven byl v siti(vse pod jednim uctem aby se nemusel prehlasovat)
- Dony
- Středně pokročilý

kazdy pocitac si vyhodnocuje oravneni uzivatele sam na zaklade toho, do jakych patri skupin, proste uzivatel v domene je vzdycky minimalne v jedne skupine a pocitac porovnava, jestli dana skupina, nebo uzivatel patri do nejake jeho lokalni skupiny, podle toho mu nastavi uroven opravneni
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod...