Asus A8N-E /Deluxe (939, nF4 Ultra) - tipy a rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
MaraM
Nováček
Nováček

Příspěvek od MaraM »

Tak uz jsem rozhodnuty, pujdu do toho ASUSu A8N-E a asi MSI NX6600-VTD128 Diamond, 128MB DDR3, DVI. Jaky by k tomu mel byt zdroj, mam Opterona 144, 2 disky PATA, 1DVD a 1x palirnu DVD TEAC ( Pioneer)
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

S touto deskou nejsem spokojen, po měsíci nemám vyladěnou sestavu. O OC si mohu nechat zdát, protože poslední dobou mi nejde napoprve spustit komp. Po regulerním vypnutí příští spouštění probíhá i 10minut (asi načítání ovladačů - v úvodní obrazovce WinXP se posouvá ten váleček) a nikam to nevede. Po restartu se nabízí nouz. režim a tam v ovládacích panelech/systém/správce zařízení žádný konflikt není. Následný restart OK. Mimo to mi stále seekuje HDD, tak nevím jestli nemá problém SATA řadič.
Prostě před měsícem jsem složil novej komp a od té doby se to se**. To už jsem reklamoval GK, která zlobila.
Ještě budu muset vyzkoušet nainstalovat systém na PATA disk, ale jsem z počáteční nákupní euforie dost rozčarován!!!!!!!!!
Když se zeptáš budeš vypadat jako blbec jen 5 minut, když se zeptáš na Google nikdo nepozná, že seš blbec
Shack
Začátečník
Začátečník

Re: svítící numlock po vypnutí

Příspěvek od Shack »

Neuron_true-born píše:
pupek píše:Tuto desku (BIOS 1005) mam par dni a narazil jsem zatim na jeden problem. Po vypnuti mne stale sviti na klavesnici numlock. Zajimalo by mne jestli vam to dela taky, popripade jestli to mam sanci vyresit. Na netu jsem fakt nenasel rozumne reseni :(. Pripojena klavesnice Chicony PS/2.
Me nesviti numlock, ale opticka myska. Vysbvetluju si to tim, ze deska umoznuje zapinani klavesnici nebo mysi a tak jsou stale pod napetim. me osobne to dost rozciluje a tak vypinam zdroj. Nastesti nemam case moc zastrcenej

mimochodem uz ti rachta vetrak chipsetu?

Toto sa nastavuje v Biose v polozke POWER MANAGEMENT FEATURES a polozku S3 only prepnut na S3/STR. Musi byt v BIOSE zapnute aj ACPI. To zhasne mys aj klavesnicu ale pocitac sa bude dat zapnut zo setriaceho rezimu len hlavnym vypinacom.
XBOX360
BERTIK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BERTIK »

:) Ahojte počítačovníci! Taky zde přispěji svými zkušenostmi s deskou ASUS A8N-E. Jenom malý rozdíl v tom, že vlastním verzi SLI Deluxe, ale v podstatě je to to samé. Musím říct, že jsem spokojen. Aktivní bzučák chladič na chipsetu jsem nahradil masivním pasivním chladičem (běžně v prodeji) a na něho jsem přidělal ventilátor 40x40mm, který jsem dal na poloviční napětí, takže nejde vůbec slyšet. Při zátěži a 12 hodinovém provozu mi teplota na chipsetu nepřesáhla 38 stupňů Celsia při normální pokojové teplotě, pravda, case mám trochu modifikovaný, takže je tam docela průvan. Co se týče overclockingu tak jsem zkoušel přetaktit předešlý CPU AMD 64 Venice 3000+ a počítač běžel i při 266 FSB, dál už mě to nepustilo, zřejmě k vůli TCasemax na procesoru. Teď mám Opterona 144 a rovněž taktím bez problémů. Desku jsem osadil pamětmi Kingston Hyperx 2x512 + 2x256 MB a tyto běží v duall channelu bez problémů, pracují na 400Mhz, ale při taktování jsem se dostal na 444 Mhz a počítač je stabilní a "¨pevný" jako Nuselský most.Grafika Sapphire x800xl Ultimate běží bez problémů, původní takty jádra 398 Mhz zvednuty při overcl na 425, paměti z 498 na 560 Mhz. Slot PCIEx nedělal problémy. SATA I, II bez problémů, pole Raid rovněž, jen zmíním nutnost při přetaktování zapojit HDD do výstupu SATA 3,4, ale to už tady někde psáno bylo. Jsem s deskou nad míru spokojen :inlove: , možná i pro předchozí špatné zkušenosti s deskami od MSI a chipsetem VIA. :wink:
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
hombre
Nováček
Nováček

vetracik

Příspěvek od hombre »

