CloneCD neuspěl
- wendy
- Začátečník

-
CloneCD neuspěl
Objednal jsem pro vnučku doplněk hry The Sims 2 Noční život a potřebuju si udělat kopii CD1, abych mohl doplněk nainstalovat a provozovat (CD1 musí být v mechanice) i u ní doma.
Zkoušel jsem dělat kopii v SW Nero, DeepBurner, CDBurnerXP, ale neuspěl jsem. U jiných her či SW jsem zatím neměl problém.
Dnes jsem si stáhl tolik vychvalovaný CloneCD ve verzi 5.2.8.1, který
je vhodný pro kopie typu "1:1", ale stále nic. Zdrojové CD se točí a točí, jenže ani po 20-ti minutách se indikační sloupec nezabarví ani o řádek.
Přitom datalogger předtím vypsal každý moment činnosti, ale pak mlčí a neodkazuje se na žádnou chybu (třeba že nedokáže prolomit nějakou ochranu, zkrátka nic !!!).
Nevíte, s kterým kopírovacím programem bych měl úspěch?
Taky bych rád vytvořil ISO-obraz toho záhadného CD pro použití ve virtuální mechanice.
Zkoušel jsem dělat kopii v SW Nero, DeepBurner, CDBurnerXP, ale neuspěl jsem. U jiných her či SW jsem zatím neměl problém.
Dnes jsem si stáhl tolik vychvalovaný CloneCD ve verzi 5.2.8.1, který
je vhodný pro kopie typu "1:1", ale stále nic. Zdrojové CD se točí a točí, jenže ani po 20-ti minutách se indikační sloupec nezabarví ani o řádek.
Přitom datalogger předtím vypsal každý moment činnosti, ale pak mlčí a neodkazuje se na žádnou chybu (třeba že nedokáže prolomit nějakou ochranu, zkrátka nic !!!).
Nevíte, s kterým kopírovacím programem bych měl úspěch?
Taky bych rád vytvořil ISO-obraz toho záhadného CD pro použití ve virtuální mechanice.
- ITeCOM
- Nováček

- matajon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- wendy
- Začátečník

-
Díky, konkrétní odpovědi mám rád.
Jdu hledat a stahovat Alcohol 120%.
Poznámka pro zájemce o téma: paralelně jsem dotaz položil také na
http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... 15231&f=32
Jdu hledat a stahovat Alcohol 120%.
Poznámka pro zájemce o téma: paralelně jsem dotaz položil také na
http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... 15231&f=32
- jessie.james
- Začátečník

- wendy
- Začátečník

-
matajon:
Mám instalovaný Alcohol 120% 1.9.5.3823 Trial a potřeboval bych upřesnit režim a parametry, při kterých se ti podařilo CD-1 s doplňkem Sims2 Night Life zkopírovat.
Mě to při defaultovém nastavení spustí kopírování, ale hned vzápětí naskakují hlášky "! chyba čtení sektoru"
Začalo to na cca 810 a asi po 5-ti minutách se dostal za 950 (po jednom až pěti sektorech), po celou dobu zůstal indikátor průběhu na 0,3%, tak jsem nevydržel a program ukončil.
Ten odkaz na ochranu SafeDisc mám hledat kde?
Nebo trial-verze programu je pro náročnější kopírování nedostačující ???
Čekám.
Mám instalovaný Alcohol 120% 1.9.5.3823 Trial a potřeboval bych upřesnit režim a parametry, při kterých se ti podařilo CD-1 s doplňkem Sims2 Night Life zkopírovat.
Mě to při defaultovém nastavení spustí kopírování, ale hned vzápětí naskakují hlášky "! chyba čtení sektoru"
Začalo to na cca 810 a asi po 5-ti minutách se dostal za 950 (po jednom až pěti sektorech), po celou dobu zůstal indikátor průběhu na 0,3%, tak jsem nevydržel a program ukončil.
Ten odkaz na ochranu SafeDisc mám hledat kde?
Nebo trial-verze programu je pro náročnější kopírování nedostačující ???
Čekám.
- matajon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pri vytvareni obrazu vyber vlevo dole profil SafeDisk 2/3 a pri vypalovani taky. Ty vadne sektory jsou normalni, je to soucast te ochrany, ale nejake mechaniky podporuji rychle preskakovani chyb, ktere toto cteni rapidne zrychli. Trial verze je uplne stejna jako full, jenom po 30 dnech prestane fungovat. 
BTW: Co si pamatuju, tak ty vadne sektory koncily nekde u 10 000
BTW: Co si pamatuju, tak ty vadne sektory koncily nekde u 10 000
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message
- wendy
- Začátečník

