sitovy kabel; mohu z obycejnecho udelat krizeny bez klesti?

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
pisek3
Začátečník
Začátečník

sitovy kabel; mohu z obycejnecho udelat krizeny bez klesti?

Příspěvek od pisek3 »

ahoj vsichni , mam doma sitovy kabel , muzu z nej bez tech specialnich klesti udelat kabel krizovy ? kabel mam totiz nabity ve zdi v baraku ke kamaradovi a nechce se nam kupovat switch...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

No, já to kdysi dělal v polních podmínkách v zahraničí jen s nůžtičkama na nehty a leukoplastí. :) prostě jsem kus za konektorem ten kabel rozebral a přerušil, TX a RX páry prohodil, prstama akorát ty dráty stočil k sobě, omotal tou leukoplastí a bylo to. :) Ale fakt to byly polní podmínky, kdy jsem zjistil, že kabel, kterej měl být kříženej, kříženej nebyl a já ho vzal s sebou k moři a nezkontroloval jsem to. :roll: Byla to prasárna největšího kalibru, ale 10 Mbit na tom chodil. Stovka teda ani omylem.

Když máš kabel ve zdi, tak máš cekem blbou situaci. Na to, co jsem udělal já, rovnou zapomeň, to byl zázrak, že to vůbec chodilo. Pokud je ten kabel opravdu napevno a nejde nikudy protáhnout, tak máš dvě možnosti - buď si někde půjčit kleště a přecvaknout to, nebo se s kámošem složit, dát dohromady pět stovek (což je prd) a jít si koupit ten nejlevnější switch. Většinou tam je 5 portů a další tři se vám můžou hodit, když třeba budete chtít uspořádat nějakou minilanparty, když kámoši dotáhnou notebooky. :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Nebo ještě je možnost nadstavit stávající kabel krátkým kříženým kterej připojíš pomocí spojky kabelů.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
pisek3
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pisek3 »

TomV píše:No, já to kdysi dělal v polních podmínkách v zahraničí jen s nůžtičkama na nehty a leukoplastí. :) prostě jsem kus za konektorem ten kabel rozebral a přerušil, TX a RX páry prohodil, prstama akorát ty dráty stočil k sobě, omotal tou leukoplastí a bylo to. :) Ale fakt to byly polní podmínky, kdy jsem zjistil, že kabel, kterej měl být kříženej, kříženej nebyl a já ho vzal s sebou k moři a nezkontroloval jsem to. :roll: Byla to prasárna největšího kalibru, ale 10 Mbit na tom chodil. Stovka teda ani omylem.

Když máš kabel ve zdi, tak máš cekem blbou situaci. Na to, co jsem udělal já, rovnou zapomeň, to byl zázrak, že to vůbec chodilo. Pokud je ten kabel opravdu napevno a nejde nikudy protáhnout, tak máš dvě možnosti - buď si někde půjčit kleště a přecvaknout to, nebo se s kámošem složit, dát dohromady pět stovek (což je prd) a jít si koupit ten nejlevnější switch. Většinou tam je 5 portů a další tři se vám můžou hodit, když třeba budete chtít uspořádat nějakou minilanparty, když kámoši dotáhnou notebooky. :)
uz sem si vybral nejlepsi variantu-pujcim si kleste , protoze switch je v mem pripade opravdu zbytecny a za ty penize bych si mohl koupit i ty kleste :)
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Prodává se i křížená spojka UTP kabelů asi za 20,-
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Peterer píše:Prodává se i křížená spojka UTP kabelů asi za 20,-
Prodává, ale je to dosti nespolehlivý výrobek - absolutně nestíněná (např. vůči elektrickému vedení), často z výroby odfláknutá.
Doporučuji ji používat pouze v případě nejvyšší nouze.
Francie ... sladká Francie
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“