Špatně přichycený BOX?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
washa.rednecks
Nováček
Nováček

Špatně přichycený BOX?

Příspěvek od washa.rednecks »

Chtel bych se zeptat, kdo z vas ma Intel Pentium 4 3.0Ghz a jak moc vam topi? Dokud jsem mel box. chladak, byl jsem spokojen, v klidu do 30°C pri zatizeni 40° max 45°C. Hluk nebyl skoro zadny, pri 2500ot proste nebyl skoro znatelny. Nicmene jsem se nechal zlakat na Freezer 7 Pro a jsem celkem zklamany. Pri automaticke regulaci otacek mam v klidu cca 37°C a ventilator je mirne slyset, ovsem staci provest jakoukoli operaci a teplota se splha az pres 50°C, ventilator jde do plnych a rve jak startujici Boing 747. Pri vypnuti aut. reg. ot. je teplota sice na nejakych 32°C ale hluk je nesnesitelny. Nasranej jdu zitra (dneska) reklamovat chladak a mezi tim ted sedim znova u box. chladaku, kterej je ted tak 3x hlucnejsi nez pred sundanim a chlazeni? v klidu 34°C, zatizim a leze k 45°C a vys. Radsi jsem ani nezkousel zadnou gamesu nebo test... Mam ted pouzitou pastu TTG-S104 Silver Cream. Muzete mi nekdo poradit jestli neni nejaka lepsi nebo co zkusit dal? Popripade kde sehnat originalni pastu, co je na box. chladaku :D ...CPU menit nechci... Predem diky za odpovedi...

//edit mhl, přesun z Intelu, přejmenovano
Rosie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rosie »

co mas za socket?478 nebo 775?protoze kdybys mel 478, tak bys mohl mit nalomeny ty drzaky okolo socketu... pokud 775, tak nevim-ten nemam:(
|Core2Duo_E6300|3GBDDR2_800|ASUS_P5KPL|ATi_Radeon_3650|Seagate500GB+1TB|NECDVDRW|SB_Audigy|MorexKN100_Projekt:Epic_Flame|
|Eurocase_ML5410_Projekt_Scooter|NB_Toshiba_Portege_R200|HTC_Universal|
washa.rednecks
Nováček
Nováček

Příspěvek od washa.rednecks »

Mam socket 775LGA... jako tam je upevneni chladice celkem vychytane nebo se mi aspon zdalo ze je, ale ted fakt nevim... Teplota je vyssi, hluk je vyssi, fakt nevim... Ten Freezer jsem mel na 100% upevneny dobre, to same BOX pred sundanim i ted, fakt nevim...
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

washa.rednecks píše:Mam socket 775LGA... jako tam je upevneni chladice celkem vychytane nebo se mi aspon zdalo ze je, ale ted fakt nevim... Teplota je vyssi, hluk je vyssi, fakt nevim... Ten Freezer jsem mel na 100% upevneny dobre, to same BOX pred sundanim i ted, fakt nevim...
Ten freezer se vubec nepovedl. V kombinaci s ASUS deskou mi 3.0 prescot topil i pres 60°C kvuli debilni PWM. Proste PWM nejelo tak jak melo. Nevim proc. V ramci bezpecnosti jsem to vypnul ale ten kraval byl desny. Na AMD freezer je uplne tichoucky i na max otacky tak nevim kde udelali soudruzi chybu
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

soudruzi chybu neudelali (arctic-cooling), jde o to ze proste amd mene topi, cili freezer bez problemu chladi. Preci jenom "preskot" je varna konvice... :(
Benu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Benu »

Ne, ne. Skutečně, také na mojem Asusu ta regulace otáček funguje dobře jen s box chladičem. Nicméně otáčky FREEZERU se dají ručně stáhnout a potom je tišší než box a chladí lépe. Pokud se po sundání a opětovném nasazení STEJNÉHO chladiče zvedla teplota o 10 stupňů, tak je chladič špatně nasazený (skoro na 100% je toto příčina). Ten systém uchycení chladiče se prostě Intelu nepovedl.
sket
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sket »

davaj na box k 775 furt tu cernou zvejkacku? protoze jestly jo a tys ju sundal tak to muze bejt tim. ta zvyksna je fakt dobra. mockrat chladi lip nez fsecky stribrny pasty.
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Špatně přichycený BOX?

