Intel PentiumD 805
- jan2002
- Červená karta
je nejaka oficialni podpora Conroe pro 975 cipset anebo to sou jen dohady
Deska: DFI NF4D CPU: AMD Opteron ( 9*289 = 2600 MHz) Cooler: Gigabyte PCU22-SE RAM:2048 4x 512 MB DDR 433 MHz ( Kingmax, CL 2.5)VGA :Asus Extreme 7800GTX (430,1200 GDD3)HDD: Maxtor DiamondMax 10 6L250S0 - 250GB 16MB SATA DVD: Toshiba SD-M1712, DVD-RW LG SuperMulti GSA-4167B Zdroj: Fortron FSP400-60PN(PF) 400W Myš:Logitech MX 500,Repro: Creative 5100 5.1
- Vivec
- Středně pokročilý
- Vivec
- Středně pokročilý
ještě k tý podpoře 975 a 533FSB, Intel má na stránkách podporu pouze 800/1066Mhz, taktéž ASUS u P5WD2-E, nevim kde vzal Gygabyte podporu pro 533Mhz, je to jak jsem psal, u hi-end chipsetů neni podpora celerů a bohužel z toho vyplývající podpora D805
podívej se Radku sem LINK
podpora u Gygabyte 800/1066, tak teď nevim ale komu mám věřit
- BubakB
- Mírně pokročilý
Pentium D 805 (2.66 GHz, 533 FSB, reviziaB0) v support liste Asusu P5WD2-E Premium je http://support.asus.com/cpusupport/cpus ... %20Premium takze problem nie jeGr8 Vivec píše:ještě k tý podpoře 975 a 533FSB, Intel má na stránkách podporu pouze 800/1066Mhz, taktéž ASUS u P5WD2-E, nevim kde vzal Gygabyte podporu pro 533Mhz, je to jak jsem psal, u hi-end chipsetů neni podpora celerů a bohužel z toho vyplývající podpora D805
- radekhulan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
i975X umí Celerony, tudíž umí FSB 533. Ověřoval jsem to, funguje to na všech deskách. Výrobce to jenom moc nepíše, nepředpokládá, že si budeš pro levnej procesor kupovat drahou 975 desku..Gr8 Vivec píše:podívej se Radku sem LINK
- Satiriasis
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ja budu objednavat 805tku pristi tyden,tak uvidim jak na tom bude s OC.. kazdopadne jsem dlouho cekal na CedarMill (a Preslery-DC) jenze na tohle CPU bohuzel nebudu mit penize,preci jen je 7500kc pro me dost ...
No ale kazdopadne je to dobry CPU a tech 3.4Ghz jako ostatni Smithfieldy by taky mohl dat,tak to snad bude v pohode...
Sice jeste ted koupit CPU zalozeny na 2roky starym jadre ,ale za ty penize a vykonem se rozhodne taky nezahanbi,to je super... Konecne se Intel "vzchopil" a hlavne i vyrobni proces tohoto CPU uz taky pokrocil,tak to neni tak kdyz zacinal Prescott singlecore na S478 kde bylo tezky toto CPU uchladit do 70st...A 40st teplota DC v zatezi,to je parada.. Nejspis i v dobre vetrane bedne bude mit pomerne vic,ale snad vic jak 60st to nebude.. Skoda jen ze jsi nezkousel OC...To ho jeste opravdu nikdo nema? Na CC uz se prodalo pomerne dost kusu a prokousa se pomalu k prvnimu nejprodavanejsimu DC ze sekce Intel PentiumD,tak uz se muselo prodat pomerne dost kusu
OT:Na zahranicnim foru jsem nekde videl typa co provozuje Preslera s vodnikem na 5Ghz!! to uz musi byt brutalni vykon/OT
No ale kazdopadne je to dobry CPU a tech 3.4Ghz jako ostatni Smithfieldy by taky mohl dat,tak to snad bude v pohode...