-
Programem A-Ray Scanner byla zjištěna ochrana SafeDisc 4.00.001.
Výběr profilů jsem našel, nastavil SafeDisc 2/3 a průběh byl stejný.
Uvedený počet "vadných sektorů" 10 000 znamená, že kopírování
mám nechat běžet tak dlouho, až projde všechny "vadné sektory", pak se kopírování ukončí a bude vše HOTOVO ???
Nebo musím získat profil pro SafeDisc 4:00?
Výběr profilů jsem našel, nastavil SafeDisc 2/3 a průběh byl stejný.
Uvedený počet "vadných sektorů" 10 000 znamená, že kopírování
mám nechat běžet tak dlouho, až projde všechny "vadné sektory", pak se kopírování ukončí a bude vše HOTOVO ???
Nebo musím získat profil pro SafeDisc 4:00?
- matajon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- wendy
- Začátečník

-
matajon:
poslední odpověď se vyplnila do puntíku !!!
Indikace "vadných sektorů" se vlekla až někam za číslo 10 000
a trvalo to zhruba 2:40 hod, pak se tvorba obrazu rozjela a za dalších cca 10 minut byl indikátor průběhu na 100%.
Následovalo vypalování, takže na celou akci kopírování CD (1:1) se spotřebovaly 3 hodiny.
CD-RW se chová identicky s originálem. Až si vnučka spustí The Sims NL, vyzkouším novou kopii a taky bych rád, kdyby se ve virtuální mechanice dal použít CD-obraz vytvořený jako meziprodukt.
Ale že nějaký program je funkční, když do 5-ti minut se posune indikátor průběhu někam na 0,3%, tak na to bych nevsadil ani pětník !!!
K tomuto poznání jsou dobré internetové diskuse. Díky za ně.
poslední odpověď se vyplnila do puntíku !!!
Indikace "vadných sektorů" se vlekla až někam za číslo 10 000
a trvalo to zhruba 2:40 hod, pak se tvorba obrazu rozjela a za dalších cca 10 minut byl indikátor průběhu na 100%.
Následovalo vypalování, takže na celou akci kopírování CD (1:1) se spotřebovaly 3 hodiny.
CD-RW se chová identicky s originálem. Až si vnučka spustí The Sims NL, vyzkouším novou kopii a taky bych rád, kdyby se ve virtuální mechanice dal použít CD-obraz vytvořený jako meziprodukt.
Ale že nějaký program je funkční, když do 5-ti minut se posune indikátor průběhu někam na 0,3%, tak na to bych nevsadil ani pětník !!!
K tomuto poznání jsou dobré internetové diskuse. Díky za ně.
- wendy
- Začátečník

-
Dnes ráno jsem vypálené CD-RW vyzkoušel, ale hra Sims2 NL s ním nenaběhla. Vizuelním porovnáním obsahu ve všech hloubkách adresářů se zdá nové CD identické (byte-ově mají obě CD stejný objem).
Ale úspěch se přeci jen dostavil, neboť meziprodukt *.mdf je po zavedení do virtuální mechaniky (Daemon Tools) funkční a to je pro provoz hry vlastně cílová varianta.
Když je funkční "image" , tak se z něj jistě nechá vypálit i funkční CD. Vyzkouším Nero, CloneCD, CD BurnerXP, DeepBurner, Alcohol 120% a to záložní CD si touto cestou pořídím.
Bude to nové CD také nositelem ochran jako originální CD ???
Ale úspěch se přeci jen dostavil, neboť meziprodukt *.mdf je po zavedení do virtuální mechaniky (Daemon Tools) funkční a to je pro provoz hry vlastně cílová varianta.
Když je funkční "image" , tak se z něj jistě nechá vypálit i funkční CD. Vyzkouším Nero, CloneCD, CD BurnerXP, DeepBurner, Alcohol 120% a to záložní CD si touto cestou pořídím.
Bude to nové CD také nositelem ochran jako originální CD ???
- matajon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Protoze to je kopie 1:1 , tak i na novem CD budou ochranywendy píše:Bude to nové CD také nositelem ochran jako originální CD ???
A zkus alcoholem vypalit to CD s nastavenym stejnym profilem jako pri vytvareni obrazu (SafeDisc 2/3) - protoze na tom novem CD musi byt ty vadne sektory, podle kterych pozna hra, ze to je "original"
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
- holu
- Nováček

-
tak Clonecd mi udělal pěknou věc ve windows..po instalaci jeho virtual drive, která se nakonec nedokončila mi zmizely cd/dvd mechaniky z windows..ve správci zařízení jsem je sice našel, ale je u nich vykřičník a že jsou poškozeny..nevíte co s tím? jak obnovit mechaniky ve windows bez přeinstalování oken?
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele: