Mam desku Zida EX-98, procesor Celeron 300MHz Slot 1.
Problem spociva v tom, ze vetrak na procesoru zacal moc vrcet, a tak jsem se rozhodl, ze ho namazu - kartu s procesorem jsem uspesne vyndal, kabel od vetracku odpojil, odsrouboval vetrak, namazal, prisrouboval, desku s procesorem vratil zpet a zapojil kabel od vetraku.
Kdyz zapnu pocitac, tak se pocitac nedostane ani do biosu (monitor se nezapne) a na klavesnici se rozsviti vsechny ledky (online, numlock, capslock a scrolllock) a nereaguje na stisk. Zadnej beep kod se neozve.
Pls help - delam neco spatne, nebo jsem neco nechtene zrusil?
Diky moc
edit: disk se roztoci, CDROM taky problikne
//edit mhl, přesun z intelu
Celeron 300MHz v haji?
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Pilda
- Nováček

-
- michalv
- Začátečník

-
- Pilda
- Nováček

-
mno, ja tam mam dve takovy divny packy, a IMHO je tam nadoraz (ale fakt je, ze se v nem docela dost kyve)michalv píše:Je ten procák správně ve slotu?
Mě se to stávalo taky: jsem vytáhl procák(mám PIII do slot1) a vrátil zpátky a nejel.
Tak jsem počítač vypnul a procesor jsem přitlačil, zapnul počítač a ejhle naskočil a jede do teď....
- michalv
- Začátečník

-
Mě se taky docela kýve
ale tak ho zkus povytáhnout
Jesli to nepomůže zkus reset biosu(nemělo by na to mít vliv ale za pokus nic nedáš-já to jednou musel udělat při vyndání procesoru
).
Nevím přesně co je to za desku je to ATX nebo AT?
Jinak opravdu může být mrtvý
P.S.-Možná mě něco ještě napadne
EDIT: myslel jsem že jsi mohl něco rozbít na desce ale po zapřemýšlení mě napadlo že je to hloupost
Jesli to nepomůže zkus reset biosu(nemělo by na to mít vliv ale za pokus nic nedáš-já to jednou musel udělat při vyndání procesoru
Nevím přesně co je to za desku je to ATX nebo AT?
Jinak opravdu může být mrtvý
P.S.-Možná mě něco ještě napadne
EDIT: myslel jsem že jsi mohl něco rozbít na desce ale po zapřemýšlení mě napadlo že je to hloupost
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
- Wiruz
- Pokročilý

zkus kouknout na piny co jsou v te patici, obcas se stavalo, ze tam nektery zustal zatlaceny, a byl bez kontaktu
pravdemodobnost zniceni je hondne mala, jestli jsi na CPU / MB nevyvijel nejakou extra silu
pravdemodobnost zniceni je hondne mala, jestli jsi na CPU / MB nevyvijel nejakou extra silu
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Pilda
- Nováček

-