Sice jeste ted koupit CPU zalozeny na 2roky starym jadre ,ale za ty penize a vykonem se rozhodne taky nezahanbi,to je super... Konecne se Intel "vzchopil" a hlavne i vyrobni proces tohoto CPU uz taky pokrocil,tak to neni tak kdyz zacinal Prescott singlecore na S478 kde bylo tezky toto CPU uchladit do 70st...A 40st teplota DC v zatezi,to je parada.. Nejspis i v dobre vetrane bedne bude mit pomerne vic,ale snad vic jak 60st to nebude.. Skoda jen ze jsi nezkousel OC...To ho jeste opravdu nikdo nema? Na CC uz se prodalo pomerne dost kusu a prokousa se pomalu k prvnimu nejprodavanejsimu DC ze sekce Intel PentiumD,tak uz se muselo prodat pomerne dost kusu
OT:Na zahranicnim foru jsem nekde videl typa co provozuje Preslera s vodnikem na 5Ghz!! to uz musi byt brutalni vykon/OT
- jan2002
- Červená karta
mozna uz to tu nekde padlo..ale ma cenu prejit na 805 z opetronu 144
@2600..nejsem zarytej AMDckar ani intelista..proste kupuju to co ma nejlepsi pomer cena vykon..casem bych sel do conroe pze amd jak vidno
moc uz z architektury K8 nevytezi
@2600..nejsem zarytej AMDckar ani intelista..proste kupuju to co ma nejlepsi pomer cena vykon..casem bych sel do conroe pze amd jak vidno
moc uz z architektury K8 nevytezi
Deska: DFI NF4D CPU: AMD Opteron ( 9*289 = 2600 MHz) Cooler: Gigabyte PCU22-SE RAM:2048 4x 512 MB DDR 433 MHz ( Kingmax, CL 2.5)VGA :Asus Extreme 7800GTX (430,1200 GDD3)HDD: Maxtor DiamondMax 10 6L250S0 - 250GB 16MB SATA DVD: Toshiba SD-M1712, DVD-RW LG SuperMulti GSA-4167B Zdroj: Fortron FSP400-60PN(PF) 400W Myš:Logitech MX 500,Repro: Creative 5100 5.1
- Mossad
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
k8L bude mit zdvojene FPU ne? to uz ma intel snad od p4? tim by se mohl rozdil zase dotahnout... ale je faktem ze nez amd dospeje na 65nm tak to chvili potrva... a 805 je opravdu lidove dvoujadro ;]
..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::
Gygabite - ©Hlupak
- jan2002
- Červená karta
jo o K8L vim..a o Z ramech taky ale soceket 939 to uz asi nepostihne:(
- Tacmud
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Tedy...napsat recenzi na procesory, kde porovnáváš výkon jen v PC Marku, o kterém kolují nejedny zvěsti o optimalizaci na Intel a v 3d Marku, který se snaží co nejvíc snížit vliv CPU a vše dává do grafiky - a přímo jeho CPU Mark, který je na to dělaný vynecháš (protože tam Intel dostane náklep). Tak takovouto recenzi nazvat rozsáhlou?radekhulan píše:Zde je poměrně rozsáhlá recenze D805 a srovnání s X2 4400+:
http://radekhulan.cz/item/intel-pentium ... skou-cenou
To někdo vůbec bere vážně?
- radekhulan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu Microsoft optimalizuje (de)kódování WMV pro Intel? Opravdu DivX optimalizuje pro Intel? Opravdu Windows 2D funguje na Intelu lépe? Opravdu MSIE 6 renderuje stránky na Intelu rychleji?Tacmud píše:kde porovnáváš výkon jen v PC Marku, o kterém kolují nejedny zvěsti o optimalizaci na Intel
Samozřejmě, že ne.. PCMark04/05 je absolutně nejlepší test PC jako celku. Testuje věci, které se dnes a denně používají. I kdyby zde byla optimalizace pro Intel, je to ok, protože to v denním používání bude potřebovat
- Tacmud
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
To je tvůj názor a nikdo ti ho neveme - ovšem stejně tak spousta lidí řekne, že PCMark je nanic. Nebudu se hádat na co je lepší Intel a na co Amd - v podstatě je mi to teď i jedno. Tři roky sem do počítače nevrazil ani korunu a zatím krom ram nemám ani další důvod. Jde jen o to, jak ty svoje kvazirecenze děláš. Je to fakt hnuj.radekhulan píše: Opravdu Microsoft optimalizuje (de)kódování WMV pro Intel? Opravdu DivX optimalizuje pro Intel? Opravdu Windows 2D funguje na Intelu lépe? Opravdu MSIE 6 renderuje stránky na Intelu rychleji?
Samozřejmě, že ne.. PCMark04/05 je absolutně nejlepší test PC jako celku. Testuje věci, které se dnes a denně používají. I kdyby zde byla optimalizace pro Intel, je to ok, protože to v denním používání bude potřebovat
Jenže klamavá reklama je zákonem postižitelná. O co se tady potom jedná?wector píše: Ach jo, kdy už někteří pochopí, že někdo píše recenze a jinej reklamy. Rázem by zmizely různý nadávky na Radka a byl klid...
To není o inteligenci, ale o znalostech v této oblasti. A každý začíná jako neznalý. Zbývá se jen modlit, aby takový nenarazil na Hulanuv web a nevycházel z toho.wector píše: Proč ho zakazovat? Pokud jsi dostatečně inteligentní, tak si jeho poznámky přebereš a buďto jim uvěříš nebo ne.
