co je lepsie? Cinema 4D alebo 3ds Max?
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
co je lepsie? Cinema 4D alebo 3ds Max?
ja osobne mam cinemu. mam 8. aj 9. verziu 3D max som skusal ale nesadol mi... asi sa mi v tom ani nechcelo robit neviem. cinema je v tiez v poho. ktory program a ktoru verziu preferujete viac? poprosim len tieto dva ine nie. diky
//edit Wilik - presun ze smetiste
//edit Wilik - presun ze smetiste
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
no ja zacinal s 3D Studiem MAX 2.5 tusim ci nak tak.a potom co vysla 5 verze sem se zacinal zajimat o cinemu.Nelze rict co je lepsi.Ja napriklad sem si na cinemu dost dlouho zvykal.Ted vicemene pouzivam oboje.Pluginy jsou na oba softy.de o to co ti vice sedne...
I kdyz musim uznat ze v cineme sou docela good rendery, ktery sem pro maxe nikde nenasel
I kdyz musim uznat ze v cineme sou docela good rendery, ktery sem pro maxe nikde nenasel
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Na takovou otázku asi odpověď nedostaneš. Každý z uvedených programů má svou klientelu a žádný z programů nemá jednoznačnou výhodu v některém parametru.
Já jsem vyzkoušel krátce oba programy, abych nakonec skončil u Cinemy. Líbí se mi u ní zejména dostupnost a kvalitní česká uživatelská podpora.
Já jsem vyzkoušel krátce oba programy, abych nakonec skončil u Cinemy. Líbí se mi u ní zejména dostupnost a kvalitní česká uživatelská podpora.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- bukva
- Začátečník

Každej software je pouze tak dobrej, jak dobrej je jeho uživatel
(obecně vzato je tedy každej software poměrně špatnej)
Pokud děláte grafiku jen pro sebe, je vcelku jedno v čem děláte, můžete klidně dělat i ve free Blenderu, stejně má 99% programů svoje hranice schopnosí dál, než 99% uživatelů.
Obyvkle ale musíte používat takovej software, jakej používá "skupina" ve kteé pracujete, to si potom člověk nevybere.
Výhody 3ds max jsou jasně v tom, že je nejrozšířenější, má největší portfolio tutorialů, plug-inů, scriptů, má integrovanej MentalRay, Reactor atd. ... za to obyvkle musíte u konkurence platit zvlášt. Nevýhodou je cena ... přeci jen přes 100 000kč za single !nepřenosnou! licenci je hodně ... to už i Maya stojí polovinu, XSI pouze 495USD (nejlevnější verze), i Cinema stojí nějakých 20 000kč.
Já osobně mít firmu, šel bych asi do Mayi ... cena poloviční než max, přitom je minimálně na jeho úrovni, to jest trochu nad úrovní konkurence (C4D, XSI, Lightwave) ... ale každýmu co jeho jest, důležitej je výsledek
Flegy: MentalRay, FinalRender, Brazil, V-Ray, Maxwell ... těchle pár a spousta dalších rendererů pro maxe ti nestačej?
Pokud děláte grafiku jen pro sebe, je vcelku jedno v čem děláte, můžete klidně dělat i ve free Blenderu, stejně má 99% programů svoje hranice schopnosí dál, než 99% uživatelů.
Obyvkle ale musíte používat takovej software, jakej používá "skupina" ve kteé pracujete, to si potom člověk nevybere.
Výhody 3ds max jsou jasně v tom, že je nejrozšířenější, má největší portfolio tutorialů, plug-inů, scriptů, má integrovanej MentalRay, Reactor atd. ... za to obyvkle musíte u konkurence platit zvlášt. Nevýhodou je cena ... přeci jen přes 100 000kč za single !nepřenosnou! licenci je hodně ... to už i Maya stojí polovinu, XSI pouze 495USD (nejlevnější verze), i Cinema stojí nějakých 20 000kč.
Já osobně mít firmu, šel bych asi do Mayi ... cena poloviční než max, přitom je minimálně na jeho úrovni, to jest trochu nad úrovní konkurence (C4D, XSI, Lightwave) ... ale každýmu co jeho jest, důležitej je výsledek
Flegy: MentalRay, FinalRender, Brazil, V-Ray, Maxwell ... těchle pár a spousta dalších rendererů pro maxe ti nestačej?
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Axis
- Začátečník

-
Osobne preferujem Cinemu - je pre začiatočníkov jednucho ľahšia, má český preklad, a aj tutoriálov nieje málo. Skúšal som aj 3DStudio, ale to ešte bola nejaká 4 verzia
Inak ako hovorí bukva, väčšina ľudí nevyužije ani polovicu všetkých funkcií, čo program ponúka.
Pokiaľ sa rozhoduješ, v akom programe sa učiť pracovať, a ešte niesi na nejakom veľkom skille (no, ale prax je taká, že keď vieš robiť 3D grafiku v jednom programe,tak by si sa mal v pohode naučiť aj v konkurenčnom programe), tak by som šiel jednoznačne,a bez váhania do 3DStudia. Je najrozšírenejší, väčšina tutoriálov,návodov,príručiek je na neho robená,a hlavne, profíci s ním robia
Dosť dlho som sa na túto tému (Cinema vs Max) bavil s kamarátom, ktorý si na to zarába, a jednoducho sa nedá určiť lepší program, pretože aj v Cineme dokážeš spraviť to isté, čo aj v Maxovi.. Všetko zázleží už na človekovi, ktorou cestou sa vyberie
Inak ako hovorí bukva, väčšina ľudí nevyužije ani polovicu všetkých funkcií, čo program ponúka.
Pokiaľ sa rozhoduješ, v akom programe sa učiť pracovať, a ešte niesi na nejakom veľkom skille (no, ale prax je taká, že keď vieš robiť 3D grafiku v jednom programe,tak by si sa mal v pohode naučiť aj v konkurenčnom programe), tak by som šiel jednoznačne,a bez váhania do 3DStudia. Je najrozšírenejší, väčšina tutoriálov,návodov,príručiek je na neho robená,a hlavne, profíci s ním robia
Dosť dlho som sa na túto tému (Cinema vs Max) bavil s kamarátom, ktorý si na to zarába, a jednoducho sa nedá určiť lepší program, pretože aj v Cineme dokážeš spraviť to isté, čo aj v Maxovi.. Všetko zázleží už na človekovi, ktorou cestou sa vyberie
- Axis
- Začátečník

-
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Axis
- Začátečník

-
Aj ja som skúšal Mayu,ale to bolo úplne od veci.. Skúšal som aj Blendera, no bol som z toho baran,pretože to bolo až moc jednoduchéJoži píše:Neviem, proste som si zvykol a ked som aj skusal Mayu, stale mi tam chybala ta jednoduchost BlenderuAxis píše:...Nechápem ľudí čo robia konkrétne v Blenderi, keď aj profi program je zadarmo
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

V jednoduchosti je sila, idkyz je pravda, ze do blenderu sem taky nak nepronik, ikdyz ani sem se nesnazilAxis píše:Aj ja som skúšal Mayu,ale to bolo úplne od veci.. Skúšal som aj Blendera, no bol som z toho baran,pretože to bolo až moc jednoduchéJoži píše:Neviem, proste som si zvykol a ked som aj skusal Mayu, stale mi tam chybala ta jednoduchost Blenderu![]()
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja uz v cineme robim par mesiacov a nejaky skill uz mam. mne osobne vyhovuje prave cinema.Axis píše:Pokiaľ sa rozhoduješ, v akom programe sa učiť pracovať, a ešte niesi na nejakom veľkom skille (no, ale prax je taká, že keď vieš robiť 3D grafiku v jednom programe,tak by si sa mal v pohode naučiť aj v konkurenčnom programe), tak by som šiel jednoznačne,a bez váhania do 3DStudia. Je najrozšírenejší, väčšina tutoriálov,návodov,príručiek je na neho robená,a hlavne, profíci s ním robia
- Axis
- Začátečník

