POMOC! Jak opravit firmware u LITE-ON

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Marwinner
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

POMOC! Jak opravit firmware u LITE-ON

Příspěvek od Marwinner »

Vlastním DVD vypalovačku Lite-On LDW-811S a nahrál jsem si do ní firmware HSOR. Od té doby mi přestala pálit DVD+/-R media více jak 2x a 2,4x. Zkoušel sem přehrát firmware starší verzí, ale bohužel mi to již nešlo, zobrazovala se hláška: "No matched drive detected! This itility is only for LITE-ON DVDRW LDW-811S drive."
Pak sem tomu nasadil korunu a přehrál sem firmware vypalovačky firmwarem VS08 na LITE-ON SOHW-832S. Mechanika mi přestala pálit i číst jakékoliv médium. Nicméně Bios i Win XP ji bezproblémově detekuje.
Chtěl bych poprostit o radu jestli lze ještě něco dělat a navrátit se alespoň k nějakému funkčnímu stavu. Za případnou radu předem děkuji...
CPU-Intel C2D E6750 2,66GHz@3,6GHz 1.406V -chlazeno Scythe Infinity, MB Gigabyte X48-DQ6 bios ver. F8a, VGA GF GTX280 (jádro 602@xxx shadery xxxx@xxxx paměti 1100(2200)@xxxx(xxxx)MHz), PAMĚT- 8GB A-DATA EE DDR1066+@1080 5-5-5-15 2T 2,3V, HDD's: 2 x Samsung F2 500GB SATAII. RAID0 + HDD Samsung F1 320GB SATAII, CASE-Bigtower Chieftec CA-01B-B-SL černo/šedá se zdrojem Seasonic S-12 600W, MOUSE-Logitech MX-Revolution (laser)
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

Existuje utillita na liteony vola sa Firmware Fix alebo tak nejako urobi ti jednoducho to ze ti upravi oroginal liteonacky firmware aby nehladal spravnu mechaniku cize ti povoli potom zapis firmwaru do hociakej mechaniky. Mam to odskusakne, a dalsia moznost je pod dosom mtkflashom tym sa da opravit aj taka ktoru uz bios nenajde. ak chces blizsie info posli mi sukromnu spravu.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Možná by jsi ten návod mohl napsat sem, aby si ho přečetli i ostatní, co říkáš? :roll:
Bathory
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

Ok takze http://dhc014.rpc1.org/howto.htm na tejto adrese sa da stiahnut program MTK flash, ma aj windowsacku verziu MTK Winflash ale ten mi nefungoval, takze najlepsia je dos verzia, ma to taku schopnost ze to do vacsiny liteonov vie nahrat firmware natvrdo, to znamena ze ju nemusi system najst, ak sa stane taka vec ze mechanika je mrtva a pri detekcii diskov system zatuhne tak treba spustit pocitac bez zapojeneho napajania tej mechaniky a nabootovat do dosu a tesne pred flashnutim tym programom pripojit napajaci kabel, u mna to fungovalo mechanika bola uplne mrtva nasledkom zleho firmwaru pomocou tohto som to opravil. Je tam napisane vsetko ako to do prikazoveho riadka zadat. Takze dufam ze pomoze

A este na tejto adrese http://digi.rpc1.org/0page.php najdete spominany flash fix ktorym sa da upravit liteonacky updater aby povolil zapis do hociktorej mechaniky.
Marwinner
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

SUPER!!!

Příspěvek od Marwinner »

Hej lidi, fakt díky moc za pomoc...
CPU-Intel C2D E6750 2,66GHz@3,6GHz 1.406V -chlazeno Scythe Infinity, MB Gigabyte X48-DQ6 bios ver. F8a, VGA GF GTX280 (jádro 602@xxx shadery xxxx@xxxx paměti 1100(2200)@xxxx(xxxx)MHz), PAMĚT- 8GB A-DATA EE DDR1066+@1080 5-5-5-15 2T 2,3V, HDD's: 2 x Samsung F2 500GB SATAII. RAID0 + HDD Samsung F1 320GB SATAII, CASE-Bigtower Chieftec CA-01B-B-SL černo/šedá se zdrojem Seasonic S-12 600W, MOUSE-Logitech MX-Revolution (laser)
Marwinner
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vzkříšení DVD-RW Lite-On

Příspěvek od Marwinner »

Tak sem zkoušel ty tvé prográmky abych vskřísil toho svýho mrtvýho DVD-RW Lite-Ona. Mám jeden problém a to kde stáhnu ty *.bin file - počítám že je to soubor který obsahuje firmware že? Stahoval sem si vždycky firmwary z www.cdr.cz ale tam jsou samé *.exe soubory... Takže na tom všem to padá :sad:
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Vzkříšení DVD-RW Lite-On

Příspěvek od Geeker »

Marwinner píše:Tak sem zkoušel ty tvé prográmky abych vskřísil toho svýho mrtvýho DVD-RW Lite-Ona. Mám jeden problém a to kde stáhnu ty *.bin file - počítám že je to soubor který obsahuje firmware že? Stahoval sem si vždycky firmwary z www.cdr.cz ale tam jsou samé *.exe soubory... Takže na tom všem to padá :sad:
http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#LDW-811S Stahuj soubory oznacene BInary. B, Windows W jsou prave exace
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“