Nedávno jsem provedl novou instalaci WinXP Pro SP1, dodal několik standardních programů, připojil se na místní síť s přístupem na internet, přidal pár drobných her pro vnoučata, nainstaloval ovladače skeneru a tiskárny. Měl jsem vypnuté aktualizace a systém jsem používal v pohodě.
V takovém stavu jsem si udělal image oddílu.
Včera jsem aktualizace zapnul, stáhnul naráz asi 70 opravných souborů a nechal je i nainstalovat (kromě té s názvem ... Validate ...). Po restartech se přihlásilo ještě dalších asi 10 aktualizací, tak jsem je nechal nainstalovat také (říkaly, že jsou "bezpečnostní", tak proč ne).
Jenže přestala fungovat tiskárna (Canon Pixma) a co je horší, nejde ani provést odinstalování ovladače. Zmizela ikona tiskárny, na většinu pokusů s tiskem dostávám hlášení "V počítači Local Computer nelze spustit službu zařazování tisku. Chyba 5: Přístup odepřen.
Je pro tento stav nějaké řešení ???
Třeba odinstalací některé z těch aktualizací (prosím její číslo)
Jestli nikoli, tak do oddílu vrátím původní image a na aktualizace se prozatím vybodnu.
Asi bych možná měl aktualizovat celým balíkem SP2 a pak dalšími a taky být opatrný, co to po každé udělá.
Dejte někdo vědět, co byste s touto situací dělali vy.
Díky.
Služba zařazování tisku
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- wendy
- Začátečník

-
- Dony
- Středně pokročilý

- wendy
- Začátečník

-
V okně "Služby" má většina služeb účet pro přihlášení = Local System
(jen několik služeb má účet Network Service).
Nevím, co je v mém případě nutné udělat. Přístupová práva uživatele Admin jsou Správce systému, tak proboha proč je služba pro tisk něčím blokována. To nechápu.
Vyzkouším si v takto zpotvořeném OS nějaké instalace dosud nepoužitého SW a pak jej přepíšu funkčním OS ze zálohy.
Díky za snahu pomoci.
(jen několik služeb má účet Network Service).
Nevím, co je v mém případě nutné udělat. Přístupová práva uživatele Admin jsou Správce systému, tak proboha proč je služba pro tisk něčím blokována. To nechápu.
Vyzkouším si v takto zpotvořeném OS nějaké instalace dosud nepoužitého SW a pak jej přepíšu funkčním OS ze zálohy.
Díky za snahu pomoci.
- Dony
- Středně pokročilý

- wendy
- Začátečník

-
Až do nočních hodin jsem se pokoušel v OS něco udělat s tou nespuštěnou službou Zařazování tisku. Spustit trvale nelze, vždy se objeví výše uvedené hlášení, končící ... Přístup byl odepřen. (Ta drzost !!!)
Nechal jsem z CD proběhnout SP2 v naději, že se vše nějak "srovná" do defaultních hodnot, ale vykoledoval jsem si jen žádost o novou aktivaci, s instalací tiskárny jsem byl stále na nule.
Zítra ráno ten zku...ný OS vyhodím a nahradím chodivou verzí WinXP Pro SP1. Časem přidám SP2, pořídím nové image, stáhnu nabízené aktualizace a ty budu instalovat jen po několika málo "kouscích" a snad se dopracuju k "současně nejaktuálnější verzi" WinXP.
Nechal jsem z CD proběhnout SP2 v naději, že se vše nějak "srovná" do defaultních hodnot, ale vykoledoval jsem si jen žádost o novou aktivaci, s instalací tiskárny jsem byl stále na nule.
Zítra ráno ten zku...ný OS vyhodím a nahradím chodivou verzí WinXP Pro SP1. Časem přidám SP2, pořídím nové image, stáhnu nabízené aktualizace a ty budu instalovat jen po několika málo "kouscích" a snad se dopracuju k "současně nejaktuálnější verzi" WinXP.