Externí disk pro práci s videem přes USB nebo FireWire???
- Beat
- Nováček
Externí disk pro práci s videem přes USB nebo FireWire???
Potřebuji připojit externí disk k notebooku, na který budu stahovat video z digitální kamery připojené přes FireWire a následně ho upravovat.
Jelikož mám 2 porty FireWire (jeden přímo integrovaný v notebooku a jeden na PCMCIA kartě), říkal jsem si, že bych připojil kameru na jeden port a disk na druhý port.
Kámoš mě ale od toho odrazuje, protože říká, že FireWire má sice přenosovou rychlost cca 400Mb/s, ale připojím-li 2 zařízení, přenosová rychlost se sníží na polovinu (kamera dostane 200Mb/s i disk dostane 200Mb/s). Prý by bylo lepší připojit kameru přes FireWire a disk přes USB. Mimochodem říká, že USB 2.0 je rychlejší než FireWire, čemuž se mi teda nechce věřit (že USB 2.0 má přenosovou rychlost 480Mb/s). Co je na tom pravdy??
Jiný kámoš mě zase odrazuje od připojení disku přes USB, prý není šance, že to USB bude stíhat. Že by současné čtení přes FireWire a zápis přes USB dělalo neplechu.
Mám požadavky, aby port, přes který bude připojen disk, stíhal stahovat video z kamery, která je připojena přes FireWire. Dále aby zvládal úpravu a práci s videem, když software mám na pevném disku v PC (tedy současně čtení z disku a zápis upraveného videa na disk)
Prosím o radu. Díky
Jelikož mám 2 porty FireWire (jeden přímo integrovaný v notebooku a jeden na PCMCIA kartě), říkal jsem si, že bych připojil kameru na jeden port a disk na druhý port.
Kámoš mě ale od toho odrazuje, protože říká, že FireWire má sice přenosovou rychlost cca 400Mb/s, ale připojím-li 2 zařízení, přenosová rychlost se sníží na polovinu (kamera dostane 200Mb/s i disk dostane 200Mb/s). Prý by bylo lepší připojit kameru přes FireWire a disk přes USB. Mimochodem říká, že USB 2.0 je rychlejší než FireWire, čemuž se mi teda nechce věřit (že USB 2.0 má přenosovou rychlost 480Mb/s). Co je na tom pravdy??
Jiný kámoš mě zase odrazuje od připojení disku přes USB, prý není šance, že to USB bude stíhat. Že by současné čtení přes FireWire a zápis přes USB dělalo neplechu.
Mám požadavky, aby port, přes který bude připojen disk, stíhal stahovat video z kamery, která je připojena přes FireWire. Dále aby zvládal úpravu a práci s videem, když software mám na pevném disku v PC (tedy současně čtení z disku a zápis upraveného videa na disk)
Prosím o radu. Díky
Naposledy upravil(a) Beat dne pon 20. úno 2006, 18:22, celkem upraveno 1 x.
- Vodnik
- Začátečník
-
Obávám se, že obě řešení jsou na práci s DV úplně nanic - na externí disk to stíhat prostě nebude, ať ho připojíš jak chceš (možná přes fibre channel by to šlo ). Zkoušel jsem oboje nedávno, dropnutých framů bylo nepěkně mnoho. Dá se s tím jakžtakž pracovat při střihu, ale grabování ne.
vss Vodnik DrC+ (kp)
- Beat
- Nováček
No ale když stahuju video z kamery přes jeden FireWire do PC a ve stejný čas ho tlačím z PC přes druhý FireWire do disku, tak to přece musí stíhat.......
.......pokud jeden FireWire bude stíhat čtení z kamery, stejnou rychlostí musí druhý FireWire stíhat zápis na disk, nebo to tak není?
FireWire jako FireWire, není pomalejší FireWire a rychlejší FireWire, prostě jsou oba stenjě rychlé
Možná se na to dívám hodně selským rozumem, tak pokud to tak není, tak mě rychle někdo zařaďte do správné koleje
Díky
.......pokud jeden FireWire bude stíhat čtení z kamery, stejnou rychlostí musí druhý FireWire stíhat zápis na disk, nebo to tak není?
FireWire jako FireWire, není pomalejší FireWire a rychlejší FireWire, prostě jsou oba stenjě rychlé
Možná se na to dívám hodně selským rozumem, tak pokud to tak není, tak mě rychle někdo zařaďte do správné koleje
Díky
- Patton
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jednoznačně přes FireWire. A neměl by jsi mít problém. Přes USB ne!
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
- Vodnik
- Začátečník
-
Beat: víš co, vyzkoušej si to, teorie je pěkná věc ale praxe bohužel jiná. Já to už udělal, protože můj švagr měl podobně blbej nápad a prostě to nefunguje. Na interní disk v noteboooku to ještě šlo i když i tam dropy byly, ale na externí to byl děs. Takže grabuje na interní a na externí šuplík to přesouvá pro střih.
vss Vodnik DrC+ (kp)
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník
-
- Beat
- Nováček
- Vodnik
- Začátečník
-
- Joe-Joe
- Nováček
-
- Maxtor
- Začátečník
-
USB 2.0 - 60 MB/s -> 480 Mbps
FireWire - 100 MB/s -> 800 Mbps (tyka se verze 1394b.. 1394a umi jen 400 Mbps, tzn. 50 MB/s)
No.. jinak nezapominej, ze hodnoty jsou to pouze teoreticke ..srovnani najdes treba tady..
http://www.firewire-1394.com/firewire-vs-usb.htm
..obecne se pro videostrih pouziva spise firewire, protoze i pri 400Mbit datovem toku jsou prenosy daleko stabilnejsi a rychlosti jsou vyssi nez u USB 2.0.. je to dano architekturou obou rozhrani, kdy USB bylo koncipovano jako co nejlevnejsi desktopove reseni pro masy a FireWire spise s ohledem na qalitu a funkcnost.. (ostatne jako vse co se tyka MACu)
FireWire - 100 MB/s -> 800 Mbps (tyka se verze 1394b.. 1394a umi jen 400 Mbps, tzn. 50 MB/s)
No.. jinak nezapominej, ze hodnoty jsou to pouze teoreticke ..srovnani najdes treba tady..
http://www.firewire-1394.com/firewire-vs-usb.htm
..obecne se pro videostrih pouziva spise firewire, protoze i pri 400Mbit datovem toku jsou prenosy daleko stabilnejsi a rychlosti jsou vyssi nez u USB 2.0.. je to dano architekturou obou rozhrani, kdy USB bylo koncipovano jako co nejlevnejsi desktopove reseni pro masy a FireWire spise s ohledem na qalitu a funkcnost.. (ostatne jako vse co se tyka MACu)
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Takhle, osobně jsem přenos DV streamu z kamery na FireWire disk nezkoušel, ale dělení šířky pásma (jednoho řadiče! pokud budou třeba dva, tak se nebude dělit nic) na 2x 200 Mbps by snad tolik nevadilo, když běžný SD DV má bitrate 25 Mbps a s větší kompresí (LP) ještě míň. To není tolik, přijde mi divný, že by to FW disk nestíhal a dělal dropy...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou