chyba CPU?????

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

dendroid
Začátečník
Začátečník

chyba CPU?????

Příspěvek od dendroid »

V niektorych hrach mam problem so zvukom , konkretne v IL 2Sturmovik mi niekedy zacne blbnut zvuk( chrapci a praska to) a potom dost casto nasleduje modra obrazovka a reset.Nieco podobne mi robi aj vo FEAR len s tym rozdielom ,ze sa mi tam drbe zvuk rovnako ako v IL2 ale stale.Takisto potom casto nasleduje modra obrazovka a reset .Chybove hlasenia Windowsu su v oboch pripadoch rovnake.Moze to byt procesorom?(ide mi totiz v zatazi na 60 stupnov. V prime95 je ale stabilny(ale pri 52 stupnoch) Diky za radu
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: chyba CPU?????

Příspěvek od kotas »

dendroid píše:V niektorych hrach mam problem so zvukom , konkretne v IL 2Sturmovik mi niekedy zacne blbnut zvuk( chrapci a praska to) a potom dost casto nasleduje modra obrazovka a reset.Nieco podobne mi robi aj vo FEAR len s tym rozdielom ,ze sa mi tam drbe zvuk rovnako ako v IL2 ale stale.Takisto potom casto nasleduje modra obrazovka a reset .Chybove hlasenia Windowsu su v oboch pripadoch rovnake.Moze to byt procesorom?(ide mi totiz v zatazi na 60 stupnov. V prime95 je ale stabilny(ale pri 52 stupnoch) Diky za radu
V prve rade - co to mas za CPU a odkdy ti to dela (jestli ho mas chvily ten PC, tak by to mohlo byt treba zdrojem), no uved vice informaci..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

no ja si podle teploty typnu athlon xp ... jinak kamosovi pomohlo jemne zvysit napeti...pls dej si do podpisu sestavu :)
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Flegy píše:no ja si podle teploty typnu athlon xp ... jinak kamosovi pomohlo jemne zvysit napeti...pls dej si do podpisu sestavu :)
Athlon XP a s jaky jadrem, to vis taky?.. Treba to je P4 HT...
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Mrazák
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrazák »

kotas píše:
Flegy píše:no ja si podle teploty typnu athlon xp ... jinak kamosovi pomohlo jemne zvysit napeti...pls dej si do podpisu sestavu :)
Athlon XP a s jaky jadrem, to vis taky?.. Treba to je P4 HT...
[OT]
Co by to pak delalo v sekci AMD?
[/OT]
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Mrazák píše:
kotas píše: Athlon XP a s jaky jadrem, to vis taky?.. Treba to je P4 HT...
[OT]
Co by to pak delalo v sekci AMD?
[/OT]
no tak ci onak.....tenhle zalozenej thread je dmnc......rovnou mohl napsat ....."nefunguje me pocitac nevite proc"?..a vyslo by to na stejno..
dendroid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dendroid »

Sorry som si neuvedomil ze mi neviete citat myslienky .Takze mam : Epox 8 RDAE, AMD AthlonXP 2600+(Barton), 512 MB 400 MHZ RAM, Radeon 9800 pro a 120 GB Seagate Barracuda disk .Zvukovku pouzivam integrovanu
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Highlander píše:no tak ci onak.....tenhle zalozenej thread je dmnc......rovnou mohl napsat ....."nefunguje me pocitac nevite proc"?..a vyslo by to na stejno..
asi tak :lol: :lol:

procesorem to muze byt - ale teplota je v pro AXP v norme. Napis vice info...

//EDIT: hmm to je rychlost(kouknete na cas) no a co OC? Nebo jedes v defaultu? Ovladace na desku,grafiku,zvukovku aktualni?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Teplota toho CPU je v poradku, do 65 stupnu bych se tim nejak zvlast nezabyval..
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

rekl bych,ze an posouzeni je tu malo informaci,ale zklusil bych z cd nebo z netu aktualizovat ovladace zvuku a zkontroloval bych treba dopnuti CPU chladice a vubec HW zapojeni :old10:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no já bych zkusil vic veci....nejdriv asi stabilitu v prime a potom SW....

treba na deskach Abit NF-7 se prehrival southbridge a dochazelo k takovymu praskani a vypadkam zvuku ....ale to nebude asi tenhle pripad....
Micis89
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Micis89 »

me to delalo taky ale jenom na integrovane pak jsme si koupil SB Live 5.1 a bylo vse v poradku :)
CPU:AMD64 2800+ MB:Gigabyte K8NE (nF4-4X) RAM:Samsung 512Mb DDR 400,VGA:Sapphir X800 GTO FB,HDD:Baracuda 320Gb 7200,OS: XP SP2
dendroid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dendroid »

No tak som skusal prime 95 a bol CPU stabilny tak 9 hodin , takze neviem.Tiez ma napadlo ci by to nemohlo byt chipsetom , ale teplotu chipsetu mam okolo 33 stupnov. Mne to ale nepada vsade , iba v niektorych , hrach, takze neviem.
Tiez by som dosal ze mam dost vysoku teplotu procaku, v zatazi mam 60 stupnov(3000 otacok)
Prime som skusal pri 5000 otackach, takze teplota bola nizsia.Ovplyvnuje teplota stabilitu procaku?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pokud to mas stabilni tak bude problem v SW.....takze zkus nejaky jiny drivery na zvukovku....urcite to bude tim.....
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

V jakým stavu máš Windowsy?
čerstvá instalace nebo "zabordeleno miliónem" staryćh ovladačů reinstalovanýo softu atd?
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Jak jiní doporučují, tak ovladače od základky: zvuku, chipset....
Jinak si kup novou zvukovku, pokud broblém zůstane. Nebo naformátuj disk.
dendroid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dendroid »

Windows mam uplne v poho , robilo mi to pred preinstalovanim a robi to aj teraz.
filda2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filda2003 »

Prvni vec, kterou bych resil je, stahnout z netu nejnovejsi ovladac na zvukovku/chipset a pokud by to nepomohlo, tak vyzkousej jeste stare ovladace.... :)
dendroid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dendroid »

Ovladac na zvukovku som skusal preinstalovat(stiahol som z netu najnovsi) ale zvukovku mi potom vo Windows vobec nenaslo takze asi som nainstalovla ovladac k inej zvukovke.Skusim stiahnut ovladace k doske a ozvem sa.Mne nejde do hlavy len to ze sa stale zobrazi modra obrazovka a komp sa resetne.Tiez je zaujimave ze chybove sprava vo Windowse obsahuje to iste co sprava ked mi spadol komp kvoli CPU ked som ho velmi nataktil alebo podvoltoval, takze fakt neviem
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

dendroid píše:...(stiahol som z netu najnovsi) ale zvukovku mi potom vo Windows vobec nenaslo takze asi som nainstaloval ovladac k inej zvukovke...
Toto a podobne "prusery" budu asi tvojim problemom.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“