Tak aj ja prispejem svojou troskou. Mam tuto dosku asi tak pol roka. Chladic na chipsete zacal drncat (vyrazne) asi tak po mesiaci. Pouzil som vazelinu (len malicke mnozstvo) a odvtedy chladic fici jak po masle (mimochodom som odstranil aj tu priblblu mriezku nad ventilatorom). Konkretne som pouzil vazelinu A2 (vyraba Slovnaft), ale urcite staci pouzit akukolvek vazelinu urcenu pre loziska a trecie plochy.

//edit Wilik - promaz OT
x655
Nováček
Nováček

Příspěvek od x655 »

Tak mi začal fungovat ClockGen for NF4 s novým biosem 1010-04 - ßeta verze, před ním vždy při nastavení FSB následoval zátuh systému.
Pedro[CZ]
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

A8N-E

Příspěvek od Pedro[CZ] »

Mam Venice 3000+ s TCaseMax 55°C - ten by mel jit na 2,7GHz pri 1,5V; a desku A8N-E. HTT jsem stahnul na 3x, zamknul PCI, pameti dal na 266MHz a vypada to, ze deska me nepusti na FSB 280...Pri FSB 278 jede CPU na 2,5GHz a pameti Kingston 400MHz jedou na 358MHz vse stabilni, teplota 36°C burn. Pritom 280 by mela deska davat s prehledem. Neni to strop procesoru - zkousel jsem nizsi nasobic a 280MHz a to samy... Mate s touto deskou a OC zkusenosti?
CPU: AMD Athlon64 3000+ Venice DH8-E3 @2506MHz 1,4825V watercooled; MB: ASUS A8N-E; RAM: Kingston HyperX 2*256MB 400MHz@454MHz CL2-3-3-6 2,7V; VGA: MSI NX6600 VTD256EH 300/550@430/600MHz; PSU: EuroCase 550W JSP; HDD: Samsug SP 80GB 7200RPM ATA; WD Caviar SE16 250GB SATA
xcookx
Nováček
Nováček

Příspěvek od xcookx »

tak tadle deska je celkem dobra za tu cenu, taktovat jde dobre co se mi povedlo s 939 3000+ venice bylo 2500MHz stabilnich a myslim ze je to dostatecny vykon v pomeru se zivotnosti procesoru.Jinak zvukovka je znama v tom ze neni nijak moc kvalitni. Zvuk je castecne zkresleny.Co si budem povidat zadna integrovana zvukovka neoplyva nejak zvlast dobrym zvukem.Proto bych doporucoval nejakou levnejsi audigy.Vetracek southbridge je mozno zamenit s lepsim pasivem starsi ctvereckovy aktiv se casem zadre, proto se u novejsich desek meni za lepsi s napisem asus s kulickovym loziskem. :wink:
Sniper.24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sniper.24 »

Rozchodil někdo tuhle desku se třema ramkama (3x512). Chci si dokoupit, abych měl 1,5G a nechce se mi kupovat k tomu 2x256 (zrovna nejsou chechtáky na 2x512)