- Riksa46
- Nováček
-
- radekhulan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Hehe, to myslíš vážně? Extrémně pomalej singlecore od AMD oproti dualcore? Problém je, že pár teenagerů je AMD fanatiků, a prostě nesnesou, když Intel udělá vynikající a k tomu levnej CPU. Pokud jsi blázen, jdi do AMD, moudří lidé si dnes kupují D805 a D920/D930 na extrémní overclocking.Riksa46 píše:Myslite tedy, ze AMD Athlon64 3000+ za priblizne stejne kacky je lepsi volba?
Pokřikování teenagerů nikdy nic neznamená.
Fakt je ten, že už totální low-end a singlecore Intel Celeron to po overclocku téměř natře AMD FX-60 za 35.000 Kč. Natož dualcore s 2x1MB L2 cache.
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
On by taky ten super-ultra-mega-cool Celeron museli někde mít, skladem ještě nikde neni a je otázka, kdy vůbec bude. Pak je další otázkou, jestli půjde tak dobře taktovat nebo to byl super kousek pro recenzenty. Ale to si určitě chtěl napsat, ovšem ve spěchu nechtěně zapomněl... Problém D805 je jenom jeden: většina her ještě neumí dualcore využít na 100%, OC taky zůstává stále otázkou.radekhulan píše:...
- Riksa46
- Nováček
-
Tak tady ctu jak intel stoji za...... a ze mnohem lepsi je AMD, tak jsem chtel vedet jak to je. Prece kdyz si jdu koupit cpu, tak mi zajima co je lepsi v urcite cenove hladine a za cca 4200,- si u amd koupim Athlon64 3000+BOX (1.8GHz, s939, 1GHz HT, Venice, 512kB) proto ta otazka. I kdyz uz jsem si myslel, ze odpoved na ni znam...D805.
- radekhulan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Problém dualcore není. Je problém lidí, co mají jen singlecore. ZKus se zeptat KOHOKOLIV na tomto fóru, kdo má dualcore (je jich už docela dost), zda by měnili za singlecore. Nikdo by neměnil...wector píše:Problém D805 je jenom jeden: většina her ještě neumí dualcore využít na 100%, OC taky zůstává stále otázkou.
Singlecore prosazují jen lidé, co nemají ponětí o realitě. Osobně mám dualcore/dualCPU už 5-6 let, a singlecore je oproti tomu naprostý odpad. Chce to více zkušeností..
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý
-
RH:
virus scan ti vysel nejak divne jako by pracovalo jen jedno jadro, A tvuj test bych nenazyval obsahly... podivej se na SH,PCt testy CPU(a to sem vybral jen ceske stranky) Ale chapu, ze cas je drahy.
//edit mhl, promazano OT
virus scan ti vysel nejak divne jako by pracovalo jen jedno jadro, A tvuj test bych nenazyval obsahly... podivej se na SH,PCt testy CPU(a to sem vybral jen ceske stranky) Ale chapu, ze cas je drahy.
ano do 5k KC jedine D805Riksa46 píše:Tak tady ctu jak intel stoji za...... a ze mnohem lepsi je AMD, tak jsem chtel vedet jak to je. Prece kdyz si jdu koupit cpu, tak mi zajima co je lepsi v urcite cenove hladine a za cca 4200,- si u amd koupim Athlon64 3000+BOX (1.8GHz, s939, 1GHz HT, Venice, 512kB) proto ta otazka. I kdyz uz jsem si myslel, ze odpoved na ni znam...D805.
//edit mhl, promazano OT
Naposledy upravil(a) [CZ]mike dne sob 11. bře 2006, 10:59, celkem upraveno 1 x.
- radekhulan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Ten test je placen CC.cz, a je za něj určitá částka. Nemohl jsem tomu věnovat více času, nezplatilo by se to... Nicméně uvedl jsem veškeré podrobné údaje z PCMark04/05, kde si každý člověk může vybrat tu svoji disciplínu (video, grafika, atd).[CZ]mike píše:virus scan ti vysel nejak divne jako by pracovalo jen jedno jadro, A tvuj test bych nenazyval obsahly... podivej se na SH,PCt testy CPU(a to sem vybral jen ceske stranky) Ale chapu, ze cas je drahy.
Osobně mám doma AMD X2 4400+, ale kdybych si dnes kupoval nové PC, jdu jednoznačně do Intel D930 a DDR2 paměti, socket 939 + AMD je out. Pokud bych měl málo peněz, potom jednoznačně Intel D805.
Singlecore AMD už opravdu nelze NIKOMU doporučit.
//edit mhl, promazáno OT, k výběru desek či komponent obecně je určena sekce "Rady a doporučení s výběrem komponent". Držte se tématu