Problem se zvuk. kartou SB Audigy

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Problem se zvuk. kartou SB Audigy

Příspěvek od kotas »

Ahoj,
muj problem zacal cca uz u treti hry. Blbne mi zvuk u prehravani, napriklad u hry Serious Sam 2, misty i v Call of Duty 2, jinak minule hry hrane s touto zvuk. kartou uplne bez problemu - napr. to byl Thief3, FarCry CZ, Boilingt Point, hvezdna pechota..
Sam to nechapu, zkousel jsem ji strkat i do jineho PCI slotu, dokonce jsem zkousel naistalovat jakekoliv jine ovladace stahnute primo z webu creative a nejdou vubec naistalovat! Pise mi to ze nebyla v systemu detekovana zvuk. karta, proste si jine ovaldace nemohu naistalovat!
Mam 2 HDD na kazdem system WinXP (jeden ne hry bez pristupu na net se service pack 2 a druhy na praci+net taky se service pack 2+vsechny update), nechapu v cem je problem.
Zvuk. kartu mam cca 2-3 mesice a problemy jsou az ted, podle me je to ovladacema (drive jsem mel SB Live!), muzete mi prosim poradit, jestli neexistuje treba nejaky web, kde se daji oficialni ovladace od Creative (i kdyby meli nekolik GB) stahnout?
Nevim co mam delat, prosim o kazdou radu, predem dekuji.

P.S.: dokonce v ovladacich mi chybi i nastaveni efektu atd.. (v EAX Consoli), jsou vydane z data 8.7.2005.. nevim si uz rady..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

JAKÁ Audigy ? Je jich spousta. Koukni se na kartu a přepiš sem z ní její typový kód, bude to něco ve stylu SBxxxx, kde místo x budou čtyři čísla. Dále - co znamená "blbne mi zvuk u přehrávání" ? To taky může být cokoliv.

Napíšeš sem dlouhej dotaz, nasázíš to do čtyřech threadů, jako kdyby lidi byli pitomci a neuměli to najít a ještě ke všemu když ti chce někdo poradit, tak narazí na to, že ten dotaz neobsahuje ani ty nejzákladnější informace, které k tomu potřebuje... omg...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Sory, je to tahle http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=36052
http://images.europe.creative.com/iss/i ... y_SE_c.jpg
Sound Blaster Audigy , OEM 24bit/96kHz , 7.1 , CA0108-DAT
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

kotas píše:Sory, je to tahle http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=36052
http://images.europe.creative.com/iss/i ... y_SE_c.jpg
Sound Blaster Audigy , OEM 24bit/96kHz , 7.1 , CA0108-DAT
Je to SB0570 (ta co je na obrazku).
Dela to jenom u her, u hudby ne. PC vyuzivam primarne na hrani.
Mam Windows XP Pro SP2 (herni) + druhy to same vcetne vsech aktualizaci..
Jak jsem napsal uz vyse, nejdou mi vubec naistalovat zadne dalsi ci jine ovladace, napise to: SETUP IS UNABLE TO DETECT A SUPPORTED PRODUCT ON YOUR SYSTEM. PLEASE ENSURE THAT YOUR PRODUCT IS PROPERLY INSTALLED BEFORE RUNNNING THIS SETUP PROGRAM. SETUP WILL EXIT.
Nechapu proc, zkousel jsem vsechny.. primarne hraju hry..
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

kotas píše:Dela to jenom u her, u hudby ne.
Dělá CO jenom u her ? To bych taky celkem rád věděl...

Jinak, problém se špatnou detekcí OEM verzí karet Creativáckými ovladači je poměrně známý, ale jelikož sám Creative neprovozuju, tak ti s tím poradit nemůžu, nevím, jak se to dá řešit. Třeba pomůže někdo jiný...
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

TomV píše:
kotas píše:Dela to jenom u her, u hudby ne.
Dělá CO jenom u her ? To bych taky celkem rád věděl...

Jinak, problém se špatnou detekcí OEM verzí karet Creativáckými ovladači je poměrně známý, ale jelikož sám Creative neprovozuju, tak ti s tím poradit nemůžu, nevím, jak se to dá řešit. Třeba pomůže někdo jiný...
Blbne u nekterych her zvuk (napriklad ve hre Serious Sam 2 pri strelbe, naopak hra jako NfS:Most Wanted ci Quake IV bez problemu..).
Nevim co mam delat s tema zasranyma ovaldacema, kdyz je nemuzu ani nahradit.. Jinak jsem zkousel i odebrat SP2, porad dokola to dela, v nastaveni nic takoveho neni a ke vsemu me sere ze mi tam chybi v nastaveni zvuk. karty dost veci!A ty asi nehrajes hry, ze? Co mas za zvuk. kartu? Neco od terratecu?? Nebo tak?..
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

To víš, že taky hraju hry. Ale skalní pařan nejsem, nemám u PC 5.1 zvuk a nepotřebuju EAX. :) A karty od Creative až na výjimku X-Fi nejsou moje kvalitativní kategorie. :roll: Teď mám u sebe v kompu Terratec Aureon 7.1 Space přeflashovanou na Audiotrak Prodigy 7.1, ale to je tak na doma, ve studiu máme ProTools. :) Ale to není předmětem tohoto threadu.

Otázka je, jak moc vyžaduješ podporu EAX4. Pokud by to nebylo tak horký, tak je možné vyhodit ty zprasené ovladače od CT a nainstalovat alternativní open-source ovladače kX Project. Ty jsou dobré, ale podporu EAX mají jen do verze 2.