Dík

//edit Wilik - presun nekolika dotazu do pocitacovych sestav...
Gigabyte GA-P55-UD3, Intel Core i5 750 , vetrak stock :-(, 2 x 2GB DDR3 1800Mhz Kingmax, Gigabite GTX 260, Seagate 160GB SATA2 NCQ + Samsung 400GB SATA 2 NCQ + Western 120GBSATA1, SB Audigy 2, Repro Genius 5.1 Home Theater, DVD+-RW 8x + Li-Teon DVD-RW 18x, zdroj Corsair 520W, LCD 24" Samsung SyncMaster 2493HM, Windows 7 RC 7100 64-bit.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

nekde jsem cetl,ze kuli dualchannelu nejde mit 2+1 pamet,a nebo muzes mit 3 pameti v nondualchannelu...stejne jako s jednou pameti...nejsem si jist,jestli ne to pravda
Fru
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fru »

Čau, mám tuhle desku a nemůžu říct, že bych měl problém, chlazení čipsetu jsem taktéž změnil, pasiv - větráček s regulátorem. Zajímá mne a prosím o informaci kolem kabeláže od zdroje ( EATXPWR). Mám konektor tzv. půlený a jestli je to tak jak se domnívám, tak pokud ho zapojím komplet, tak z důvodu mechanik v PC, kterých je více než standard, nebo se pletu? Tzn 3 HDD, 2x vypalovačka atd. JAk toje? Díky
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

Fru píše:Čau, mám tuhle desku a nemůžu říct, že bych měl problém, chlazení čipsetu jsem taktéž změnil, pasiv - větráček s regulátorem. Zajímá mne a prosím o informaci kolem kabeláže od zdroje ( EATXPWR). Mám konektor tzv. půlený a jestli je to tak jak se domnívám, tak pokud ho zapojím komplet, tak z důvodu mechanik v PC, kterých je více než standard, nebo se pletu? Tzn 3 HDD, 2x vypalovačka atd. JAk toje? Díky
prepac ale ja som to nepochopil, cize mas malo napajacich konektorov an zdroji?
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Fru
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fru »

Ne, ten konektor je ze dvou kusů, který jdou zacvaknout do jednoho podlouhlýho a já mám zapojenu pouze pravou část.
Neuron_true-born
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neuron_true-born »

Neuron_true-born píše:
RainMakeR píše: Těžko říct.Asi to vypadá na reklamaci.ale třeba jestli zase nemáš špatný konektory u beden i sluchátek :)
Já tuhle desku mám asi 3 týden a zatím se nic vážného nestalo.
Jak dlouho ji máš ty?Abych věděl za jak dlouho mi odejde audio :sad:
tak a je to tu. vcera vecer odesel nejdriv levy predni reprak a nasledne za nim i pravy. takze jsem bez predniho zvuku. ovladace si misto prednich repraku nejde line-in.
behem toho jak to odchazzelo tak po vypnuti pocitace v reprackach krasne zachrastilo a od te doby ticho. drivrama to nebude preinstaloval jse cely system.....

Swat, uz jsi to reklamoval? a jak to pripadne dopadlo?
takze problem vyresen. prosel jsem forum primo na www.asus.com.tw. aby fungovaly predni bedny (zadni vystup) musi byt zapojen predni vystup (case). Pokud tento vystup neni ve skrini k dispozici, mozna staci pouzit jumpery a prislusne piny spojit. Tim si jesem jistej,ale ten clovek na foru to tam psal. A pokud si stahnete original manual, ktery je barevny, je na strane 1-30 u popisu zapojeni jasne videt, ze ty piny jsou jakoby spojeny modrym jumperem.
Toho jsm se zatim bal takze jsem jenom zapojil vystup vepredu na skrini. a vse fungovalo....

Ovsem stava se ze jakmile vypnu sluchatka zepredu. prestane leva bedna hrat......staci ale prostouchnout vystup znova sluchatkama a po par pokusech zase hraje. Z toho usuzuju ze mem nekde blby kontakt a nebo to na desce blbe prepina mezi prednim a zadnim vystupem.....
MB: ASUS A8N-E NF4Ultra Infinity+spunty do usi CPU: AMD Opteron144, Leadtek 6600TD 128MB, Philips 170B6
Duncan66
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Boot SATA a IDE

Příspěvek od Duncan66 »

Chtel jsem se zeptat zda u teto desky je stejny problem, jako u starsich desek ASUS s jinymi chipsety.

