Tak jsem si poridil LCD Belinea 101915 (panel 11 19 21) - MVA, 8ms, pivot, 1000:1, 270cd, cena do 10k,-. Panel to ma totozny jako o neco drazsi, cernostribrny model 101920. Zde je nekolik postrehu:
1) Barvy mi prijdou na lcd dokonale, obrazec s prechody byl zobrazen bez mensi chybicky, zadny dithering. Stahl jsem si icm profil ze stranek vyrobce a na monitoru mam nastaveno 6500K. Barvy se drasticky nemeni ani kdyz stahnu jas na minimum, akorat bila jde mirne do zluta.
2) Kontrast take dobry. Jedine co jsem nerozeznal na sede stupnici byla 1% a 1,8% seda oproti bile a 99% seda oproti cerne. Tmave tony sede to tedy podle me zobrazuje lepe.
3) Odezva - scrollovani v pohode, vic jsem zatim nemel moznost otestovat. Po dvou dnech pouzivani jsem ale rozdil oproti crt zatim nezaznamenal.
4) Podsviceni - Jak uz tu bylo zmineno, u tohoto panelu sviti rohy. Je to viditelne pouze pri tme a kdyz se stahne jas (jakoze pri tme byste jinak oslepli) na 20%, rohy temer zmizi. Podsvetleni je jinak velice rovnomerne.
5) technicke zpracovani - Pivot bez chybicky, navic jde otacet i podle y osy, takze nemusite monitor zdvihat a otacet slozite ve vzduchu. Ac jsem cekal ze plasty budou sede, zacina se mi ta bila libit. Na monitoru nic nevrze, vse je pevne. Bednicky hrajou nahov*o
6) vadne pixely - 0
Monitor se dodava bez dvi kabelu. Ale osobne jsem ani analog VGA kabel nezkousel.