-
Neviem prečo,ale mám pocit že ľudia pracujú často s Blenderom len kvôli tomu, aby boli "iní".. Nechápem ich,ale čo už... Aj keď má svojich zástancov, a videl som krásne exporty z neho. Jednoducho asi nieje na každéhoDr Meduza píše:V jednoduchosti je sila, idkyz je pravda, ze do blenderu sem taky nak nepronik, ikdyz ani sem se nesnazilikdyz v Maxu sou moje schopnosti taky na hodne bidny urovni, asi zustanu raci u programovani a elektroniky
Nezáleži na čase, ale na tom, čo si sa dokázal za ten čas naučiť.. Nahoď nejaké obrázkyOthrondir píše:ja uz v cineme robim par mesiacov a nejaky skill uz mam. mne osobne vyhovuje prave cinema.
- matajon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Napriklad ja delam s blenderem ne proto, ze to je in, ale kvuli tomu, ze mi vyhovuje zpusob jeho ovladani (klavesove zkratky ...) a prijde mi strasne intuitivni. Zkousel jsem Cinemu a opravdu jsem si nemohl zvyknout. Nepopiram, ze cinema je vynikajici program, ale kazdemu sedne neco jineho. Nekomu 3DSMax, nekomu Lightwave, nekomu BlenderAxis píše: Neviem prečo,ale mám pocit že ľudia pracujú často s Blenderom len kvôli tomu, aby boli "iní".. Nechápem ich,ale čo už... Aj keď má svojich zástancov, a videl som krásne exporty z neho. Jednoducho asi nieje na každého![]()
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message
No trees or animals were killed during sending this message
- Axis
- Začátečník

-
Ja zase nehovorím že všetci robia s ním preto,lebo je inmatajon píše:Napriklad ja delam s blenderem ne proto, ze to je in, ale kvuli tomu, ze mi vyhovuje zpusob jeho ovladani (klavesove zkratky ...) a prijde mi strasne intuitivni. Zkousel jsem Cinemu a opravdu jsem si nemohl zvyknout. Nepopiram, ze cinema je vynikajici program, ale kazdemu sedne neco jineho. Nekomu 3DSMax, nekomu Lightwave, nekomu Blender
- bukva
- Začátečník

Je pravda, že třeba 3ds max má klávesových zkratek na několik klávesnic
(když se vezmou klávesy, klávesy + Alt, klávesy + Ctr, klávesy + Shift a to ještě v různých módech můžou mít ty zkratky různý významy ... např. já má ve viewportu S jako Snap, ale v Unwrapu S jako Stitch)
Ale základ ovládání je skutečně trochu jinej - v maxovi umí hodně QuadMenu (i když já hoc nepoužívám), v Maye ta hvězdička (to sem se nikdy nenaučil ovládat), v Blenderu ty roletky všude možně.
Jo a Cinema má hrozně škaredý ikonky, takže nebrat
Ale základ ovládání je skutečně trochu jinej - v maxovi umí hodně QuadMenu (i když já hoc nepoužívám), v Maye ta hvězdička (to sem se nikdy nenaučil ovládat), v Blenderu ty roletky všude možně.
Jo a Cinema má hrozně škaredý ikonky, takže nebrat
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
lol ved ked pisem ze uz mam nejaky skill tak uz mam nejaky skill. netvrdim ze je to nieco extra ale nieco uz viem. ok. mozem nahodit nejake obrazky. dokonca mam kratke 3sekundove video kde som s kamosom so svetelnymi mecmiAxis píše:Nezáleži na čase, ale na tom, čo si sa dokázal za ten čas naučiť.. Nahoď nejaké obrázkyOthrondir píše:ja uz v cineme robim par mesiacov a nejaky skill uz mam. mne osobne vyhovuje prave cinema.
[img=http://img139.imageshack.us/img139/5277/palma9jm.th.jpg]
[img=http://img159.imageshack.us/img159/8132/light20no.th.jpg]
[img=http://img118.imageshack.us/img118/9576/lampa5rb.th.jpg]
mam toho aj viac ale myslim ze toto zatial staci
- Axis
- Začátečník

-
TrénujOthrondir píše:[lol ved ked pisem ze uz mam nejaky skill tak uz mam nejaky skill. netvrdim ze je to nieco extra ale nieco uz viem. ok. mozem nahodit nejake obrazky. dokonca mam kratke 3sekundove video kde som s kamosom so svetelnymi mecmi![]()
......
mam toho aj viac ale myslim ze toto zatial staci
Ale poviem ti narovinu - kebyže mi povieš že nech ti ukážem moje práce, tak ti nemám čo ukázať, jednoducho sa tomu už nevenujem,a prišiel som o ne
Ale malá rada - skús trénovať nasvetlenie, a celkovo čo najviac na fotorealistickosť
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Axis
- Začátečník

-