Ahoj
nejdřív bych chtěl říct, že jsem našel pár podobných threadů, ale ani jeden můj problém nevyřešil, takže se ptám tady.
Mám Antec Cooling Fan 120mm Blue led, který jede podle Asus PC Probe na 1757 otáček (větráček má mít podle obalu maximum 2000otáček), tedy na maximum, pokud se nerozjede víc.. no a je osvícen třemi modrými ledkami. Chtěl bych u něj snížit rychlost otáček, aby tak nehlučel, ale nedaří se mi. Vyrozuěl jsem, že při snížení otáček osvětleného fanu dojde ke snížení svítivosti ledek - to mi nevadí. Takže jak snížit otáčky? Fan mám zapojen normálně na zdroj (4pin molex) a ještě pidi kablíkem na desku (monitorování otáček). V Biosu se mi ukazuje rychlost větráčku, ale nelze ji ovlivnit.
Nainstaloval jsem Speedfan, spustil jej, chvíli trvalo, než se PC analyzovalo, ale i když jsem si přečetl návod n používání programu v češtině, a zkusil jsem ovlivnit rychlost otáček, nic se neděje. Fan jede furt na svých 1757ot. Zaprvé nevím nejde, to ve Speedfanu poznat, který údaj náleží case větráčku - mám tam 4, ačkoli v PC mám jen dva větráčky - na CPU a 1xcase (grafickou kartu nemám). Snížím-li rychlost u jakéhokoli z nich, nic se neděje. Ani když jdu do configuje - speeds a ovlivním rychlost tam, nic se neděje. Jak to tedy snížit? Neznáte nějaký jiný, primitivnější program na regulaci otáček u větráčku? Jd emi momentálně jen o tento větrák skříně, aby tolik nehučel.
EDIT: Mám při Speedfanu spuštěné PCprobe a sleduju, jestli se nemění teploty a rychlost větráčků... kdybych alespoň věděl, který údaj náleží čemu. Všechny jsou označeny stejně (v záložce speeds). A v záložce temperatures mají všechny podobné teploty (30,31,30,31 stupňů), takže podle toho to taky nepoznám.
Díky za tip.
Snížení otáček case fanu
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- misadlouhz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Snížení otáček case fanu
CPU: Intel Core i5-2500K, chladič Zalman CNPS10X Quiet; MB: MSI P67A-C43 (B3); HD: SSD Kingston SNV425S2 64GB, Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATAII, 2 externí; DVD mechanika: nějaká; RAM: Corsair 8GB Kit DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP; GPU: nVidia GeForce GTX280 (650MHz) - MSI N280GTX-2D1G-OC 1GB DDR3; ZVUK: Asus Xonar HDAV1.3, integrovaný stereo zesilovač Yamaha A-S500, regálovky Tannoy Sensys DC1, sluchátka Sennheiser HD595; LCD: 32" LCD TV LG LH3000; periferie: klávesnice Razer Lycosa, myš Razer Lachesis, podložka Razer eXactMat; case: CoolerMaster Centurion Ammo 533 tower; zdroj: Corsair TX650 - 650W; CASE FAN: AcoustiFan DustProof Quiet 120mm; OC: žádný; OS: Windows 7 CZ 64bit
- Lubitel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
je jasne, ze programom neovplivnis ventilator napajany cez molex. mozes iba monitorovat otacky. takze to ries jednou z moznosti pipisanou v tych podobnych threadoch.
mohol by si aj prerobit vetrak za molexu na 3-pin dost jednoducho, ale vetraky na molex su prave pre to na molex, ze by ich doska nemusela zvladnut a porucala by sa...
ale toto sa tu uz pisalo...
mohol by si aj prerobit vetrak za molexu na 3-pin dost jednoducho, ale vetraky na molex su prave pre to na molex, ze by ich doska nemusela zvladnut a porucala by sa...
ale toto sa tu uz pisalo...
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
ked to zhory, je to v hajzli