Problem je nasledujici:

Mama desku ASUS A7V880(chipset KT880).
Mam na ni napojen jeden SATA disk WD 250GB a dva IDE disky Seagate 120 a 40 GB. WD je systemovy a tudiz je v biosu nastaveno aby se z neho bootovalo. Ten 40GB disk pouzivam k prenosu dat a mam ho v supliku. Problem nastane pri kazdem vyndani a vlozeni onoho disku a sice se autoamticky v biosu zmeni bootovani ze SATA na IDE disk a tudiz pri kazdem vyndani a nandani disku do supliku musim jit jak kokot do biosu a znovu nastavovat priority bootovani a ulozit to. Uplne stejny problem ma kamarad, ktery ma desku ASUS s chipsetem nForce3 Ultra. Takze to vypada, ze je to zalezitost ciste ASUSackeho biosu a ne chipsetu.

Moje otazka tedy zni, zda i u desek ASUS s nforce 4 tento problem pretrvava, ci jsem tupy ja i muj kamos a nekde jsme prehledli nejakou moznost nastaveni v biosu desek ASUS. Vim ze je to relativne prkotina, ale kdyz disk vyndavate nekolikrat tydne, tak je to opruz a otrava porad chodit do biosu.
Duncan66
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duncan66 »

A mam jeste jeden dotaz ohledne SATA disku, resp radice u teto desky.

Je problem se SATA disky pri overclockingu?
Treba u MSI se pise, ze v pripade overclocku se maji SATA disky dat na pozici 3 nebo 4, ze na pozicich 1 a 2 to nefunguje z duvodu nemoznosti locknout frekvenci sata radice.
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

Duncan66 píše:A mam jeste jeden dotaz ohledne SATA disku, resp radice u teto desky.

Je problem se SATA disky pri overclockingu?
Treba u MSI se pise, ze v pripade overclocku se maji SATA disky dat na pozici 3 nebo 4, ze na pozicich 1 a 2 to nefunguje z duvodu nemoznosti locknout frekvenci sata radice.
mam pretaktovany a SATA disk a na 1. pozicii a vsetko ide pekne
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
xcookx
Nováček
Nováček

Příspěvek od xcookx »

Jakou mate teplotu na chipsetu a za jakych podminek (jestli otevreny case nebo zavreny)??? Ja jsem pouzil chladic z asusacke desky a8n-sli premium je tam ta trubka z vcoru na chipset a mam 35°C s otevrenym case bez pridavnych vetracku.Chci se zeptat jak jste na tom vy?Jestli to neni moc??Pri zatezi se drzi furt okolo 35-36°C
s.939 athlon 64 3000+ 2200MHz,chladic primcooler HC5+CU,2x 512Mb Kingstone Hyper-X cl2,MB Asus A8N-E,VGA Asus 8800GTX,Samsung WriteMaster SH-S203P,TV tuner leadtek,HDD WD 250Gb,Seagate 500Gb SATA II,zdroj Fortron 400W
misko903
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misko903 »

Swat píše:Mám tuto desku a přestala mi hrát pravá přední bedna,když tam píchnu sluchátka,tak pravý taky nehraje,občas mi taky vynechavá subwoofer.Driverů jsem vyzkoušel mraky,tak se tedy ptám:Je ta integrovaná zvukovka po smrti?Díky za názory.
zvukovku po smrti nemas, ja som si skladal pc, a zacalo mi to robit az ked som zapojil front audio. repraky mam tie iste, skrinku mercury KM-84. normalne to front audio vyhod a najumpruj to ako to ma byt bez front audia. potom sa to spamata a pojde ako ma...

inac ovladace som skusal tiez setky mozne a nic...
xerix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xerix »

Ako sa da na ASUS a8n-e zvysit napetie na chipsete?
Kolko mhz vam zvladol hypertransport? mne ide na 1020 a mrzne my komp, pri 990 vsetko v poho.
diki
MB>ASUS A8N-E, AMD Opteron 144 Tcm55, 2x512mb KINGSTON cl2.5(idu cl2), Leadtek 6600GT, HITACHY 160GB SATA2, DVD, DVD-RW, Chill inovation 400w.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“