Jak zařídit vykopání optiky
Moderátor: Don
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak zařídit vykopání optiky
Zdravím, z vedlejší vesnice (kde je optická odbočka páteře pro Prahu) potřebuji dotáhnout optický kabel. Sice to nyní spojuje vysoce nekvalitní 2,4Ghz spoj, ovšem ani jeho upgrade na 5Ghz by naší kapacitě nestačil.
Na internetu jsem našel množství vyhlášek a zákonů, které upravují jak má být kabel uložen, jak hluboko, jak se má správně křížit, etc.
Zajímalo by mě jak je to ovšem se samotným povolením - potřebuji překonat jednou silnici, pár polí a obejít pár domů. Kam se musím dovolovat a popř. kde hledat další zdroj informací? Finanční prostředky jsou dosti omezené, avšak výkop optiky je nutný. Bude se to ještě muset zkonzultovat s obcí a pokusíme se získat grant/příspěvek EU.
Také jsem nenašel žádnou firmu, která by ve své nabídce služeb nějaké kladení kabelů (vč. kabelových chrániček) vůbec uvažovala...
Na internetu jsem našel množství vyhlášek a zákonů, které upravují jak má být kabel uložen, jak hluboko, jak se má správně křížit, etc.
Zajímalo by mě jak je to ovšem se samotným povolením - potřebuji překonat jednou silnici, pár polí a obejít pár domů. Kam se musím dovolovat a popř. kde hledat další zdroj informací? Finanční prostředky jsou dosti omezené, avšak výkop optiky je nutný. Bude se to ještě muset zkonzultovat s obcí a pokusíme se získat grant/příspěvek EU.
Také jsem nenašel žádnou firmu, která by ve své nabídce služeb nějaké kladení kabelů (vč. kabelových chrániček) vůbec uvažovala...
Francie ... sladká Francie
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
dobrý, tohle už všechno funguje - ale nyní je spoj realizován na 2,4Ghz a já si počítám nakolik by nás to vyšlo při kopání optiky...pavel.minarik píše:no, musíš taky mít domluvenou odbočku z páteře a tam musí být nějaký železo a tak ...
není to jednoduchý
Takže tvoje odpověď mi moc nepomohla
//edit ad nexto post: jo, licencovaný spoj je druhá alternativa, avšak jako řešení do budoucna se nám jeví optika jako mnohem lepší řešení - samotný optický kabel a chráničky budou nejlevnější.
Nejdražší bude pokládka a povolení - kdybych ovšem věděl jaké :/
Naposledy upravil(a) sovicka dne pon 13. bře 2006, 21:45, celkem upraveno 1 x.
- Don_N
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Holda
- Středně pokročilý

- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ono stačí prolézt forum.klfree.net - kdyžtak se regnout a zeptat se tamHolda29 píše:u nas v siti (klfree.net) se pracuje s 11GHz pojitkyCeragon 155MBit full duplex, bohuzel nevim cenu...muzu se optat kdyby byl zajem
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- petzed
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Mozna noseni drivi do lesa, ale zkus se podivat sem
http://www.czela.net/forum/index.php?threadid=514
Jsou zde rozpracovane projekty a obcas se tam proberou i ty uredni kraviny.
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Díky, probral jsem si to dost podrobně a už mám nějakou obecnou představu. Tímhle linkem jsi mi fakt pomohl - díkpetzed píše:Mozna noseni drivi do lesa, ale zkus se podivat sem