Jak nainstalovat vypalovačku ??
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- m!ke
- Nováček

-
Jak nainstalovat vypalovačku ??
Hi, mám novou vypalku a potřeboval bych poradit jak ji celkově nainstalovat. Myslim tim kam zapojit jakej kablik, ....
- kotas
- Středně pokročilý

Takze jak naistalovat? Normálně: musíš kabel ide (ten velky tlusty) delsi stranou zapojit do konektoru na zakladni desce (ide 1 ci ide 2, ale zalezi kolik mas hdd a td..) a ten druhy konec strcit do mechaniky. Hlavne se podivej jestli ji mas v rezimu master (ze na tom kabelu bude zapojena sama, bez jine mechaniky ci HDD, pokud ne, tak ji nastav jumperem na slave), pokud na tom kabelu bude prippjene jine zarizeni, napr HDD, nastav ji na slave. A nezapomen na napajeci kabel, to je ten maly ktery vede od zdroje. To je vse. Pri nespravne instalaci nemas jak poskodit mechaniku, proste ti nepujde. Zapni pc a WinXP si ji najdou bez otazek zrejme sami..
Jsem unaveny a jdu spat, doufam ze jsem ti nejak pomohl.. Dobra noc!
Jsem unaveny a jdu spat, doufam ze jsem ti nejak pomohl.. Dobra noc!
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- pepekarita
- Nováček

-
Bathory ?Mám jednu mechaniku dvd Toshiba 5272 a uvažuji o koupi druhé.Zatím mi šlape a začala mi pálit malou rychlostí.Chtěl bych si koupit druhou abych mohl pálit 8 rychlostí a využít lights scribe.Protože mám ještě tu starou v záruce chtěl bych ji ještě využívat,než uplně klekne.Jde zapojit aby obě šli na sobě nezavislé?Třeba-ze starou načtu a vypalím,tak samo z novou?A nebo ze starou načtu a novou vypalí,a zase naopak?Jdou všechny ty to kombinace skloubit dohromady a jak?Děkuji za odpověď
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele: