ALTEC LANSING FX6021-E nebo LOGITECH Z-2300

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ooo tak to mocmoc děkuju za měření.... no mě 80Hz nějak nehrajou ale to teda bude problém výhybky aspoň že tak. těch 20kHz se dalo čekat... díík
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

crashPC píše:ooo tak to mocmoc děkuju za měření.... no mě 80Hz nějak nehrajou ale to teda bude problém výhybky aspoň že tak. těch 20kHz se dalo čekat... díík
jo to je jasne, tohle pasmo hraje normalne jeste basak.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Doporučuju nastavit dličku na těch zhruba 140 hz.Já to slyšel,že se tam ty basy nějak perou,že jsou tam moc výrazné.A teď to aspon potvrdil tím měřením.Takže dík :wink:
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

NobodyLovesMe píše:Doporučuju nastavit dličku na těch zhruba 140 hz.Já to slyšel,že se tam ty basy nějak perou,že jsou tam moc výrazné.A teď to aspon potvrdil tím měřením.Takže dík :wink:
Clovece, ja nevim nevim, ale mam pocit, ze nastaveni zvukovky ti v tomto pripade nepomuze. Signal posilas ze zvukovky do repra pres jeden kabel a az v subu se deli mezi satelity a sub. Ta delicka je v nem pevne nastavena a soft ju urcite neovlivni. Tohle by fungovalo jen kdyz bys mel zvlast vstup pro satelity a pro sub.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

joo už sem tu někde četl podobnej náznak. je to tak. zvukárna tu frekvenci musí dělit do 2 a víc výstupů což altecy nemaj (2 vstupy) takže to znít jinak může ale je to nedobře.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

aspon & crash:jedna věc je teorie,ale já to v kx driverech normálně nastavuju,když zapnu "use subwoofer output",pak zatrhnu bass redirection a nastavím frekvenci a zvuk v satelitech se jednoznačně změní.Tak jak to teda je?
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

crashPC píše: takže to znít jinak může ale je to nedobře.
Jo,tohle jsem přehlídl.Jednou jsem se ale na tohle ptal TomaV a ten mi říkal,že by to mělo být ok.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ne tak docela... něco na tom asi bude, rozhodně to ale s těma altecama nepracuje "předpisově" a jak má, tedy prostě jinak a myslim že dost odlišně.
nechme to bejt. důležitý je to že ti to hraje daleko líp a to je dobře. taky sem musel štelovat s různejma hejblátkama než se mi přechod středy/basy začal líbit. btw když v mediaplayeru zapnu efekty tak satelity crčej jak kdyby nestíhaly nějaký basy...
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

NobodyLovesMe píše:aspon & crash:jedna věc je teorie,ale já to v kx driverech normálně nastavuju,když zapnu "use subwoofer output",pak zatrhnu bass redirection a nastavím frekvenci a zvuk v satelitech se jednoznačně změní.Tak jak to teda je?
Ja mam u Reva moznost nastavit pripojenou sestavu jako 2.1 s diskretnim subwoferem, coz znamena ze se vede zvlast signal pro sub a zvlast pro satelity. Pak mi "funguje" i nastaveni crossovaci frekvence a to tim zpusobem, ze cim vyssi frekvenci nastavim, tim mi ubyde basu. Tzn. ze signal od crossu nahoru jede do pripojene sestavy a signal do cross frekvence (napr. do 120Hz) nejde nikam, protoze sub neni pripojeny, respektive jde do vystupu na zvukovce, kde neni nic pripojene.
Problem je v tom, ze 2.1 sestavy nejsou 2.1 zpusobem pripojeni ale jen usporadanim repraku:)

pro zajemce :-D fotky pro srovnani satelitu Z-2300 a CS21

http://img463.imageshack.us/my.php?image=a4tl.jpg
http://img463.imageshack.us/my.php?image=b4ft.jpg
http://img226.imageshack.us/my.php?image=c0jq.jpg
http://img463.imageshack.us/my.php?image=d4wl.jpg
http://img463.imageshack.us/my.php?image=e7bo.jpg

a jeste jedna fotka i se subem Zetek....a ted uz dam pokoj
:)
http://img239.imageshack.us/my.php?image=f5zq.jpg
Naposledy upravil(a) Aspon dne ned 12. bře 2006, 10:57, celkem upraveno 2 x.
Edifier R1700BTs
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jj ale "full" 2.1 se dá taky sehnat :-D
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

aspon:pěkné fotky,dík za ně.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

nápodobně. Když ty zetka maj tak pěkný mněniče až mě svádí pokušení... naštěstí sem už koupil.... fakt moc díky žes to pro nás udělal.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“