Intel PentiumD 805

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Škoda.Neměl by si alespon nejaký takty pro útěchu :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

to Kollda: sry trochu sem to přehnal, byl jsem něčim podrážděnej, omlouvám se :wink:

každopádně se na výsledky těšim, tenhle procesor mě možná donutí i k upgradu
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

V pohodě. Každej den nemůže bejt vydařenej.Ale chtělo by se to trochu kontrolavat.

Myslíte že bude stačit 350W Fortron?
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Kollda píše:V pohodě. Každej den nemůže bejt vydařenej.Ale chtělo by se to trochu kontrolavat.

Myslíte že bude stačit 350W Fortron?
Pokud to neni ten s 1x12V větev, tak jo, ten utáhne cokoli "normálního" - neni to akorát na nějaký CF a SLI, 5xHDD...
Radek100
Začátečník
Začátečník

Asus P5P800SE

Příspěvek od Radek100 »

Nemáte náhodou někdo 805ku osazenou v desce Asus P5P800SE ? Podle webu Asusu jej s nejnovějším biosem podporuje. Byl by to takový levný upgrade, zůslaly by paměti DDR i AGP grafika.
PC: I7 6700k, Asus Maximus VIII Gene, MSI RTX 2070 gaming Z, 16GB DDR4, Crucial M500 120GB, Samsung 860 2TB, LG GSA-H66N, Seasonic G 550W, CoolerMaster Centurion Silencio 352 Matte, Eizo EV2750

NUC: Intel Skull Canyon NUC6i7KYK, 16GB DDR4, Intel 600p 256GB, Eizo EV2336

PS4Pro,Sony 49XE9005
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Zde je poměrně rozsáhlá recenze D805 a srovnání s X2 4400+:

http://radekhulan.cz/item/intel-pentium ... skou-cenou
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

radekhulan píše:Zde je poměrně rozsáhlá recenze D805 a srovnání s X2 4400+:

http://radekhulan.cz/item/intel-pentium ... skou-cenou
poměrně zajímavá recenze, myslím si, že je to jeden z nejlepších procesorů od Intelu od dob NW, ta cena je dost agresivní, uvidíme s jakou "odlehčenou" X2 přijde AMD, protože tenhle procesor celkem pohřbil všechny A64 a jim podobné
ve prospěch Intelu hlavně hovoří kvalitní chipsety

každopádně nejvíc mě překvapili teploty, jen tak dál!
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Gr8 Vivec píše:ta cena je dost agresivní, uvidíme s jakou "odlehčenou" X2 přijde AMD, protože tenhle procesor celkem pohřbil všechny A64 a jim podobné
ta cena je doslova dumpingová (nedivil bych se, kdyby na tom Intel prodělával), dualcore s 2x1MB L2 cache za 4.000 Kč, koukni za kolik se prodává pitomé singlecore Pentium 630..
Vosouspadlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vosouspadlo »

Pekna recenze od RH :D :D Ten procesor fakt umi hodne,a v poho se vyrovna blbejm X2 :-D :-D
JaCK4L
Nováček
Nováček

Příspěvek od JaCK4L »

malo by zmysel uvazovat este o Pentiu 631 vs. 805? (OC-ed samozrejme) je 631 v niecom lepsia?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

JaCK4L píše:malo by zmysel uvazovat este o Pentiu 631 vs. 805? (OC-ed samozrejme) je 631 v niecom lepsia?
myslim, že jednoznačně 805, plnohodnotný dvojárdo je prostě výhoda, na to ani HT nestačí
navíc ten OC by mohl výkon hnát hodně vysoko, škoda že ho RH nezkoušel
Vosouspadlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vosouspadlo »

Ja premejslim ze si koupim 805 ,stoji skoro jako chleba :-D a pak hned prejdu na conroe :D
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Vosouspadlo píše:Ja premejslim ze si koupim 805 ,stoji skoro jako chleba :-D a pak hned prejdu na conroe :D
no s tim conrone je to složitý, těžko říct jakej chipset bude podporovanej...

zatim je jasnej 975X ale pod tim zes nerozjedeš D805 (a navíc sou dost drahý), na D805 budeš potřebovat i945 a tam podpora conrone zatim neni jasná, takže aby ses pak nedivil ;-)
JaCK4L
Nováček
Nováček

Příspěvek od JaCK4L »

Gr8 Vivec píše:...na D805 budeš potřebovat i945 a tam podpora conrone zatim neni jasná, takže aby ses pak nedivil ;-)
ale 805 bezi aj na 955, vsak? alebo nie?

EDIT: nasiel som si to, takze ok... ale ste si isti, ze to nebezi s 975???
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Gr8 Vivec píše:zatim je jasnej 975X ale pod tim zes nerozjedeš D805
Jsi si jistej? Netestoval jsem to, ale 975X umí FSB do 1066, tedy včetně 800 a 533

viz třeba Gigabyte:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35000
A výrobce - 1066/800/533 MHz FSB :
http://www.gigabyte.cz/MotherBoard/News/News_619.htm
Naposledy upravil(a) radekhulan dne stř 8. bře 2006, 20:36, celkem upraveno 2 x.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

JaCK4L píše: ale ste si isti, ze to nebezi s 975???
Já teda nevidim jedinej důvod, proč by na i975X neběželo D805
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

omlouvám se za mystifikaci, myslel jsem že podporuje jen 800/1066 (tak to bylo u 925 ne? někde to tak bylo a od tý doby si to pořád myslim)
Dobby123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dobby123 »

Promiňte ryze lamí dotaz. Myslíte, že je nebo bude k dipozici návod, zcela polopatický a pro PC blbce, jak lehce potaktit tenhle hříbek? T.j. bez nutnosti zkušenosti a znalosti vzájemných vazeb technických parametrů, prostě způsobem zmáčkni tohle tlačítko, pokud chceš tuhle frekvenci, zmáčni tohle a drž, než ti naskočí tohle ... něco na ten způsob :) . Možná by to mnoha lidem pomohlo a líp by se rozhodli. Lehce znamená tak na 3 GHz s FPS na 700, prostě pro ještě civilní pracovní a taky herní používání.
Hm, začínám se specializovat na lamí dotazy :-D . Díky.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Dobby123 píše:Promiňte ryze lamí dotaz. Myslíte, že je nebo bude k dipozici návod, zcela polopatický a pro PC blbce, jak lehce potaktit tenhle hříbek? T.j. bez nutnosti zkušenosti a znalosti vzájemných vazeb technických parametrů, prostě způsobem zmáčkni tohle tlačítko, pokud chceš tuhle frekvenci, zmáčni tohle a drž, než ti naskočí tohle ... něco na ten způsob :) . Možná by to mnoha lidem pomohlo a líp by se rozhodli. Lehce znamená tak na 3 GHz s FPS na 700, prostě pro ještě civilní pracovní a taky herní používání.
Hm, začínám se specializovat na lamí dotazy :-D . Díky.
Stačí změnit FPS z 133 na 150 a máš frekvenci 3.0GHz. Paměti DDR-2 667 by to měly ustát, standardně totiž jedou na DDR2-533. Pokud to nebude fungovat, zvyš o 0.1V napětí CPU. To je celé..
Dobby123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dobby123 »

Díky. Zatím mám komp s pětiletým Duronem 800, ale už připravuju dotaz na sestavu. Jde o to, že co pro tebe samozřejmost, je pro mě aspoň u PC něco jako ponor mezi piraně na zádech krokodýla :-D . Ale jsem minimálně velmi zviklaný, původně jsem čekal na 631, tam bych nemusel dělat nic, ale k čemu nuda, že :-D :-D :-D . A dík za recenzi.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“