Antialiasing ??

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
pave1
Nováček
Nováček

Antialiasing ??

Příspěvek od pave1 »

Mam GK Ati Radeon 9600XT a v nekterých hrách (např. CoD 2) mam takové bílé body, když vypnu AA tak tyto body zmizí. Existuje nějaký test.soft , který umí otestovat i funkci AA.
jinak PC Athlon 3000+box, deska MSi nForce3, 1 GB RAM, ATi Radeon 9600XT, disk 80GB WD
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

myslis ze by si ty bile body mohl vyscreenovat a hodit sem?
pave1
Nováček
Nováček

Příspěvek od pave1 »

ted jsem v práci, až se dostanu domu tak to zkusim
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Nemas nataktovano? Ty bile body, odpovidali by nestabilnim pametem, treba pretaktovanym. Pri "AA", totiz jsou vyzivany pameti grafiky mnohem vice. Az budes pozorovat bile body, tak otevri bednu a sahni na ne jestli se neprehrivaji (poznas to tak, ze nanich neudrzis prst) a kdyz, tak je podtaktuj.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
pave1
Nováček
Nováček

Příspěvek od pave1 »

nataktováno nemam, obrázek sem dát neumim, ale mužu ti ho poslat mejlem, ještě pro info, když si spustim ATI CC tak frekvenci procesoru mam 500 a frekvenci pamětí 297.

nevim jestli to s tim nějak může souviset ale když si spustim SiSoft Sandra tak mi u napětí + 12 V ukazuje 2,47 v
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

pave1 píše:nataktováno nemam, obrázek sem dát neumim, ale mužu ti ho poslat mejlem, ještě pro info, když si spustim ATI CC tak frekvenci procesoru mam 500 a frekvenci pamětí 297.

nevim jestli to s tim nějak může souviset ale když si spustim SiSoft Sandra tak mi u napětí + 12 V ukazuje 2,47 v
no 297 je divny cislo melo by tam byt 300 (600DDR coz je podle specifikace) zkus si to jeste overit treba v riuvatuneru

Kazdopadne AA je velka zatez na pameti a mohou se treba prehrivat. Pust si treba v rivauneru monitoring a koukni jestli ti treba nepadaj frekvence z duvodu prehrivani
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Na 297 není nic divnýho, to není víc než 1%. Žádná nová grafika nemá takty úplně přesný; udávaný čísla jsou zaokrouhlený hodnoty.

pave1: obrázek můžeš vložit třeba na http://imageshack.us/ a sem dát odkaz
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Micis89
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Antialiasing ??

Příspěvek od Micis89 »

pave1 píše:Mam GK Ati Radeon 9600XT a v nekterých hrách (např. CoD 2) mam takové bílé body, když vypnu AA tak tyto body zmizí. Existuje nějaký test.soft , který umí otestovat i funkci AA.
jinak PC Athlon 3000+box, deska MSi nForce3, 1 GB RAM, ATi Radeon 9600XT, disk 80GB WD
zkusil jsi nainstalovat i nejaky ten patch?muze to byt i verzi CoD
CPU:AMD64 2800+ MB:Gigabyte K8NE (nF4-4X) RAM:Samsung 512Mb DDR 400,VGA:Sapphir X800 GTO FB,HDD:Baracuda 320Gb 7200,OS: XP SP2
pave1
Nováček
Nováček

Příspěvek od pave1 »

http://img98.imageshack.us/my.php?image=body8vu.jpg

tak tady by snad měl být scren z tý hry.

nedělá to jen u CoD 2, ale i u FEAR, FAR CRY, takže patchem to asi nebude a catalisty jsem zkoušel přeinstalovat několikrát

//prf.KuBA - Opraven odkaz.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Zkus trochu podtaktovat paměti, na to, jak rychle ti to potom půjde nekoukej, jde o to, jestli zmizí ty "tečky".
Goldnoob team proud member!
pave1
Nováček
Nováček

Příspěvek od pave1 »

no ale já nikdy netaktoval a nejsem zrovna největší PC expert
Micis89
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Micis89 »

pave1 píše:no ale já nikdy netaktoval a nejsem zrovna největší PC expert
zkus to pres atitool nejdes si ho treba pres googel a to pochopis hned jak to mas podtaktovat ,kdyztak se zeptas
CPU:AMD64 2800+ MB:Gigabyte K8NE (nF4-4X) RAM:Samsung 512Mb DDR 400,VGA:Sapphir X800 GTO FB,HDD:Baracuda 320Gb 7200,OS: XP SP2
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

odkaz na ten screen si napsal spatne... SCREEN KLIK

no a vypada to vazne na ty pameti - tobe vykon R9600XT staci na hrani v AA? a pri takovem rozliseni(1024x786)?
pave1
Nováček
Nováček

Příspěvek od pave1 »

no tak momentálně na lepší grafiku nemam, spíš bych se chtěl zeptat jestli je to na reklamaci tý karty protože je ještě v záruce
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

[CZ]mike píše:no a vypada to vazne na ty pameti - tobe vykon R9600XT staci na hrani v AA? a pri takovem rozliseni(1024x786)?
Nejde o to, jestli stačí výkonem, ale tohle by dělat neměla. Já bych reklamaci klidně zkusil ...
Goldnoob team proud member!
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Za předpokladu, že ve skříni nemáš ventilátory, zkus provoz se sundanou bočnicí. Třeba se ti tam hromadí moc teplého vzduchu a pamětí se přehřvají právě z toho důvodu.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
pave1
Nováček
Nováček

Příspěvek od pave1 »

Tak jsem sundal bočnici a stále stejný, ještě jsem zkusil studenej fén a taky žádná změna.
Poslední pokus bude asi ta reklamace. Jinak všem dík za rady!!
čau
japonec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od japonec »

pave1 píše:Tak jsem sundal bočnici a stále stejný, ještě jsem zkusil studenej fén a taky žádná změna.
Poslední pokus bude asi ta reklamace. Jinak všem dík za rady!!
čau
Jdi to rovnou reklamovat. Na 99,9% v nekterem svabu odeslo par pam. bunek. :?
pave1
Nováček
Nováček

Příspěvek od pave1 »

Tak chlapi, reklamace uspěšně vyřešena výměnou. Tak to večer testnu. čau a dík všem
japonec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od japonec »

pave1 píše:Tak chlapi, reklamace uspěšně vyřešena výměnou. Tak to večer testnu. čau a dík všem
no vidis :D
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“