Btw, SP2 za nic nemůže, ten je v pohodě.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Taky mám problém u zvuku při hraní GTA San Andreas, jinak u ostatních her je zvuk ok.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

EasyShare2 píše:Taky mám problém u zvuku při hraní GTA San Andreas, jinak u ostatních her je zvuk ok.
To jsem dva, ale co s tim.. Zkousel jsi instalovat jine ovladace, jdou ti?? (myslim ty od CREATIVE, KX jsou na hovno, pokud hrajes hry..)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Můžete mi tu proboha oba vysvětlit, co znamená, když vám zvuk "blbne" ? Nehraje to ? Hraje to a trhá se to ? Chybí tomu některé frekvence ? Jsou slyšet jen některé zvuky ? Co to dělá ?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

TomV píše:Můžete mi tu proboha oba vysvětlit, co znamená, když vám zvuk "blbne" ? Nehraje to ? Hraje to a trhá se to ? Chybí tomu některé frekvence ? Jsou slyšet jen některé zvuky ? Co to dělá ?
Pri strelbe ve hre Serious Sam 2 to lupe (jen kdyz mam prst na spousti, jinak vse ostatni ok), dela to u kazde zbrane, dale to byla hra Call of Duty 2, kdy mi obcas ale kurevsky blbl zvuk - proste se hra obcas zacala divne sekat a zvuk zacal hrat uplne hnusne, skrabat nebo tak neco! Tentokrat ve vsech pripadech - zkousel jsem nastavovat ruzne nastaveni - dela to porad (je jendo jestli je to napr. na EAX 1 ci EAX 4). Naopak u her typu: NfS: Most Wanted ci jeste nove naistalovany Constantine je to 100% ok.. Ted si z hlavy nevzpomenu, ale bylo to jeste u jedne hry, jinak dasli hry co jsem dohral uplne bezproblemu.. mam ji cca 2 mesice a zacalo to jen u tech trech her az ted!
Jinak ty KX mi nefungovaly.. Chtel bych mit ovladace od CREATIVE, uz jenom kuli hram, ale nemuzu tam proste dat jine, uz jsem to psal. A to znamena ze ty OEM zvuk. karty jsou na pytel, kdyz je ovladace nerozpoznaji?? Jaky to ma jako vliv, jestli je to OEM ci RETAIL, je to identicka karta!
hoblajz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hoblajz »

mam podobnej problém.....audigy2....příklad:zapnu si fear a nehraje mi hudba ani žádný efekty v menu...loadnu hru a jdou vesměs všechny zvuky...chybí tam ale hudba a jak tam na tebe mluví z vysílačky, tak to taky neni slyšet...stáhnul jsem si včera nejnovější ovladače z crative stránek, ale hovno se děje...stalo se mi to už u více her, takže to neni ojedninělej případ vázající se jen k jedný hře...asi něco se špatnou podporou eax...na pytel
Notebook ASUS F3Tseries
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

hoblajz píše:mam podobnej problém.....audigy2....příklad:zapnu si fear a nehraje mi hudba ani žádný efekty v menu...loadnu hru a jdou vesměs všechny zvuky...chybí tam ale hudba a jak tam na tebe mluví z vysílačky, tak to taky neni slyšet...stáhnul jsem si včera nejnovější ovladače z crative stránek, ale hovno se děje...stalo se mi to už u více her, takže to neni ojedninělej případ vázající se jen k jedný hře...asi něco se špatnou podporou eax...na pytel
JJ
mame stejny problem..
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

hlásím naprosto stejné problémy v GTA SA (nefunkční rádio stanice) i ve FEAR popř CoD2 vyřešeno nainstalováním nejnovějších driveru..
hoblajz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hoblajz »

já jsem stáhnul a nainstaloval ovladač z 6.ledna 06: http://cz.europe.creative.com/support/d ... &x=23&y=13
ale prostě se to k lepšímu nezměnilo
Notebook ASUS F3Tseries
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

hoblajz píše:já jsem stáhnul a nainstaloval ovladač z 6.ledna 06: http://cz.europe.creative.com/support/d ... &x=23&y=13
ale prostě se to k lepšímu nezměnilo
Tobe to slo alespon naistalovat, me ani to ne.. Ztaim jsem to envyresil, ale ted jsem naistaloval NfS: MW + Constantine a tam problemy nejsou, zatim, ani Patche na ty hry nepomohly.. Serious Sam se neda kuli toho hrta.. GRRRRRRR"x.ů§
s§ůsdk fvclsdkmc!
!! Zkurvene Creativy!! xajksbdcijsa
hoblajz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hoblajz »

mě ty problémy začaly až u her, co podporujou to eax2..mam takovej cit.....jinak NFSMW mi šlo taky bez problémů....tak jediný, co tu kartu omlová je to, že už jí mam dlouho....takže to asi vidim na změnu
Notebook ASUS F3Tseries
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Já mám Audigy SE taky OEM, ovladače z creative.com ji taky nerozpoznají. Měl jsem ji reklamovanou a to vyřešili výměnou za novou, jenže ono to dělá u všech tohohle typu.

V GTA SA: u houkajících aut, když nějak speciálně otočim myš o 360 stupŇů, tak uslyšim pazvuk té sirény. Prostě v GTA to stojí za prd, jinak ok.

Přitom to EAX podporuje, já mám 3.0
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“