Chyba pri povolovani sdileni k netu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Sid Vicious
Nováček
Nováček

Chyba pri povolovani sdileni k netu

Příspěvek od Sid Vicious »

Zdravim Vas,
mel bych jeden dotaz. Pokud se s tim uz nekdo setkal prosim poradte. Mam dva pocitace a chci na nich rozbehnout internet soucasne. Jiz jsem to delal nekolikrat, ale konkretne u tohodle pripadu jsem narazil na problem. Takze PC1, 2x sitova karta, do jedny vede kabel od netu, internet chodi bez problemu, druha sitovka je propojena krizovym kabelem s PC2, sit funguje naprosto bez problemu, PC1 a PC2 spolu bez problemu komunikuji, sdileni souboru taky bez problemu.
Posledni krok k rozbehnuti inetu na PC2 by podle me byl Mista v siti - vlastnosti - upresnit - nasdilet pripojeni k internetu. Tam ovsem nastane chyba, zaskrtnu nasdilet pripojeni k internetu dam OK a objevi se me zahadna chyba a to presne takova - "Pri povolovani sluzby Sdileni pripojeni k internetu doslo k chybe. Zadana sluzba neni instalovana sluzba."

tuhle hlasku vidim fakt poprve a netusim co s tim delat. Dekuji za pripadne vecne odpovedi a pripominky.
Sidney
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no však sdílení připojení je tuším součást systému, která nemusí být přítomna nebo může být poškozená, takže odnistalovat tuto součást a nainstalovat znovu
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Sid Vicious
Nováček
Nováček

to me taky napadlo....ovsem nedopatral jsem se mista, kde se da tato sluzba odinstalovat, nebo opravit
pokud vis, kde to v systemu najdu, porad prosim...je to asi jediny reseni, ktery pripada v uvahu...pokud je to tedy sluzba, ktera jde menit
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

co ovládací panely, přidat nebo odebrat programy, přidat nebo odebrat součásti systému? tam nic takového není?
Sid Vicious
Nováček
Nováček

pavel.minarik píše:co ovládací panely, přidat nebo odebrat programy, přidat nebo odebrat součásti systému? tam nic takového není?
nic takovyho jsem nenasel, ovsem na jinym foru me poradili tohle: "
jednoduche reseni .. zrus nastaveni na vnitrni sitovce (tedy vse bude nevyplneno) potom dej znova sdilet inet na venkovni sitovce a tentokrat to nespadne. automaticky ti nastavi 192.0.0.1 pokud bys mel problem, tak tu ip nastav sam, pak odeber protokol tcpip na teto sitovce, restartni, vrat protokol a znova nasdilej inet pro tuto sitovku."

myslite, ze by to mohlo pomoci?...problem ma kolega na PC doma, takze nemam moznost to okamzite vyzkouset
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no mohlo by to pomoci, pokud to nejde kvůli pomořenému TCP/IP, tak to má i logiku
sub_zero
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sub_zero »

me osobne pomaha, pokud nainstaluju na tu LAN sitovku Q sluzbu a problem me to vyresi 8-) Samozrejme s tim napadem odebrani TCP/IP taky souhlasim, jen nemam z praxe overeno :? Pokud ani tohle nepomuze, zkusil bych oddinstalovat obe sit.karty(i odebrat ze slotu, pokud nejsou int), resnout, shutdown, naistalovat zpet a zkusit vse znova :roll:
tom-as
Žlutá karta
Žlutá karta
Bydliště: FIT VUT Brno CZ, občas Piešťany SK, ještě míň Tábor CZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba pri povolovani sdileni k netu

Příspěvek od tom-as »

jelikoz si to delal uz nekolikrat, tak predpokladam, ze to sdileni internetu nastavujes na PC1 (neze bych z tebe chtel delat blbce ;) )
Sid Vicious píše:Posledni krok k rozbehnuti inetu na PC2 by podle me byl Mista v siti - vlastnosti - upresnit - nasdilet pripojeni k internetu. Tam ovsem nastane chyba, zaskrtnu nasdilet pripojeni k internetu dam OK a objevi se me zahadna chyba a to presne takova - "Pri povolovani sluzby Sdileni pripojeni k internetu doslo k chybe. Zadana sluzba neni instalovana sluzba."
a ta hlaska mi nejak nedava smysl :huh: neni na tom kompu XP home?
Sid Vicious
Nováček
Nováček

Re: Chyba pri povolovani sdileni k netu

tom-as píše:jelikoz si to delal uz nekolikrat, tak predpokladam, ze to sdileni internetu nastavujes na PC1 (neze bych z tebe chtel delat blbce ;) )
Sid Vicious píše:Posledni krok k rozbehnuti inetu na PC2 by podle me byl Mista v siti - vlastnosti - upresnit - nasdilet pripojeni k internetu. Tam ovsem nastane chyba, zaskrtnu nasdilet pripojeni k internetu dam OK a objevi se me zahadna chyba a to presne takova - "Pri povolovani sluzby Sdileni pripojeni k internetu doslo k chybe. Zadana sluzba neni instalovana sluzba."
a ta hlaska mi nejak nedava smysl :huh: neni na tom kompu XP home?
jasne ze to povoluju na PC1 :), jinak na obou PC jsou proff.
zkusim odebrat ten protokol TPC/IP a uvidime...hnedka jak se ke kolegovi dostanu tak dam vedet
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Já myslím, že na PC2 není potřeba povolovat sdílení internetu (není ho kam sdílet).
Přece sdílení se povoluje jen na té kartě PC1, do kterého je přiveden net. :wink:
Toshiba Satellite
mytysek
Nováček
Nováček

nasdílení netu

Příspěvek od mytysek »

Zdravím všechny. potřeboval bych poradit jak nasdílet net na druhý počítač. Na jednom mám adsl modem sagem od telecomu, druhý počítač propojený křížovým kabelem. síť je funkční, data v poho tečou jen se mi jaksi nedaří rozchodit ten net. Oba PC win xp. Co je potřeba udělat? Dělal touž někdo?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

nastavit pomocí průvodce instalací sítě, ten tě povede krok za krokem
mytysek
Nováček
Nováček

Příspěvek od mytysek »

to už jsem dělal několikrát ale net mi nejde, sít šlape. jde mi jen o to jestli je tam potřeba nastavit něco speciálního....
LeV
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LeV »

Vyzkoušej Winproxy.
PC1>Core2Duo 6600, DFI 975X/G, DDRII Geil 2048/800 CL4, Sapphire X1950XTX, HDD> Hitachi 250GB SATA2 + Seagatei 250GB SATA, LCD Samsung 20" 204Ts
PC2>ACER Ferrari 4006WLMi, Turion ML40, DDR 1024MB, ATI R X700/128, HDD 120GB, DVD RW, 15.4" 1680x1050 display
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“