casovani grafickych pameti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

casovani grafickych pameti

Příspěvek od Flegy »

zdravim. nemate nekdo zkusenosti se zmenou casovani pameti na grafickych kartach? respektive mi jde o px6800le.Vmodem sem se dostal t 600 na 1050mhz ale myslim ze by mohli jeste trosku vejs... nevite nahodou jak to udelt v biosu? :)

popripade pokud to nekdo zkousel, o kolik se dostal vejs :?
Harry®
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Harry® »

Nějak nechápu, o co se snažíš? Když časování zlepšíš, tak ti to ty paměti už neustojej a budeš muset snížit frekvenci, tudíž rozdíl nulovej. Stejně tak když zhoršíš časování, tak se sice dostaneš vejš s frekvencí ale kvůli horšímu časování si s propustností stejně nepomůžeš. Navíc se zásahy do časování pamětí u grafik dost nedoporučujou.
C2D E6750 @3Ghz (Primecooler PC-HP4 SuperSilent Heatpipe Cooler) + Asus P5N32-E Sli Plus + 2x 2GB Patriot Extreme Performance 800MHz DDR2 + BFG GF8800GTX OC2 768MB (Thermalright HR-03 Plus + ACUTAKE ACU-FAN92 PRO) + WD Raptor 74GB + LG GSA-H66N SATA + Fortron Epsilon FX600-GLN + Thermaltake MatrixVX VD3000BWA + Logitech MX518 Gaming-Grade + Logitech Media Keyboard + TEAC HP-6D-R 5.1 + 19" LCD LG Flatron L1900E BF + Windows XP 32bit
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ja jsem si celkem hodne s casovanim pameti hral u R9550, zkousel jsem vsemozne varianty, jednu chvili jsem dokonce diky tomu vyhnal 5ns pameti na 600MHz, ale pak to stejne zaclo delat bordel.. V 3DMarku 03 jsem si zlepsil skore o cca 300bodu, ve hre rozdil nepoznas ani nahodou... Takze byt tebou, necham to radeji tak jak je..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

dneska sem si s tim poral a z 600mhz sli na 1123mhz. rozdil v 3dmarku 03 mam 885bodu :) .oproti 900mhz cos sem z nich dostal se stock nastavenima :roll:
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

No to aj ja pamätám časy, keď statčilo na R9550 s nejakým druhom pamätí dať CL1.5 -> CL2 a boli z toho čary ako sa patrí :-D Asi záleží od výrobcu pamätí, či ich dá na hranu,alebo nie :)

// Občas sa podarí dobre pohrať s latenciami,ale väčšinou to niesú žiadne zázraky..
s10
Nováček
Nováček

Příspěvek od s10 »

sry ze trocha odbocim, ale neviete aky vzorec sa pouziva na vypocet frekvencie pamatoveho cipu ak poznam casovanie (alebo naopak)?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

je to podobny jako tady:
http://www.dfi-street.com/forum/showpos ... ostcount=4
principy sou v podstate porad stejne :)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“