Příspěvek od Cpk »

washa.rednecks píše:Chtel bych se zeptat, kdo z vas ma Intel Pentium 4 3.0Ghz a jak moc vam topi? Dokud jsem mel box. chladak, byl jsem spokojen, v klidu do 30°C pri zatizeni 40° max 45°C. Hluk nebyl skoro zadny, pri 2500ot proste nebyl skoro znatelny. Nicmene jsem se nechal zlakat na Freezer 7 Pro a jsem celkem zklamany. Pri automaticke regulaci otacek mam v klidu cca 37°C a ventilator je mirne slyset, ovsem staci provest jakoukoli operaci a teplota se splha az pres 50°C, ventilator jde do plnych a rve jak startujici Boing 747. Pri vypnuti aut. reg. ot. je teplota sice na nejakych 32°C ale hluk je nesnesitelny. Nasranej jdu zitra (dneska) reklamovat chladak a mezi tim ted sedim znova u box. chladaku, kterej je ted tak 3x hlucnejsi nez pred sundanim a chlazeni? v klidu 34°C, zatizim a leze k 45°C a vys. Radsi jsem ani nezkousel zadnou gamesu nebo test... Mam ted pouzitou pastu TTG-S104 Silver Cream. Muzete mi nekdo poradit jestli neni nejaka lepsi nebo co zkusit dal? Popripade kde sehnat originalni pastu, co je na box. chladaku :D ...CPU menit nechci... Predem diky za odpovedi...

//edit mhl, přesun z Intelu, přejmenovano
aj ja mam prescota 3ghz..aa aj ja sem vymenil za freezra 7,..ale ja som spokojny mne teplota klesla skoro o 15C....a freezrom mam teplitu 33,34,,aa s boxom som mal 50C....aj hluk sa mi znizil ale aj ten freezer bol dost pocut tak som odtial ten ventilator dal prec a nalepil som si tam vlastny lepiacou pistolou a uz to mam tak stvrt roka...a som spokojny...
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

washa.rednecks píše:Mam socket 775LGA... jako tam je upevneni chladice celkem vychytane nebo se mi aspon zdalo ze je, ale ted fakt nevim... Teplota je vyssi, hluk je vyssi, fakt nevim... Ten Freezer jsem mel na 100% upevneny dobre, to same BOX pred sundanim i ted, fakt nevim...

No to uchyceni na soc.775 je na pikacu.Musis si dat sakra pozor aby byl dobre zacvaknuty!!!S box.chladicem jsem mnel na svem CPU model630 3GHz teplotu 55 stupnu.Kdyz jsem chtel neco zahrat tak se teplota vysplhala klidne i na 70 stupnu i vic.Pak jsem koupil Zalmana-na min.otackach mnel v klidu kolem 40stupnu pri zatezi se teplota nedostala nad 50 stupnu.Ted jsem Zalmana vymnenil za Ninju a teplota v klidu je 30 stupnu pri zatezi max 45.Ted jsem CPU pretaktil ze 3GHz na 3,75 a teplota je 37-38 v klidu a pri zatezi se nad 50tku nedostanu takze do pohody.
Co mne nejvice udivilo na origos box. chladici bylo to ze rohy(kraje) CPU nebyly chladicem pokryty - takze pryc s boxem.
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Mam P4 640 3,2 GHz s jadrem Prescott a v cpu-z mi to ukazuje 2809.9 MHz a napeti skace 1,32V-1,42V multiplier x 14.0 kdyz otevru nejakou slozku a donutim procesor pracovat tak se objevi 3211,2 Mhz s napetim 1,44 V multiplier x 16.0...je to normalni nebo je nekde problem?
Naposledy upravil(a) lukas85 dne stř 8. bře 2006, 12:37, celkem upraveno 1 x.
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

zkousel jsem ho i taktovat a dostal jsem se na hodnotu 3,84 Ghz vydrzel i 4,00 Ghz ale to uz neumesli pameti... :( Teploty mam s box.chladicem 33 v klidu a 50 pri zatezi(pri zakladnim taktu 3,2GHz)

Po pretaktovani na 3,84 se teplo ty zvedly o 5-7 stupnu(37,57) a v cpu-z mi to skace 3332Mhz - 3382,9Mhz. Bus speed se zvedlo z 800 na 960Mhz a FSB z 200 na 240Mhz...je to v poradku muzu to tak nechat?Napeti jsem nezvedal...
jiri_a
Nováček
Nováček

re

Příspěvek od jiri_a »

Ne, chyba to rozhodne neni, to snizeni taktu na 2,8 GHz je kvuli EIST-enhanced Intel SpeedSteep.
Je dany minimalni nasobic na 14x
CPU Intel P4 630 HT 3,0GHz 2MB L2 Cache;MB Asus P5WD2-E Premium i975X,CrossFire;VGA ATi Sapphire Atlantis Radeon X1600XT 256MB 590/1380MHz GDDR3;HDD Western Digital SE16 2500KS SATAII/300 16MB buffer 250GB;Dual DDR2 667MHz 2x512MB RAM;LC Power Giant Silent 550W;Thermaltake Soprano VB1000SWS.
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

A ty teploty?Jsou v poho...?
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“