SATA a xp64

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Jiří Žabka
Nováček
Nováček

SATA a xp64

Příspěvek od Jiří Žabka »

Ahoj mam desku MSI K8T NEO a mam nasledujici problem..Nedaří se mi zprovoznit SATA disk pod XP64.. Měl jsem dva disky v RAIDu, ze kterých jsem zaváděl system. Vše fungovalo až do chvíle, kdy jsem připojil další SATA disk. Pod Win XP funguje vše korektně, ale pod XP 64 není disk viditelný. Už jsem zkoušel různé ovladače, ale nic nepomáhá. Díky
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Možná se pletu, ale pokud mě paměť neklame: K8T Neo má pouze 2 SATAny napíchnutý do VT8237 -> takže pokud máš 2 HDD v RAID poli, tak kam strkáš ten další SATA HDD? :?
Jiří Žabka
Nováček
Nováček

K8T neo s VIA VT8237 poskytuje dva IDE kanály s rozhraním Ultra ATA/133 (až čtyři zařízení) a dva Serial ATA porty (max. dvě zařízení) viz.

http://www.msicomputer.cz/clanek.php?id=3544

Jak jsem již napsal pod WIN xp to funguje, jen pod x64 mi to nechodí. V systemovým manageru to ani nehlasi žádné podíže s ovladiči. Tady si myslím, že bude ten problém "ovladače"... už jsem zkusil Promise i Silicon, ale stale nic...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jiří Žabka píše:... i Silicon....
:? To je ani nedivím, že to nejde. Takže máš 2x SATA ve VT8237 a jeden SATA HDD v Promise?
Jiří Žabka
Nováček
Nováček

Mam dva disky SATA v RIADu a jeden disk SATA. To by snad chodit melo ne? Vzdyt v xpeckach to chodi bez problemu...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jiří Žabka píše:To by snad chodit melo ne? ...
Chodit to musí. Máš ty drivery pro Promise vůbec 64-bitový?
Jiří Žabka
Nováček
Nováček

Jo ty ovladace mam stazeny primo z MSI k teto desce a zkousel jsem i jiny 64-bitovy... je divny ze to nic nehlasi a pri tom disk vubec nevidi... Pred chvilku jsem nasel na jinem foru stejny problem a taky si mysli, ze je problem s ovladaci...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“